Návrh na živnost: Hlídání nemocných dětí v menším městě?
Ahoj maminky, již delší dobu přemýšlím nad hlídáním nemocných dětí. Protože babičky jsou pracující a do důchodu daleko ....a
jelikož jsem se dostala sama do situace , kdy je pro mě téměř nemožné chodit do práce, protože se u nás pořád střídá nudle u nosu, kašel a všechny takové ty sice drobnosti ale děti s nima do školky nemohou....
Tak mě napadlo jít na to touhle cestou, jako živnost....bydlíme v domě, přímo uprostřed menšího města, takže si myslím, že prostředí by bylo ideální. Místnost samostatná - kuchyňka,WC a obyváček ze kterého by se udělala hernička , co myslíte? Byl by o to zájem? Samozřejmě aby to bylo finančně dostupné hlavně pro maminky které do té práce potřebují, ale taky abych z toho něco měla.
No to je nesmysl.. 🤣🙈 Pardon..
@martinka_33 můj šéf už před deseti lety rozvíjel koncept tele-anestezie. Že by ležel na jídelně s kafem, na televizi by viděl monitory a jen z gauče volal sestrám, kolik čeho mají dát🤣 a viděla jsem reálné video z ameriky, jak doktor vede vizitu před nějaký telehovor z notebooku, notebook byl sice na jezdícím vozíku, ale furt ho museli naklánět, aby přes obrazovku viděl barvu pacienta, operační ránu, drény a tak. Já myslím, že ono to půjde😆
@drep však kolik praktiků v covidu ordinovalo i bez kamery, jen po telefonu. 🙈
@drep no vidis, v Americe jsou napřed, to chce zabrat ☝️😂😂😂
@prejeta_zaba to je pravda, akorat par pacošů exlo ale to je drobnost 😅
@prejeta_zaba někteří tak ordinuji i dal :D
@drep píšem väčšina nie všetky ale oproti dobe pred covidom každý musí uznať, že až tak častá možnosť home officu nebola. Je mi jasné, že tých zamestnaní je aj tak veľa ktoré sa nedajú z domu napr ani elektrikár, opravár, smetiar, upratovačky, zdravotne sestry, záchranári, policajti, predavačky... ale veľa pribudlo tých kancelárskych, ktoré sa dajú a kedysi tú možnosť nemali. A ani ja nemám prácu z domu preto píšem ako to riešim - väčšinou cez opatrovateľku keďže u nás v skolke to riešia až príliš vážne každú chorobu aj nachladnutie tak neviem prečo hneď tak reaguješ 😂
Taky bych to nevyuzila. Kdyz je decko nemocny.tak by melo byt v jakesi izolaci. Proc ho tahat jeste mezi kupu dalsich nemocnych deti. Treba je nemocne trochu a tam se.dorazi a bude to jeste horsi. A taky nemocny dute treba vic spi. Nevím no
@krisstina93 ano, například moje doktorka, naživo jsem ji ještě neviděla, telefony zásadně neberou, na SMS neodpovídají a na mail tak jednou za tři dny, bez objednání neberou. 🙈
na rovinu kolik by jsi tech deti musela hlidat, aby jsinsi vubec vydelala? hlavne legislativne, yi neco takovyho stejne nepovoli, a i kdyby bude tam hodne omezeni. Chtela bych videt matku, ktera ptivedr nemocne dite mezi dalsi nemocne deti a s chiti si domu odtahnou jeste dalsi nemoc.. odpovez si sama jestli by jsi sama do toho sla se svymi detmi
Nesmysl.
Nápad sice dobrý, ale v reálu nemožné a nefungující. To poslední co chceš, aby dítě s oslabenou imunitou bylo v přítomnosti jiných nemocných dětí. Díky, ne - návštěva pediatra mi fakt stačí.

Kdyby jsi hlídala po jednom, viděla bych v tom smysl a na nějakou doléčovací rýmičku ti dítě klidně dovezla. Ale mít tam pět dětí a každé s jinou nemocí by postrádalo smysl. Jinak ve fázi kdy je dítěti zle bych ho prostě nikam netáhla.