icon

Služební mobil. Jak se bránit?

misulka84
21. lis 2020

Ahoj holky,potřebuji se zeptat, zda máte od zaměstnavatele služební telefon. u nás jsem si ho musely vzít tento měsíc, s tím že nám budou srážet ze mzdy 250Kč a to co provoláme nad tento limit, samo zaplatíme. celkově to ročně tedy bude činit 3000Kč. Zdá se mi to tedy trochu hodně, když si připočtu, že platím svůj soukromý telefon za 800 Kč měsíčně a ted ještě toto. Jak se mám bránit?

Strana
z2
kakba
22. lis 2020

@misulka84 spise nechapu, co to mate za tarif. Pro firmy jsou tarify udelane tak, aby vse bylo neomezene. Ad 2. Nemam ve svem okoli snad nikoho kdo plati firemni mobil. Takze jsem v udivu, co se to deje.

j.a.n.i
22. lis 2020

@kakba No, spravne by se soukromé hovory platit mely, at uz nejakym i treba smesnym pausakem, jinak je to potencialni problem s danemi zamestnavatele.

eleanora84
22. lis 2020

Mám služební telefon a neplatí tedy nic... Mám tam nějaký limit asi 250 minut a co by šlo nad, tak už platím, ale ten tarif je, že s kolegy si voláme zadarmo, tudíž co bych provolala mimo kolegy by byly soukromé mě hovory... Nějak se mi to nezdá, aby ti vnutili telefon a ještě ti ho nutili z části hradit...určite si zkus zjistit, zda je to vůbec legální

zelenaesmolda
4. pro 2020

@misulka84
jak to dopadlo?

Strana
z2