Výpočet mateřské při změně příjmu u stejného zaměstnavatele

mintovka
4. led 2021

Hezký den holky,
řeším zapeklitou otázku ohledně výše mateřské. Stala se mi totiž věc, která se snad nestala nikomu na světě, protože nedokážu najít normální odpověď nikde na internetu. Pracovala jsem u zaměstnavatele, kde jsem měla hrubý příjem cca 30tis., bylo to 12 kalendářních měsíců, potom mi smlouva vypršela, ale u stejného zaměstnavatele jsem podepsala smlouvu novou (od září 2020), změnila jsem pracovní pozici a měla jsem hrubý příjem cca 9tis. Celou dobu jsem si myslela, že se mi mateřská počítá z posledních 12 měsíců, ale teď jsem narazila na informaci, že se vyměřovací základ počítá pouze z posledního zaměstnání.. Ale nevím jak je to když jsem byla zaměstnána pořád u stejného zaměstnavatele.. Jinak ta 2. smlouva je normálně na HPP a odvádím z toho soc. i zdravotní.
Včera jsem psala email i na OSSZ, ale odpovědi se asi nedočkám.
Dokáže mi prosím někdo odpovědět jak to tedy je? Moc děkuju 🙂

j.a.n.i
4. led 2021

@mintovka A ta prvni smloua skoncila k jakemu datu?

mintovka
autor
4. led 2021

@j.a.n.i 31.8.2020

maaaadlaaaaa
4. led 2021

@mintovka No mám takový dojem, že se prumeruje posledních 12 měsíců, což je v tomhle případě dost blbý. Normálně si napiš nebo zavolej účetní do firmy, kde pracuješ, ta ti to zodpoví. Pokud by si měla smlouvu jen jako dohodu je to něco jiného a nezapočítává se. Tamtu by ti nechal běžet dál a počítali to z ní, jen by ti k tomu sepsal novou na třeba jinou náplň práce.

j.a.n.i
4. led 2021

@mintovka A pokud chápu správně tak ta další byla od 1.9.2020, tak to je jen změna smlouvy v rámci jednoho zaměstnání.

mintovka
autor
4. led 2021

@j.a.n.i Ano ta další byla od 1.9.2020, přesně jak píšete.. změnila jsem pracovní pozici a úvazek, toť vše..

j.a.n.i
4. led 2021

@mintovka Pak je to z pohledu OSSZ stále jedno zaměstnání.

mintovka
autor
4. led 2021

@j.a.n.i Kdyby to tak bylo, spadl by mi kámen ze srdce.. Před chvílí jsem se dovolala na OSSZ a paní tvrdila, že se to počítá jen z toho posledního zaměstnání. Což asi myslela z poslední smlouvy.. Tak opravdu nevím.

jakreb
4. led 2021

@mintovka Treba si pýtať pisomne vyjadrenie. Do telefónu ti moze povedať co len chce.