icon

Po RD mi zaměstnavatel změnil prac. poměr na dobu určitou

hypo
15. srp 2015

holky mohu se někoho zeptat, kdo se v tom vyzná (právník, personalista) může mi zaměstnavatel po návratu z RD změnit dobu neurčitou na dobu určitou? konkrétně můj případ, pracuji ve státní správě a moje pracovní pozice byla organizačně zrušena, nabídli mi jinou pracovní pozici, ale jaksi mi zapomněli říci že je to na dobu určitou 1 rok, dokonce je tam napsaná zkušební doba a chtějí se mnou uzavřít Dohodu o změně pracovního poměru. Myslela jsem, že se to vyřeší jen dodatkem k již uzavřené pracovní smlouvě a rozhodně že tam nebude doba určitá.

Strana
z2
hankasarka
30. zář 2015

holky a jak moc dopředu se píše, že budu nastupovat, dceři budou 5.1. tři roky. tak třeba měsíc do předu stačí ? jinak jsem se objednala do občanské poradny, abych to měla ošéfované i z druhé strany. akorát co muže být problém, je, že mám ve smluvě napsáno, že potřebuji na pozici německý jazyk na urovni B1, a já mám furt A1.

anakolut
30. zář 2015

@xpila Tomu nerozumí, co myslíš tou stejnou židlí? Prosím o vysvětlení.

xpila
30. zář 2015

@anakolut Např. ve smlouvě máš asistentka. Pracovala jsi na pozici asistentky personálního ředitele, tzn. stejná židle je přímo tato pozice. Ale pozice dle pracovní smlouvy je jen asistentka, tzn. po RD třeba asistentka výroby.

anakolut
30. zář 2015

@xpila Aha, dík za vysvětlení. To jsem nevěděla.

akankeo
30. zář 2015

@hankasarka u nas v praci se to hlasi 3 mesice dopredu, ale maminky pred koncem rodicaku kontaktujou automaticky, ja se prave vracela driv, tak na to chteli mit cas a nakonec me vzali 14dni po te, co sem o to pozadala 😀. Kazdopadne byt tebou si to osefuju, klidne bych tam zavolala hned na konci rijna, kdyz se ti to takhle blizi, at vis co a jak a stihnes si vsechno obehat, jestlis byla 3 rojky doma, budes muset dost mozna i na lekarskou prohlidku atd

Strana
z2