Kde hledat důvěryhodnou práci z domova?
Dobry den, rada bych se zeptala kdo mate primou zkusenosti s full remote praci, kde jste ji hledali a nasli? Jsem z mensiho mesta, takze po shlednuti firem v okoli se nic nenaskytlo a co jsem se divala, nektere nabidky na celou CR nevypadaji uplne duveryhodne, nemam s tim zkusenost.
Umim toho docela dost a potrebuji ted flexibilni praci, idealne jen z domova.
Mam zkusenosti s obchodem, personalistikou, pred lety jsem pracovala i v call centru kde jsem byla jako team leader, mam docela slusnou anglictinu, obcas jsem i skolila.
Kde hledat ci jak poptat, kde se nabidnout ?
Muzu delat virtualni asistentku, sales support, podporu v personalistice. Rada bych casem treba i spojila vice moznosti a pracovala uppne na volne noze kvuli detem.
Diky moc
@anonym_autor a personalistiku jak? Mzdy,nebo nabor nebo cista administrativa? Potřebuješ 100% remote? Angličtinu máš na úrovni, že bys mohla doučovat? Třeba jen děti na ZŠ,to se da dělat krásně z domova nebo můžeš na FB napsat do skupiny svého mesta, že nabízíš osobní doučování. Nebo online a to můžeš dělat celorepublikove. Pokud umíš dělat nábor, můžeš dělat na sebe,extra jestli mas i obchodní dovednosti.
@squezy dekuji za reakci. Personalistiku - nabor, pohovory a pracovni smlouvy, zaskoleni..atd. z interniho HR. Uplne recruitment bych ale asi neumela delat, mam kamaradku v personalce a neni to ted uplne jednoduche, pokud se neobsazuje Praha, Brno ci IT a pokud nejsou jine zdroje nez LinkedIn, uz jsem prave moznosti s ni probirala. Rikala, ze maji hodne zdroju z databazi a pak z placenych serveru kde se ukladaji CV, coz neni levne a sahaji tam z regionu vsichni stejne (jak personalky tak firmy).
Anglictinu na doucovani ZS urcite ano, mam B2 s jistotou, C1 s drobnymi chybami, ale nemam na to zadny certifikat, zkousky jsem neskladala, ale vzdelavam se dal, chodim k rodilemu mluvcimu.
@anonym_autor proč potřebuješ pouze remote? Kolik ti je a odkud jsi (aspoň region pro představu)? Ja pracuju 10 let v personálce,je a vždycky to nebylo jednoduché. Ale ty jako IT recruiter by sis třeba na remote práci našla. Právě v té Praze nebo Brně,ale ne v personalce,ale u jedné společnosti. Na FB je skupina "HR jobs in Prague",tam se hledají personalisti nebo často tam nekdo poptává práce praci a chtějí hodně HO nebo remote.
K doučování: myslim, že na doučování základky žádný rodič nebude chtít certifikát,i když si řekněme - jaky by to pro tebe byl problém si ho udělat? 😉 Něco to stojí,ale jestli ti to ma pomoct k remote pozici,tak by to možná nebyl takový problém,ne? Existuje hodně webovek,kde se poptává a nabízí doučování, určitě nabidni svoje služby i na FB ve svém městě a okolí. Je pořád hrozně moc rodičů, kteří neumí NIC anglicky a tudíž dětem se školou pomoct nedokáží a snad dneska chce každý rodič,aby jeho dítě umělo jazyk 😉
@anonym_autor proč potřebuješ pouze remote? Kolik ti je a odkud jsi (aspoň region pro představu)? Ja pracuju 10 let v personálce,je a vždycky to nebylo jednoduché. Ale ty jako IT recruiter by sis třeba na remote práci našla. Právě v té Praze nebo Brně,ale ne v personalce,ale u jedné společnosti. Na FB je skupina "HR jobs in Prague",tam se hledají personalisti nebo často tam nekdo poptává práce praci a chtějí hodně HO nebo remote.
K doučování: myslim, že na doučování základky žádný rodič nebude chtít certifikát,i když si řekněme - jaky by to pro tebe byl problém si ho udělat? 😉 Něco to stojí,ale jestli ti to ma pomoct k remote pozici,tak by to možná nebyl takový problém,ne? Existuje hodně webovek,kde se poptává a nabízí doučování, určitě nabidni svoje služby i na FB ve svém městě a okolí. Je pořád hrozně moc rodičů, kteří neumí NIC anglicky a tudíž dětem se školou pomoct nedokáží a snad dneska chce každý rodič,aby jeho dítě umělo jazyk 😉
@squezy jsem z Taborska, male mesto, bohuzel.
Nene, ja prave IT vubec neumim. To jsem uvadela, ze se vyplati jen Praha, Brno a IT obor a proto ze se do toho nezenu, jeste potom co vim od kamaradky, ze ten recruit neni med. Ja delala personalistiku v mensi vyrobni firme. Ale za tipy dekuji, mrknu se na to.
@squezy jo a na dotaz proc remote, ja bych mohla mit hybrid, cele dopoledne mam volno, klidne bych si chodila nekam sednout, ale nic takoveho jsem nesehnala v okoli a rano a odpo hodku ci dve prave potrebuju flexibilitu kvuli synovo sportu, zacnou mu treningy. Takze do budoucna to vypada nejjednodussi resit to plne home office praci, tak bych si to rada rozjela co nejdrive, bez prace byt nechci a na nejake brigady v obchodech mi to prijde s moji praxi skoda, chci se dal ucit.
@squezy jo a na dotaz proc remote, ja bych mohla mit hybrid, cele dopoledne mam volno, klidne bych si chodila nekam sednout, ale nic takoveho jsem nesehnala v okoli a rano a odpo hodku ci dve prave potrebuju flexibilitu kvuli synovo sportu, zacnou mu treningy. Takze do budoucna to vypada nejjednodussi resit to plne home office praci, tak bych si to rada rozjela co nejdrive, bez prace byt nechci a na nejake brigady v obchodech mi to prijde s moji praxi skoda, chci se dal ucit.
@anonym_autor v tomhle případě bych si našla nekoho,kdo by ti dite na treninky vozil,abys ty mohla do práce. Nebo si najit práci,kde bys mela 2 dny home office, manžel taky třeba nějaký home office a zbytek doplnit nekym,kdo by ti 1-2 tydne dite na trenink odvezl. Jsem taky z Taborska 😉 A taky z personalistiky,nebo spíše recruitmentu a jezdila jsem do Prahy,ale naštěstí jen 1xtydne,4 dny home office,tak vim, že na Taborsku nic neni. A na pokladní je tě fakt skoda. A doucovanim si tolik nevydelaa,ale záleží,jak hodně potrebujes vydelat 😉

@anonym_autor a personalistiku jak? Mzdy,nebo nabor nebo cista administrativa? Potřebuješ 100% remote? Angličtinu máš na úrovni, že bys mohla doučovat? Třeba jen děti na ZŠ,to se da dělat krásně z domova nebo můžeš na FB napsat do skupiny svého mesta, že nabízíš osobní doučování. Nebo online a to můžeš dělat celorepublikove. Pokud umíš dělat nábor, můžeš dělat na sebe,extra jestli mas i obchodní dovednosti.