Návrat na vedoucí pozici po mateřské: Je to legální?
Zdravím,
mám takový dotaz, jestli tomu někdo rozumí. Potřebuji se v květnu, hned po skončení mateřské vratit do práce, vzhledem k možnostem hlídání na částečný úvazek. Pracovala jsem na vedoucí pozici, ale šéf se mnou již na toto místo nepočítá a chce mě "ponížit". Je toto ze zákona vůbec možné? Po půl roce by mě přece měl vzít zpět na mě místo, ne?
@j.a.n.i to,ze to je blbe formulovane je docela do oci bijici,stacilo tam napsat casove omezeny dotatek k PS do toho a toho dne a bylo by to jasne. @nazka no priste to budes muset zase resit dodatkem,ted to tam je uplne blbe napsane,za me naplatne,ale jak jsem psala vyse bylo by lepsi si tam nechat napsat datum do kdy ten uvazek mas zkraceny,pak automaticky po uplynuti terminu to nabiha na plny...
@marcicek84 no, tak zrovna v situaci, kdy uvažuje o dalsim diteti, tak by ji byl dodatek platny do nejakeho data celkem na prd, pokud to dite nechce hodně rychle, tady je sance, ze personalistka bude svemu bludi verit a projde to i s dalším ditkem.
@j.a.n.i tak bud bude nebo ne,ono taky kazdy zamestnavatel neni odvazany z tech zkracenych uvazku a nekonecne mnoho rodicaku 🤷🏻♀️🤷🏻♀️🤷🏻♀️
@j.a.n.i mužu se prosím ještě zeptat? Dostala jsem tedy výpověď, údajně proto, ze moje místo zrušil. Dá mi tříměsíční odstupny, ale prý si kvůli tomu zatím nemůžu zažádat o rodicak, je to prosím tak?
Proc by sis nemohla žádat o rodicak, ten s tim nijak nesouvisí? A jinak fakt to misto zaniklo? To by mozna bylo i na zalobu, tedy ne zeby tam člověk k chtel pracovat, ale pro neplanost výpovědi.
@j.a.n.i no najednou jsem nadpočet... Nejdřív si hned v momentě, kdy zjistil, ze chci druhy dítě, našel náhradu, jenže jsem potratila s tak mě přesunul jinam, ale už jsem byla nadpočet na tomhle místě. Loni jsem otěhotněla znovu, v srpnu už mě poslal na neschopenku, že už mě tam nechce. A hned v září vyhodil kolegu, s dal tam jinou. V květnu jsem se chtěla vrátit hned po mateřské, ale včera mi volal, ze moje místo zrušil, a ze pro mě žádný místo nemá, a ze teda milostivě mi dá odstupny, protože ho lidí ukecali. A na mzdovce mě řekli, ze první musím čerpat dovolenou, potom odstupny a rodicak až po sléze, ze nemůžu mít rodicak a odstupny a dovolenou souběžně. Ale přijde mi to blbost.
Je to blbost, do tvého rodičáku je mzdovce akorát tak kulový, takže ji to klidně odkývej a požádej si o něj na UP hned. Akorát tedy bych chtěla ještě platy za výpovědní lhůtu a když tedy místo nemá, tak za 100% být doma. A vrátit se nejlépe 2.5. ať jsou to 3 platy 😀
@j.a.n.i no já už ho nechci radej ani vidět. Zvlášť kvůli důvodu, pro kterej mě vlastně vyhodil 🤣

@nazka No, tak mas proste ten dodatek formulovaný blbě, neb tim, ze na tu smlouvu pracujes, tak nejsi na rd. Oni to evidentně nevi, takze se nic nedeje, ale pokud by doslo na problém, tak se na tom klidně otocit mohou a ze dne na den mas zpet plny uvazek.