Nový zaměstnavatel od září. Kdo mi bude dělat daňové přiznání?
Ahoj holky. Manžel od září nastupuje do noveho zaměstnání. V bývalé firmě mu dělali daně normálně pres mzdovou účetní. Kdo mu v roce 2022 bude dělat daně za rok 2021 za měsíce, které pracoval v bývalé firmě?
Jde mi o měsíce leden až srpen. Udělají mu je v nové firmě nevo si je budeme muset delat sami?
Při odchodu z tohohle zaměstnání by mu měli vystavit potvrzení o zdanitelných příjmech(až mu teda vystaví poslední mzdu) a to odevzdá v nové práci paní účetní a ta mu udělá roční zůčtování.
vždy to dělá poslední zaměstnavatel,u kterého je zaměstnán k 31.12. Musí o to ale požádat.
Kdyby měl během roku třeba čtyři zaměstnání,ode všech si vyžádá to Potvrzení o zdanitelných příjmech a předá poslednímu zaměstnavateli
@susususs ahoj, já mam od loňska dva úvazky u různých zaměstnavatelů. Obě mzdovky mi řekly, že si mam přiznání udělat sama. Našla jsem na internetu jednoduchepriznani.cz. A super. Podle dokladů o příjmech, darech, odborových příspěvcích jsem to zvládla asi za 10 minut. Stálo to 190 Kč, ale za zpracování poradcem bych dala jistě víc.
@katerina_j ano, pokud máš dva úvazky současně tak musíš sama
pokud by byl souběh zaměstnání, tak si musí udělat sám. ale pokud z jedné práce odejde a do druhé nastoupí, dostane v první práce potvrzení příjmů a v druhé práci to udělají.
@katerina_j za to není potřeba nic platit. Dělala jsem přiznání několikrát, na internetu jsem vždy našla excel pro aktuální rok a tam vyplnila a vytiskla. Případně na daňovém portále se dá vyplnit, pak vytisknout, nebo vytvořit xml, které se posílá přes datovku.
@betelgeuzz jasně, já vím 🙂 Ale jsem naprosto nepolibená ekonomikou a tato aplikace se mě zeptala…. Má váš doklad o příjmech tolik nebo tolik řádků? A pak se mě ptala na kterém řádku mam jaké číslo. Bylo to tak primitivní, že mi tahle částka naprosto nevadila. Přišlo mi to do mailu i se seznamem příloh, které musim doložit a i adresa FÚ.
Dvakrát se mi stalo, že jsem měnila zaměstnavatele v průběhu stejného měsíce a daně jsem si musela dělat sama, ale možná to bylo jen v tomhle případě.
@krasna_neznama86 Zaměstnavatelé musí na sebe "navazovat",potom není problém.Nesmí se ale zaměstnání překrývat - potom si DP musíte udělat sama
@maci299 jj, já už si to přesně nepamatovala, každopádně jsem si to dělala dvakrát sama a bylo to v pohodě. Ještě mě na financaku pochválili 😁

normálně v nové práci by mu je měli udělat, akorát bude muset pak z bývalé práce doložit nějaké listiny, ale to by mu měla pak říct účetní