Pokakané děti...

25. dub 2023

Dobrý den, maminky,

sama děti ještě nemám a zatím neplánuji, ale pracuji v MŠ a trápí mě jedna věc. Vůbec nezvládám vylučovací procesy dětí. Čurání a splachování po dětech už jsem si zvykla a nemám s tím problém. Ale problém nastává, pokud některé z dětí jde kakat, nedejbože se pokaká. Zatím jsem utírala zadečky jen těm starším (máme smíšenou skupinu od 1,5-5let) a vždycky se mi u toho navalilo. To utírání jako takové asi ještě zvládám, zadržím dech a nekoukám na to. Ale když TO vidím plaval v záchodě, tak se mi okamžitě navalí. Já se vyzvracím a jsem v pohodě. Druhá věc- nezvládám vyhodit pokakaný nočník (jak se to pak vůbec umývá? Eňo vyklopím do záchodu předpokládám :D)-stejná situace, budu zvracet...Bohužel o prázdninách hrozí, že tam budu s menší skupinou sama a já se naprosto děsím toho, že se mi tam nějaké dítě pokaká, nebo se vykaká do nočníku. Já absolutně nedávám ten zápach a ani prostě ten exkrement jako takovej. A přece nejde, abych u každého umývání zadku, nebo splachování zvracela...A třetí věc...co když se mi tam dítě pokaká (pravidelně jeden čtyřleťák kaká do gatí). To Eňo ze slipů nějak taky vyklopit do záchodu? Jasný, dítě vysléct, umýt...ale co s tímšpinavým oblečením? přece nemůžu poslat v igelitu domů i to eňo? Na plenách tam pravděpodobně nebude nikdo, pokud nepřijde někdo nový....

Já mám pocit, že to mám psychicky. Kolegyně třeba o "hovnech" jen mluví a mně už se navaluje. Stejně tak jako kamrádka vykládala, jak vyšlápla hovno a že to hrozně smrdělo a já se držela, ať nezvracím jen z té představy. Jakoby když o tom začne mluvit někdo jinej, tak je to mnohem horší, než když o tom začnu mluvit sama. Trošku doufám, že když by na to došlo, vezmu rukavice a bylo by to snad o něco lepší....

95newmommy2020
25. dub 2023

No, jako mě se taky navaluje i z vlastního. Taky jsem nechtěla, sby to dělal do nočníku, ale na WC. Snad jedine zmenit praci ?

mishka87
25. dub 2023

Kdysi jsem chvilku dělala pomocnou sílu ve školce a asi 2x jsem byla nucena jedné holčičce utřít zadek. No dělalo se mi blivno taky. U vlastního to nějak dám, i když to jeho vyprazdňování jednou týdně taky není zrovna lahůdka. Horší je pro mě, když se někdo vyzvrací. Nejsem schopná to bez problémů uklidit ani po vlastním dítěti. Když jsem měla před 6 lety střevní chřipku, tak jsem nebyla schopná ten únik mimo záchod utřít ani po sobě. Nijak divná si nepřijdu, ale neumím si představit tohle dělat denně.

autor
25. dub 2023

@95newmommy2020 vlastní zvládám. S tím problém nemám vůbec. Problém by byl, kdyby to neskončilo v záchodě a já s tím něco dalšího musela dělat :D (omlouvám se za popis).

Vůbec nezvládám ani úklid po psovi (nemáme teda), ale dělá mi zle, když potkám pejskaře, jak uklízí, nebo ještě hůř, když nese už plnej pytlík. To se mi taky vždycky navaluje

krisstina93
25. dub 2023

Tak holt změnit práci, tohle k proste k práci učitelky ve školce patří. Nebo si vzít brigádu někde na ldn a až budeš prebalovat denně desítky dospělých lidi, tak si zvyknes, ze te bobek dítěte už nerozhazi :D pro mě je teda třeba horší uklidit po někom zvratky, což se v dětském kolektivu taky stát muze :D

konidana
25. dub 2023

To je opravdu blba situace. Asi bych nemohla delat tam, kde se mi z neceho dela spatne. U mne by to byla prace se spalovacimi motory... smrad a i hluk by mi fakt vadil.

