Poplatek účetní za to, že v práci vyřizuje exekuce zaměstnance
Prijde nekomu normalni, aby nekomu strhli z vyplaty penize za to, ze ma exekuce a ucetni ve firme s tim ma vic prace? pritelovi takle ted strhli penize. nechapu. tak je tam zamestnana snad ne?😠
@adelinda89 Koukám do zákoníku práce. Asi to správné není, zákoník to nepřipouští.
@sudylichozrout pritele dohnaly hrichy z mladi, dopisy chodily jinam nez mely atd. ale to ted neresim. kdyby to byl chlap k nicemu, tak s nim nejsem 😉 nastesti se zmenil a dostal rozum. jiz ma vsechno zaplacene prave. ale tohle nas dostalo. asi s tim nic neudelame. ale je to sila.
@adelinda89 Tak fajn 🙂 Může to rozporovat u zaměstnavatele (šéfa). Může ho konfrontovat se zákoníkem práce, případně se obrátit na inspektorát práce.
@sudylichozrout dekuji 🙂
@j.a.n.i vis co premyslim? Ze treba u chlapa v praci rekla jejich ucetni ze kdo mel jakoukoliv dohodu mimo firmu že jim nebude zdarma dělat daňové přiznání a že za to chce 500,-. Tak jestli tohle nebude něco podobného..
@budouci_maminka Tak zrovna na tohle má plné právo, účetní není nikomu povinna dělat daňové přiznání a natož zdarma.
@budouci_maminka tak danove priznani bych pochopila, ze nauctuje. ale treba ty podklady k tomu, abych si danove priznani pripravila, by mi mela vytiskout bez poplatku. v te firme, co pritel pracuje, je to vubec nejake divne v posledni dobe. a reseni? po vikendu vypoved a v breznu do rakouska. rekl ze za ty prachy tam ta drina stoji. at si tady v tech fabrikach nabiraji srby apod pres agentury, diky kterym vyhazujou normalni lidi i treba rok pred duchodem.
@adelinda89 Potvrzení o zdanitelných příjmech má vytisknout na požádání do 10 dní a jestli si to zpoplatňuje, tak bych ji naprášila na FÚ.
@lenoulinkaa to nastesti nejspis ne. ale nedivila bych se jako.

@adelinda89 Tak pokud s tím má práci nad rámec svého zařazení a svých běžných kompetencí... ale standardní mi to nepřijde. Nicméně to mi nepřijde standardní ani to, že tvůj milý nechal dojít své dluhy až tak daleko, že má na krku exekuci.
Momentálně by mě (na tvém místě), více zajímalo, jak perspektivní je to partner, než jestli má jeho zaměstnavatel právo na strhávání nákladů spojené s výplatou mzdy zatížené exekucí.
Přeji vše dobré.