Práce po rodičovské?

adlaide
9. dub 2016

Dobrý den,
ještě studuji a dlouho se zabývám problémy matek s malými dětmi na trhu práce, a to hlavně proto, že mi spousta věcí okolo tohohle tématu připadá nespravedlivá a je jim věnovaná malá pozornost. Zkoumala jsem např. diskriminaci matek při vstupních pohovorech, malé kapacity školek, vysoké ceny jeslí i otce na rodičovské, zkrátka všechno kolem návratu na trh práce po RD. S ohledem na můj obor vždy zkoumám, jak je nastavena veřejná a sociální politika a snažím se hledat nedostatky (doufám, že přesně tohle budu dělat i ve svojí budoucí práci).

Teď píšu diplomku o matkách se základním vzděláním a vyučením, protože těm je věnovaná nejmenší pozornost (žádný výzkum dosud neexistuje). Chci popsat jejich konkrétní problémy po skončení rodičovské s hledáním práce nebo důvody, proč se rozhodly zůstat doma déle.

Sem vám píšu proto, že hledám matky, které by byly ochotné si se mnou max. hodinku popovídat o svém životě. Přijedu za vámi kamkoliv v Praze (dělám studii Prahy), klidně i domů nebo do nejbližší kavárny nebo parku. Jako náhradu za váš čas vás odměním stokorunou 🙂 . Hledám tedy matky se základním vzděláním nebo výučním listem, které jsou po rodičovské (nebo si vybraly čtyřletou variantu) a které se nevrátily k původnímu zaměstnavateli nebo které z jakéhokoli důvodu po RD nepracují.

Pokud byste věděla o někom ochotném se mnou podstoupit rozhovor nebo byste chtěla vy sama, budu velmi ráda. Možná se nám tím dokonce pomůže něco změnit nebo přinejmenším upozornit na konkrétní problémy.

Moc děkuju, pokud jste dočetla až sem 🙂 a těším se na vás!

tribulus35697
Odpověď byla odstraněná
Zobraz