Rady k tomu na co se ptas .. co jde, to vyklopit do zachodu, obleceni zavazat do igelitaku/igelitky a predat rodicim. Take jsem par takovych darecku dostala😅
Nocnik se po vyklopeni umyje treba stetkou na zachod.

autor
25. dub 2023

ještě podotýkám, měnit práci nechci. Hlavně z toho důvodu, že si myslím, že je to opravdu psychicky, tak jestli někdo nemá nějakou radu....nebo si zvyknu? jak říkám, zatím jsem ten zadek utírala třeba pětkrát :D...

konidana
25. dub 2023

@krisstina93 jj zvraceni taky nedavam. To se mi chce hned taky, staci ze to citim. Kupodivu po clenech vlastni domacnosti uklid zvladam celkem v pohode. Asi proste nutnost.

konidana
25. dub 2023

Tak jestli to chces resit, tak mozna nejakou terapii? Psychoterapii se resi i ruzne strachy z pavouku, mysi, rizeni, proste ze vseho...

Dale bych, asi hlavne ze zacatku, treba zkusila necim prehlucit to specificke aroma. Necim vyraznym. Napada mne jen teatreeoil si namazat trochu pod nos.

kristyn86
25. dub 2023

Asi na to clovek musi byt,jinak to nebudes moct delat. Bud si zvyknes nebo to proste nebudes moct delat. Myslim,ze to same muzou pocitovat sestricky v nemocnici,v domove senioru,sanitarky uklizecky atd...Myslim,ze nikdo si v tom nelibuje,ale nekomu to proste tak nevadi,zvykl si. U sebe mi to neva. U vlastnich deti z toho nadsena taky nejsem,ale jde to. A u cizich nevim,no...Jako vim,ze bych se nepoblila...Nechutny mi prijde,kdyz deti dotahnou nejake psi hovno na bote,tak to se mi i natahovalo u cisteni. Bud otupis nebo budes muset zmenit praci. Jinak,kdyz je v nocniku hovinko,tak ja tam vzdy natocim vodu a ono se vyklopi lepe do zachoda. Pak to dam pod kohoutek a v pripade ze je to spinave,tak setru vlhcenym ubrouskem. No a kdyz je to v kalhotech,tak bobek vyhodit do zachodu. Kalhoty bych dala do sacku rodicum.

mari90
25. dub 2023

Já dělala krátce ve školce a kakání a utírá mi zas tak nevadilo, jsem ale zvyklá ze svých dětí. Ale co mně teda neskutečně nedělá dobře až se mi z toho navaluje, tak zvracení a je fakt že za tu dobu co jsem tam byla to bylo snad jednou týdně. Jedno dítě tam poblinkalo celou umývárnu a neměla jsem daleko k tomu abych se také nepozvracela. Mně už teda ale neskutečně vadí i ty zvuky u toho 😃

vikinkav
25. dub 2023

Jee to je vtipnej popis, ze bys jim poslala v igelitce i to houno 😄 To me pobavilo. Jinak me vadi i vlastnich deti, nastesti v tomto oboru nedelam, vzdycky zadrzim dech a rychle uklizim 😄 Co treba mit pripravene rukavice? Aby se ti to tak neeklovalo? Nebo nejake jine nastroje.
Po psech to uz vubec nedavam, to mi pripada extra nechutny..

teate
25. dub 2023

Zkus dělat jinou práci. Já jsem takto nezvládala ve školce zvratky. Po čase jsem odešla.

misa_pise
25. dub 2023

Já mám tohle se zvracením. Bobek v pohodě, ale bylinkami nedávám. Taky jsem učitelka a to je noční můra. Vždycky to nakonec dám, ale nejednou se mi stalo, že jsem pak šla zvracet taky.. ale zvratky nejsou na denním pořádku, kdežto kakání ve školce ano a myslím si, že pokud se ti z toho prostě zvedá žaludek, tak to není psychika, stejně tak jako lidem voní a chutnají různá jídla a vůně, tak někdo hůř snáší pachy a tak. Podle mě s tím nic moc neuděláš.

