Úvazek 30 hodin týdně, na jakou dovolenou mám nárok?
Milé maminky, měla bych se vrátit do práce na tříčtvrtinový pracovní úvazek (30 hodin týdně). Jsem se zaměstnavatelem domluvená tak, že budu chodit do práce vždy pondělí - středa - pátek a navíc k tomu ještě jeden den (úterý nebo čtvrtek), který se bude měnit dle aktuální situace. Jeden pracovní den v týdnu (úterý nebo čtvrtek) bych měla volno a v těch čtyřech dnech, co bych byla v práci, bych dvakrát byla na 8 hodin a dvakrát na 7 hodin. Je to tak proto, že mám školku na 3 dny v týdnu a manžel má nepravidelnou pracovní dobu (2 dny denní - 2 dny noční - 4 dny volno). Chtěla bych se zeptat, na jakou dovolenou bych pak měla nárok (pokud bych takto začala pracovat od 1.4.) a jak by se to řešilo v případě, kdy by na nějaký pracovní den padl svátek. Např. kdyby byl svátek v úterý - mám v ten den placené volno, nebo se to nepočítá a musím jít do práce ve čtvrtek? Děkuji za odpovědi.
@jani79 u THPčka pochybuju, že to je tak v Ps, tam je max. pružná prac. doba a 30 h týdně.
@marcicek84 Já konkrétně mám pružnou od 8 - 13, 6hodinovou, jsem thp, a když jsem studovala VŠ, tak jsem měla úterky volno a řešené jsem to měla smluvně dodatkem k pracovní smlouvě na dobu určitou.. Chránila jsem tak i sebe, že si to zaměstnavatel za dva měsíce nerozmyslí..
@xpila já to právě řeším těma dodatkama. Jak píšu, řešila jsem to tak i u sebe, když jsem studovala, s tím, že jsem chtěla chránit především sebe. Tzn. že třeba u paní bych uzavřela smlouvu tak jak bych počítala, že bude pracovat od září a dodatkem bych s ní pořešila dobu od dubna do srpna..

@marcicek84 já jsem to pochopila, že bude mít smluvně 4 dny v týdnu. S tím, že se bude jenom domlouvat na tom, který den to bude. Jinak ta novela je bohužel až od 1.1.2018, teda alespoň tačást týkající se dovolené, takže zatím musím pořád přepočítávat. Pokud by to byla jenom interní domluva a bylo by to pouze o fondu, potom je to tak jak píšete, ale tato možnost mě tedy nenapdla. Já mám všechny zaměstnance i s takto rozvrženou pracovní dobou řešeny smluvně.