Úřad práce, jak se vypočítá peněžní dávka?

misulka84
18. únor 2018

Ahoj všem, nikdy jsem nebyla zaevidovaný na ÚP. Momentálně jsem zaměstnaná na HPP, ale chtěla bych hledat jinou práci. Nevím, jak se vypočítává peněžní dávka, pokud se zaeviduji na ÚP. Zohledňuje se příjem z původního zaměstnání? Děkuji.

blahova_andrea
18. únor 2018

@misulka84 ano, dodáš papíry z poslední práce a z toho ti počítají příspěvek v nezaměstnanosti. ale je rozdíl jestli jsi výpověď dostala ty a nebo zda jsi ji sama podala nebo odešla na dohodu.

misulka84
autor
18. únor 2018

ale to asi nebude o tolik, ne?

blahova_andrea
18. únor 2018

@misulka84 na stránkách úp jistě podmínky přiznání a výši příspěvku najdeš 😉 já tam nebyla už dlouho, takže jak je to přesně teď nevím.

a_sma
Autor odpověď smazal
Zobraz
slayc
18. únor 2018

Pokud ukončíte zaměstnání a zaevidujete se na ÚP a žádáte o podporu v nezaměstnanosti musíte splnit podmínku: Za poslední dva roky mít 12 měsíců důchodově pojištěno. Podpora se počítá z poslední ukončené činnosti, která byla důchodově pojištěná. Pokud zaměstnání skončí z vážných důvodů klidně i dohodou ale bude tam obsaženo např.: zdravotní důvody (dokládá se potvrzením od lékaře), péče o dítě/děti, péče o osobu blízkou, zaměstnavatel změnil místo výkonu vaší práce a musela byste daleko dojíždět, okamžité zrušení poměru z Vaší strany z důvodu nevyplacení mzdy, zaměstnavatel ukončí pracovní poměr s vámi nebo s vámi ve zkušební době.. přesné podmínky jsou na portálu mpsv, máte nárok na PvN první dva měsíce 65 %, další dva měsíce 50 % a po zbývající podpůrčí dobu 45 % z průměrného čistého výdělku, který doložíte od zaměstnavatele. PvN má ovšem ale maximální výši, teď je to myslím 16 682 Kč, bylo to 15660,- do konce minulého roku, teď si tou částkou nejsem pro letošek úplně jistá, odešla jsem na mateřskou 🙂

misulka84
autor
19. únor 2018

@slayc moc děkuji za info, mrknu na stránky 🙂