palja
25. dub 2023

Já bych zkusila tu čínskou mentolovou mast si namazat pod nos. Jsem zdravotní sestra a exkrementy v jakékoliv podobě mi nevadí, ale měla jsem problém si zvyknout na zvracení, když někdo zvracel, tak se mi vždycky navalovalo a musela jsem se jít vyzvracet taky. Za pár let jsem si zvykla a už mi to ani nepřijde.

hakanka
25. dub 2023

Bobek se lépe vyklepne, když před použitím vyložíš dno nocniku toaletním papirem. Pokud ti vadí pachy, může pomoci respirator, nebo mentolova či kafrova vůně. Dá se sehnat i spray- eliminator zápachu.

kakba
25. dub 2023

U vlastnich deti mi to nevadi, ale jakmile mam utirat cizi i klidne neter, vadi mi to taky, ale zatnu zuby a musim. Ve tvem pripade bych se zblaznila.

fazolkazuzka
25. dub 2023

A ja vám povím že tyto problémy jsem mela do narození druhé dcery.myslim že za to mohou nějaké hormony. Já i své první dítě milionkrát poblila. Až teď s druhou dcerou po jejím narození to dávám celkove. Jinak sem mela stejně stavy jako vy. Návštěva veřejných wc pro mě znamenalo zvracení. Psi exkrementy taky všechno.

pampeliska1313
25. dub 2023

Asi bych se snažila si najít něco, čím při tom zaměstnám hlavu. I kdybych měla počítat do stovky. Co nejmin se na to soustředit a mít to rychle za sebou. A soucitim. Taky mě to ve školce navalovalo… po dvou letech hrdě prohlašuju, ze mi je blbě už “jen” ze slintani a slin obecně. Jinak když syn prská a tchyně mu to utre rukou/rukavem, dávim se i ted, po necelých dvou letech..:D

dixi86
25. dub 2023

Já to taky nesnášela, ale se svýma zvířatama a pak hlavně s dětma jsem to snášet musela..tak já radím asi jen vydržet. U cizích dětí mi vytáčí vše možné, u svých tolik ne.

pavca1982
25. dub 2023

Pracuji ve zdravotnictví a je to jen o zvyku. U starých nemohoucích lidí je to třeba mnohem horší. U dětí by mi to ani nepřišlo.

kryany
25. dub 2023

A proc to nezkusis s nasazenymi rukavicemi a restiratorem?🤷🏻‍♀️

terka_37
25. dub 2023

Jsem zdravotní sestra. Lidské výměšky všech druhů jsou mi fuk. Co mi ale nikdy nepřestane zvedat žaludek, jsou velké hluboké rány. Ne že bych zvracela, ale vadí mi to. Jedna moje kolegyně zvrací pro vylévání stomie. K tématu ale - shodly jsme se, že pomáhá, vzít si roušku nebo respirátor a nastříkat voňavkou nebo výše zmíněným Tea tree, moc nedýchat. Vezmi si i rukavice. Budeš mít určitě lepší pocit.

katule1990
25. dub 2023

🤣🤣🤣🤣🤣🤣. Pardon, ale malem jsem si u toho popisu cvrkla smichy 🤣🤣. Nicmene te chapu, resp. mne vadi zvraceni, s hovnama jsem v pohode, syn na latkovych plinach a ma to tam nekdy i 3x denne i ve dvou a pul letech, pak mam 2 kocky z toho jedna se obcas posere mimo wc a na wc to odmita zahrabavat, takze smrad. Na balkon nam serou holubi, ulice plny psich hoven, takze ja uz jsem tak nejak zvykla a nic to se mnou nedela, pokud jde o aspon trochu kompaktni konzistenci, kdyz ne, tak se to blbe uklizi a to me vytaci strasne. Asi je to i trochu o zvyku, zkusit si dat treba trosku teatree pod nos a snazit se myslet na neco jineho. Jo ale co teda nedavam ani ja, ja posrany wc cizim clovekem, v praci bezna praxe, ze po sobe lidi nepouziji stetku.

