Neschopenka po skončení pracovního poměru
tak to bohužel potkalo i mě ... 28.2. mi končí RD, zaměstnavatel mě kontaktoval s tím, že pro mě nemá místo (nabídl mi odstupné 2+3 měsíce ) ... výpověď je k 28.2. a já 27.2. nastupuji s dětmi do ozdravovny (od 27.2. - 24.4.) ... kde mám jako doprovod nárok na neschopenku ... mohu tedy využít? kamarádka mi říkala, že je lhůta 7 dní, kdybych onemocněla nebo tak něco ...
Tak to nevim.. Me skoncila prace sesteho, neschopenka byla od devateho a nemocenskou od zamestnavatele jsem normalne mela..
@glimmer Je to opravdu výpověď ze strany zaměstnavatele, nebo dohoda? Pokud výpověď a ty bys byla od 27.2. na neschopence, tak ti pracovní poměr toho 28.2. neskončí, ale skončí až poté, co ukončíš neschopenku (resp. poté, co ukončíš neschopenku, doběhne výpovědní lhůta). Takže na neschopenku budeš mít klasicky nárok v plné výši, takže i těch prvních 14 dní.
zdravím maminky,mám dotaz.Jsem na dlouhodobé nemocenské (6 mesícu) a k 28.2. jsem podala výpověd, nemocenská mi ale bude určitě ještě v březnu pokračovat,chci se zeptat...musím se už k 1.3. nahlásit na úřad práce když ještě budu na nemocenské?
@glimmer Kdy ti tu výpověď přesně dal, tj. kdy jsi ji od něj převzala (kdy ti ji doručil)?
@ĺuissi pokud jsi na PN, nemůžeš být zařazena do evidence ÚP. Jinak i pokud bys na PN nebyla, tak když dáš 28.2. výpověď, tak ti běží výpovědní doba a ta neskončí dříve než 30.4.2015, takže na ÚP můžeš až pak.
@xpila Ahoj a prosim te, mohla bys poradit i mne? 6.1. jsem nastoupila do prace, ale chci dat vypoved. Ted mi prislo, ze bych mela jet s dcerou 26.2. do lazni, takze bych cerpala neschopenku a pak tam skoncila. Kdyz dam vypoved uz v pondeli, budu moci od ctvrtka cerpat neschopenku, nebo musim do stredy do prace, jit na neschopenku od ctvrtka a pak dat vypoved? Jsem do 6.3. ve zkusebni dobe. Nechci, aby se mi to preklenulo do toho, ze budu mit 2mesicni vypovedni lhutu. Dekuji M.

Nevím jak je to u očr ale když jdeš marodit po skončení pracovního poměru tak jsi 14 dní doma zadarmo protože už nemáš zaměstnavatele který by ti těch prvních 14 dní platil a pak tě bude vyplácet sociálka. Chlap to teď měl a koukali jsme když mu přišla neschopenka místo 13000kč 7000kč.