icon

Máte zkušenosti s prací v azylovém domě?

20. říj 2024

Ahoj. Pracujete nektera s bezdomovci? Treba v azylovem dome? Co vsechno tam delate?

uzivatelkapetra
20. říj 2024

Mamka pracuje v armádě spásy. Ne přímo v nějakém domově, ale má na starosti menší město s pár bezdomovci, obcházejí je, případně oni za nimi můžou přijít v určité hodiny do kanceláře. Pomáhají jim s úřady, lékaři.

heidi91
21. říj 2024

Já pokud bych si mohla vybrat práci podle typu, ne podle odměn, tak bych dělala také něco takového 🙂

anonym_db2153
11. led 2026

Ano, 4 roky. Hrůza a děs.

anonym_36f48e
11. led 2026

Pracovala jsem v azyláku, buď individuálně - rozhovor o tom, co zrovna potřebují (brigáda, soc dávky, lékař, dluhy), skupinová práce - nadhodilo se téma ze života a kdo chtěl se k němu vyjádřil, pak to bylo taky o tom sledovat, jestli dodržují pravidla ubytování, občas něco společně uvařit, někde se i něco společně vyrábí, tvoří. Člověk musí počítat s tím, že se potká s lidmi pod vlivem, s lidmi, co se pomočí, nedodržují hyg. zásady a s lidmi, kteří trpí různými kožními obtížemi nebo mají např. vši. Byla to zkušenost ještě za bezdětna, ale na terénu třeba pracovala i kolegyně, co už děti měla (chodili ve dvojici na různá odlehlá místa, kde se sdružují bezdomovci, provizorní obydlí, těm se nabízela alespoň noclehárna, sprcha, teplá deka).

marketa11112
12. led 2026

Nabídku jsem měla, ale odmítla jsem ji. Na noční bych byla v azyláku sama. Přiznávám, že mi to nepřišlo zrovna bezpečné.

Rozhodnutí padlo jiné a to hlavně kvůli péči o děti.