verciiik
26. dub 2023

zajímavá diskuze. Když se dcera ve školce počůrala, mokré věci jsme dostali v pytlíčku. To bylo ještě ok. Ale představa, že se pokaká a dostaneme takhle ty pokakané po celém dni, tak to asi rovnou před školkou odložím do koše 😀

verciiik
26. dub 2023

@katule1990 a teď si představ, že se nám stalo několikrát v nóbl hotelu (pracovní výjezd), že na pokoji neměli štětku, asi jim přišlo, že pro hosty nóbl hotelu po sobě uklízet je moc póvl, nevím 😀 ale představ si, že potřebuješ otřít záchod a nemůžeš! To je fakt peklo 😀 já naštěstí byla na pokoji sama, ale i představa, že to po mně bude řešit uklízečka, byla hrozná, natož kdybych tam byla třeba na párovém romantickém pobytu 😀

eurotip
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
cilkat
26. dub 2023

Hele je to hodně "ujetej ezonápad", ale přijde mi to opravdu psychické a hodně vyhrocené... Zkusila bych nějaké kineziologické odblokování, alebo nějakou kranio-sakrální terapii nebo tak...
A nebo si prostě nastavit v hlavě "je to součást mé práce. Tu práci dělám ráda, tak zvládnu i tohle."
... držím palce.

aaaa15
26. dub 2023

Mám na střední vystudovanou predskolni a mimoskolni pedagogiku a utirani prdelek byl pro mě jeden z důvodů, proč jsem na VŠ šla na Učitelství pro 1. stupeň 🤣 Tenkrát mi to hrozně vadilo, třída nejmenších pro mě byla za trest.
Teď by mi to asi po 2 vlastnich dětech už tolik nevadilo, ale i přesto se radši vrátím na 1. stupeň. Mám k téhle věkové skupině blíž.
Řadu bohužel nemám, buď si na to člověk časem zvykne nebo se pak zaměřit na děti o trošku starší.

zanett
26. dub 2023

Autorko - jak pises o tech psech; mne se zase dela zle z tech pejskaru, kteri po svych coklech neuklizi! V sousedstvi tady jednoho takovyho mame (bude jich teda vic, ale tady toho vidam pravidelne). Ma navic obr psa, ktery ma lejno jak od slona. A co me vytaci nejvic je, ze tady pravidelne technicke sluzby cisti chodniky (dvakrat tydne) a ten chlap s tim coklem jde az PO uklidu a necha to svy psisko vy**at se na ten uklizenej chodnik. Fakt hnus. Jako chapu, panickovi se to asi ekluje uklizet po vlastnim coklovi, ale v tom pripade nema cokla mit. Nedavno jsem tady mela navstevu ze Svycarska a propadala jsem se hanbou, kdyz jsme kraceli po okoli (prazske Vinohrady) a na kazdych deseti metrech bylo psi lejno. Ja na navstevach ve Svycarsku videla jen vymetene ulice, ze kterych by se dalo pomalu jist, jak byly ciste.

ajja87
26. dub 2023

Dnes jsem si ma tebe v práci vzpomněla, dělám asistentku ve školce,za normálních okolností to nějak dávám,mam sama dvě děti,tak už mi to nijal nepřijde,ale dnes jsem utirala zadek holčičce, která ma mít bezlaktozvou dietu,aspon se to po nas chce,aby ji měla (včera jsme se přesvědčili, že rodiče si z nás asi dělají dobrý den, když ki na výlet dají jako mlsku kinder cokoladku)no a pravděpodobně dnes po tom (aspoň moje domněnka) měla tak strašně zelený a smradlavý hovínko,ze se mi fakt navalovalo.
@verciiik hele ja na střední dělala brigádu v jednom penzionu,kde jsem uklízela a zrovna v létě byl fakt frmol,ale střídali se sobotní turnusy,kdy odjizdela velika skupina lidí a ja přišla na pokoj,neskutecny bordel,ale pak jsem vlezla do koupelny a tam jsem myslela,ze se zbleju,ve sprchovým koute houno ....v tu chvíli jsem se fakt nastvala,a jelikož ta skupina ještě nebyla odjeta,tak jsem na drzo v 17ti letech sla za tou paní co tam byla ubytována,at si tonjde uklidit,nakonec jsem zjistila,ze to bylo od jejího ,,pejska,,....ale jako že má nekdo drzost nechat psi obludu vytento ve sprse a pak čeká,ze to za něj uklízečka uklidí....