icon

OSVČ z nemocenské na mateřskou. Poradíte?

petla29
21. dub 2020

Ahoj damy, muze mi, prosim, nekdo poradit? Jako OSVC jsem do pulky brezna byla na nemocenske a pak jsem presla na materskou. Vcera mi volali z pojistovny, jestli jeste marodim nebo co, ze tam nemaji zadne udaje a ze do tydne chteji nejaka potvrzeni o tom, ze jsem mela od ledna do brezna nemocenskou a od brezna jsem na materske. Myslela jsem, ze to s pojistovnou resi socialka, ktere jsem samozrejme zadost o materskou i ukonceni nemocenske predavala. Chtela jsem volat na socialku a nefunguje jim linka, maji na netu, ze to opravuji, tak bych rada zjistila info alespon takhle. Dekuji za rady.

lenickakl
21. dub 2020

já jsem nástup na mateřskou musela hlásit i na pojišťovně a musela jsem kvůli tomu letět na socku pro potvrzení

petla29
autor
21. dub 2020

@lenickakl diky za info, to jsem vubec netusila :(

lenickakl
21. dub 2020

@petla29 a to jsem normálně zaměstnanec.. ale upozornila mě na to i účetní v práci.. kámoška to tenkrát nevěděla a měla dluh na zdravotním, ale pak to doložila zpětně a asi se jí to smázlo..

petla29
autor
21. dub 2020

@lenickakl mne to bohuzel nikdo nerekl, ani na socialce a ja si naivne myslela, ze to pojistovne hlasi oni :(

monca98
Odpověď byla odstraněná