Práce na úřadě. Jsou tam i nějaká vyšší osobní ohodnocení?

koulenka
7. čer 2022

Hledám si po rodičovské novou práci a koukám různě po úřadech, nejraději bych dělala nekde v kanceláři a našla jsem pozici referent majetku, jen mě zarazil plat...podle tabulek 9. Třída takže něco málo přes 19 tisíc hrubého...a i kdybych měla odpracováno xx let je to jen vždy o pár stovek víc... zajímalo by mě kdo máte zkušenost jsou nějaká větší osobní ohodnocení? Jako s 19 tisíci hrubého je to velká bída... díky za info

saralinda
7. čer 2022

Bohužel, je to tak. Úředníci mají opravdu malé platy. Manžel dělá správce majetku na městském úřadě a je to opravdu bída. Naštěstí mu uznali praxi z minula. Taky dostávají osobní ohodnocení a občas odměny (ale v řádu tak 2-3000 za čtvrtletí). Takže rozhodně podprůměrný plat. Po 3 letech na úřadě + uznaná praxe z minulosti měl cca 26.000 hrubého (i s odměnami). Je to náročná práce - lidi si furt stěžují, práce je hodně. Navíc 2x v týdnu úřední den do do 17h (pokud má školka do 16h, tak nic moc). Pokud najdeš něco jiného, tak bych brala radši to.

lachtanice86
7. čer 2022

@koulenka prostě je to tak. Pak je šance na malé zvýšení přes osobní ohodnocení. Ale je to dost práce za málo peněz

koulenka
autor
7. čer 2022

Ach jo, tak to jsem si myslela, že aspoň to osobko to nějak vyrovná...to se vážně budu koukat někde jinde... díky 🙂

petrasipkova1
7. čer 2022

Já pracovala na úřadu práce a po 5 letech jsem měla plat 16 000 hrubého před 7 lety. Kolegyně před důchodcům měla 19000 čistého. Hrůza. Teď jsem se měla vracet a ředitelka říkala, ze za těch 7 let to nijak extra nestouplo ty tabulkové platy, mela bych max 25 000 Kč s osobkem. Na městě měli vyšší platy, ale ne nijak extrémně.

mmm12345
7. čer 2022

@koulenka vím, že holky referentky u nás na oddělení měly s přehledem 25 čistého + stravenky + 25 dnů dovolené. Obě cca 8-10 let praxe.
Pro mě je to dost peněz, rozhodně se tam nepředřou.

koulenka
autor
8. čer 2022

@mmm12345 tak 25 čistého je už hezké, záleží asi jaké je to oddělení..

copinka
8. čer 2022

dělám ve škole v kanceláři mám tabulkový plat uznaly mi tedy odpracované léta ale nemáme osobní ohodnocení a odměny jednou ročně takže vlastně otročina kterou člověk musí dělat z láskou 😂protože pro peníze ne 😂😂

kess01
8. čer 2022

@koulenka na klasických úřadech to je ve většině případů bída, ja pracuji na malé obci jako hlavní účetní, správce rozpočtu a personalistka dohromady... Uznány 2/3 dosavadní praxe, 10. platová třída s osobkem necelých 27 tisíc hrubého.

sebinka123
8. čer 2022

Bohužel je to tak, jak píší ostatní. Plno lidí si mylně myslí, kolik máme peněz, že si vaříme kafíčko, nohy na stole a zlehcuji vše okolo. Odměny jsou téměř nula nula nic, buzerace čím dál větší, papírů přibývá. Aby to vypadalo dobře před lidmi, tak se propusti a jeden člověk dělá práci za víc lidí. Bohužel slovo úředník je nepopulární a povědomí u lidí hrozne. Každý by si ale měl uvědomit, že bez úředníků systém nebude fungovat úplně stejně jako bez jiných státních zaměstnanců. Popravdě už před mateřskou jsem uvažovala odejít. Za pár měsíců se budu vracet, tak řeším dilema.
Takže tak.

koulenka
autor
8. čer 2022

No já hledám něco kde bude hezký plat a přiměřená práce... dělala jsem v sociální sféře a tam plat je velká bída, pak ve školství kde už je to finančně lepší, ale taky je tam dost práce kterou normální člověk nevidí a do toho velká zodpovědnost za ty malé neřízené střely, vůbec nevím do jaké sféry se vydat když nejsem prodejce😀

tinaprofi
8. čer 2022

Tak to je masakr... Obdivuju kazdyho, kdo z toho dokaze zit

petrasipkova1
8. čer 2022

@tinaprofi 😀 tak jak říká mamka, byla jsi líná ve škole, tak ted musíš trpět 😀 Skoro všechny úřednice mají jen maturitu, na vyšších úřadech, kde se člověk nepotkává s veřejností chtějí titul a jsou tam jiné peníze no. Já si kolikrát říkala, proč v centru Prahy pracuji za 14 000 Kč, ale benefit tam byl skvělé kolegyně, příjemná atmosféra, což pro mě bylo vždy víc. Naštěstí jsem nedělala na hmotné nouzi, tam je to k obdivu za ty peníze, Ted taky pracuji za pakatel na poloviční úvazek, ale ve skvělé firmě, s volnou pracovní dobou, takže můžu být s dětma jak potřebuji, nikdo mě nebuzeruje a nehlídá. Vždycky to má své pro a proti. Když si vezmu jak se choval vedoucí pobočky banky kde jsem byla na výběrku, tak tam bych nebyla ani za zlatý prase.

koulenka
autor
8. čer 2022

@petrasipkova1 a co v te práci děláš? Něco takového bych si představovala, klidně pružnou pracovní dobu, to oželim i trochu peněz hlavně že dobrá práce
Já mám teda VŠ ale k čemu když stejně chci dělat něco úplně jinýho 😀 ale myslim že naučit se da vše...

petrasipkova1
8. čer 2022

@koulenka dělám v zemědělství - evidence, dotace, evidence pachtovních smluv. Výhoda je, že se to dá dělat i z domova, protože třeba letos jsou děti pořád marod. Jinak příští rok si chci začít dělat pedagogické minimum na 2 roky jako nástavba k maturitě a se švagrovou zkusit vybudovat nějakou miniškolku 😀 u nás je šílený nedostatek a staví se všude okolo. tak uvidíme kam mě život zanese. Já mám bohužel jen gympl, chtěla jsem být učitelka biologie zeměpis, tam jsem se na Přírodovědeckou na Karlovku nedostala, a z jiného oboru jsem se blbec nechala po 4 letech na vejšce vyhodit kvuli matematice. No na zabití. Ted už je to fuk, ale bude mě to mrzet celý život asi 😀 Chce se to ptát ideálně po známých, to je za mě ideální.