Výpočet čisté mzdy z druhého platu na mateřské dovolené

ejmate
4. bře 2019

Ahoj, mám dotaz ohledně výpočtu čisté mzdy z druhého platu. 15. března nastupuji na MD a ještě měsíc (nebo do porodu) budu dělat na dohodu na jiné pozici u stejného zaměstnavatele. Po porodu budu mít 2 měsíce volno (šestinedělí) a pak budu zase pokračovat na tu samou dohodu.
Zaměstnavatel mi nabídl 24 000 hrubého. Jak se vypočítá čistá mzda z tohoto platu? Růžové prohlášení mám podepsáno jen na tu hlavní smlouvu, na kterou budu čerpat PPM, takže předpokládám, že sleva na poplatníka zde nebude. Kolik mi orientačně z těch 24 000 zbude?
Děkuji moc za radu.

ejmate
autor
4. bře 2019

@miba10 nejde mi to otevřít :-/ Já jsem si to hodila do kalkulačky pro výpočet čisté mzdy, ale nešlo tam nikde zaškrtnout, že nemám tady na tu dohodu podepsané růžové prohlášení a nevěděla jsem, jestli je postup stejný, i když je to druhá smlouva.

miba10
4. bře 2019

@ejmate když tam zadám 24000 a žádné dítě atd, tak to hází cca necelých 18601,-. Zkus Google výpočet čisté mzdy z hrubé mzdy. Tam je spousta odkazů

ejmate
autor
4. bře 2019

@miba10 To ano, ale právě jsem nenašla žádnou kalkulačku, která počítá s tím, že už jeden příjem mám. Ale tak to neva, když od těch 18 tis. odečtu tu slevu na poplatníka, kterou dostanu pravděpodobně jen jednou za tu první smlouvu, tak by to mělo být kolem těch 16 tis.
Ale i tak děkuji 🙂

miba10
4. bře 2019

@ejmate pokud se nemýlím, tak pokud se jedná o daňové přiznání, tak se ty příjmy sčítají. Na papíře o zdanitelných příjmech, které vystavuje zaměstnavatel (pokud si děláš daně sama) máš vše potřebné. Je tam úhrn výdělku za rok a k němu pripoctes druhý výdělek a z toho se to pak počítá. Nedani se každé zvlášť.

lenoulinkaa
4. bře 2019

@ejmate bude to 18.600,- protože více činností u jednoho zaměstnavatele je jedním zdaněním. Takže máš podepsáno. Nelze posuzovat pro každou činnost daňovou slevu jinak.

ejmate
autor
4. bře 2019

@lenoulinkaa aha, to jsem nevěděla, děkuji za info 🙂

miba10
4. bře 2019

@ejmate beru zpět, špatně jsem si přečetla, že je to u jednoho zaměstnavatele. Moje chyba

ejmate
autor
4. bře 2019

@miba10 nevadí, děkuji za ochotu 🙂 Já právě nikdy neměla dvě smlouvy, tak vůbec nevím, která bije 😀