Jak zvládnout návrat do práce po rodičovské dovolené?
Ahoj holky, jdu si pro pár slov podpory asi.. Jak jste po letech zvládly návrat do práce? Zítra se po 7 letech vracím do práce (jestli se to tak dá říct, celou dobu jsem dělala na kratší úvazek z domova). Mám dvě děti, původně jsme chtěli ještě třetí, ale bohužel se nezadařilo. Takže vlastně s tím nějak nejsem vnitřně smířená. Děti se pro mě teď staly téměř vším (vím, že je to chyba), ale jsou můj středobod vesmíru. Práci mám v jiném městě, když pojedu veřejnou dopravou, budu to mít ráno přes hodinu, večer taky. Autem jsou zas kolony. Na samotnou práci se těším, mám ji moc ráda. Příjemný kolektiv. Když jsou děti ve škole / školce, tak mě to ani doma nebaví. Ale bojím se, jak vše zvládnu. Manžel je podpora na dvě věci, směje se mi. Takže si připadám jak blbec, že mě to trápí. Netuším, jak budu zvládat domácnost, s dětmi kroužky, občas vidět moje rodiče, svoje sporty (mám dva týdně) a taky hlavně vidět někdy děti. Odejít z domova v 6 a vrátit se po 17hod je pro mě trochu noční můra. Zkrátit úvazek nejde, to bych víc projezdila, než vydělala (s nadsázko - státní správa). Jsem z toho uzlík nervů.
@nazka zavezla jsem do školky na půl sedmou a na sedm v praci … lehce po ctvrte vyzvednout .. nějaký hřiště 🤣no a kolem paty doma, večeře, něco drobnyho udělat doma provozního a chystat na spani … jednou tydne dřívější konec kvůli kroužku, problém spis nemocny dite … neskutecnej relax v praci, věnovat se jen praci a neřešit nic dalšího, hezky peníze na účtu 🤣 ve společnosti, povykladat si o něčem jiným než o dětech… ale teda spis víkendy na cokoli .. a vlastně ani to ne, pac věcně nemocnej někdo, takový virozky jsem měla naposledy snad ve skolce a těch antibiotik 😂😂😂babicky v praci a daleko, manzel spatny obor a věcně na Sluzebni ceste v týdnu… takže školka na me.. byla jsem stejně pořad nemocná nebo odpocinek po nemoci ..takže cvicit jsem nemohla 😂na rodicaku jsem cvičila přes net…
Od 6 a vratit se v 17 je sen vsech ?
@sinicka
No asi te nepotěším. Já si za rok zpět v práci nezvykla, to sem se tam fakt hodne tešila, jak si odpočinu. A to dojíždím jen po Praze, 45 minut do práce a 45 z práce. Vstávám v 5 ráno ať můžu deti vyzvednout v 15.30 že školky. Pak domu chystat jídlo, nebo zaopatrit kroužky. To se pak vracime domu pred 18.00. Vážně uvažuji o změně práce prz byť mám klouzavou dobu to dojíždění mi zabírá strašně času a energie, a fakt na.minuty musím plánovat den ať zvládnu včas dojet na ty kroužky. To nevím, co nastane, ze školou příští rok.
Oba děláme na směny. Manžel tři směny na CNC - 60 km od domova a já v zemědělství - dvě směny 25 km od domova. Někdy proti sobě, někdy stejná směna ( děti u našich ). Prostě zvladame. Jsou dny, kdy vidím děti ráno a pak až když jdou spát .
Úklid plánuji podle směn a uklízím průběžně. Na nákupu se staví kdo zrovna má cestu . Od toho máme telefony abychom se domlouvali.
Určitě zbytečné nervy předem. Odejít můžeš vždycky 😉
@veronicka89 ne, ale kancelářská práce a volný vikendy ano.
@sinicka na co mi jsou 2 dny volne kdyz jsem 5 dni naprosto nepouzitelna abi s detma ani s domacnosti...
@veronicka89 to nevím, proč to tak máš. My jsme se kvůli tomuto přestěhovali do města, kde pracujeme. To je takový to “nikdy bych nešla do bytu, ale štve mě dojíždění”
@sinicka ja to tak nemam 😀 ja prave pracuju jen 2 dny ...

Pokud tomu nebrání provozní důvody a máš malé děti, měli by ti zkrácení úvazku umožnit. Já mám 6 hodin, 8 bych nestíhala nic doma a s dětmi, chlap to má s prací časově náročné, jsem na vše sama. Nikdy jsem takto žít nechtěla, ale nevím jak to změnit.