Jak zvládnout práci s přísnou nadřízenou?
Milé ženy, ráda bych si vylila srdce, srovnala myšlenky a třeba dostala nějaké nové podněty, jak s tím žít... Dělám v administrativě, je nás 12 ženských a jedna z nás je "vedoucí", dělá stejnou práci jako ostatní plus tu vedoucí, formálně to není extra funkce. Všechny včetně mě jsme úzkostné pečlivky, ne že bychom se v tom množství papírů někdy nespletly, ale nikdo není flink, kterému by to bylo jedno. No ta "vedoucí" má za to, že musí být zlá, aby to fungovalo. Ano, jednou to i řekla, když jedna nová pracovnice kvůli jejímu přístupu záhy odešla. Ale protože jsme všechny ty pečlivky a málokdy se stane chyba, která by stála za řeč, tak si ta vedoucí hledá maličkosti, které by nám mohla vytknout, zpravidla jde o špatný font písma, nějakou drobnost prohozenou, překlep, špatné seřazení něčeho - nejde o věci, které by měly opravdu vliv na výsledky naší práce, je to buď v nějaké směrnici z devadesátek, nebo její osobní vkus. A tyto drobnosti podává stylem, že je to tragédie a konec světa. Já už když vidím, že volá, tak mám stažený půlky, co mi chce vytknout (protože z jiného důvodu nevolá). Nebo, když už vyplave nějaká skutečná chyba (a ani v tom případě nejde o život, všechno jde napravit), tak je jedno, že jsem tisíc případů vyřešila dobře, pupek světa je ten jeden nepovedený případ. Ale když potřebujeme něco pomoci, ujasnit, nebo třeba někdo vypadne a je potřeba přerozdělit práci, tak to se máme nějak domluvit samy. Na jednu stranu vím, že svoji práci dělám dobře, zákazníci mě milují a je jim jedno, že jsem nevytučnila nadpisy, ostatní oddělení mě milují, práce mě baví, peníze taky pěkný, volná pracovní doba... ale tady s tou osobou je to prostě nepříjemný. Člověk s ní fakt nic neřeší, pokud nemusí, radši si co potřebuju seženu s větší námahou sama, než bych jí řekla o pomoc, protože by mi dala sežrat, jaktože to nevím... Ale nejvíc mi vadí ta úzkostná atmosféra, kterou udržuje a ve který se nepracuje dobře. Snažím se od toho nějak odizolovat, práci určitě nechci měnit, klady pořád převažují, ale leží mi to v žaludku...
Všude se najde někdo, kdo ti není sympatický, nesedí ti a ni v práci ani mimo ni. Důležité je, že máš fajn kolegyně, práce tě baví, tak se nenervuj nějakou vedoucí.
@ines76 tak ona musi mit taky nekoho nad sebou? Pokud je vas vic, promluvte si s jeji nadrizenou/nadrizenym.
@pppipina ano jasně máme nadřízenou, která má na starost několik podobných týmů. Ale ono se té vedoucí nedá nic konkrétního vytknout - chce aby všechno bylo perfektní, proto je na nás přísná... A myslím, že ta nadřízená si ji taky nechce rozházet. To vyvozuju z faktu, že ji ta vedoucí občas tyhle svoje donáší, aby nás pokárala ona, a ona se nechá. Vícekrát se mi stalo, že nadřízená se zastavila u nás v kanceláři a po chvíli povídání najednou třeba že jsem v mailu napsala za a za b za c místo za prvé za druhé za třetí (aniž by to mělo nějaký vliv na cokoli). A že si na to mám dávat pozor 😅 a z vlastní hlavy to fakt neměla, na to nemá čas ani energii tohle sledovat. Říkám jí, že na tom nevidím žádnou chybu, ne mám to dělat jinak. Nebo v půli měsíce že mi chybí 3 hodiny (srovnat to musím do konce měsíce), to taky sleduje ta vedoucí, ne nadřízená, ale přišla mě na to upozornit ona. A jiné podobné příhody zažívají i ostatní. Na jednu stranu banality a nic, co by se dalo nějak hmatatelně vyčíst, ona to přece dělá pro dobro týmu, na druhou stranu nepříjemná atmosféra.
Všude se najde někdo, kdo ti není sympatický, nesedí ti a ni v práci ani mimo ni. Důležité je, že máš fajn kolegyně, práce tě baví, tak se nenervuj nějakou vedoucí.
@1pomnenka to je přesně můj cíl, nenervovat se, sama o sobě jsem dost úzkostná a někdo mi bude vyčítat, že nejsem dost úzkostná 😅 ale nějak se mi to nedaří. Chtě nechtě s ní musím trochu spolupracovat a vždycky z toho mám osypky... přitom si myslím, že ani jí to nemůže být příjemný pořád někoho kárat a kdyby nebyla tak samonasírací, tak by i ve svojí vlastní práci byla spokojenější. Úplně souhlasím, že ostatní jsou moc prima, taky už jsem pracovala v pár ženských kolektivech, tak vím, že všude chleba o dvou kůrkách a neuvažuju o změně, spíš jak pracovat víc s klidem.

@ines76 tak ona musi mit taky nekoho nad sebou? Pokud je vas vic, promluvte si s jeji nadrizenou/nadrizenym.