V kolikátém tt jste oznámily těhotenství zaměstnavateli?
Ja to porad resim a premyslim nad tim.. jsem v 9.tt (8+6) a zatim jsem to v praci jeste neoznamila.. nejradeji bych to oznamila az ve 13.tt po screeningu, ale zacinam byt nervozni z toho, jak zamestnavatel zareaguje, tak bych to oznameni uz chtela mit za sebou... ale v soucasne dobe se jeste porad bojim potratu.
V kolikatem tydnu jste to oznamily vy? Jak to v praci vzaly?
@karlajasmine Můžu se zeptat. kde se dá koupit zázvorová limonáda?
@karlajasmine Oznámila jsem to hned, ale hlavně kvůli rizikům při některých činnostech v práci, které jsem nemohla dělat a dlouhodobě se tomu nedalo vyhnout aniž by o těhotenství zaměstnavatel věděl..
@karlajasmine Tak ženská by to mohla pochopit... Navíc, teď už s tím stejně nikdo nic neudělá 🙂 musí se smířit... Jinak třeba si tví kolegové všimli, jen jsou taktní. Mě taky nikdo nic neřekl, ale když už se to rozkřiklo, tak těch pár, co si všimlo, říkali, že měli podezření, ale nechtěli být vlezlí...
@dyrly Maji ji vetsinou v Albertu nebo v Kauflandu, a obcas v takovych tech automatech na piti, jak ruzne byvaji (treba u nas mame v bazenu automat na piti a tam ji maji).. kupuju tuhle:
Da se normalne v tehotenstvi pit a pomaha to prave na ranni nevolnosti.. akorat je v tom vysoky obsah cukru, tak se to zase nemuze prehanet 🙂
@hanih No je fakt, ze si toho mozna nekdo vsiml, ale akorat se nechteji ptat.. prece jenom dotaz ''Jses tehotna??'' je hodne nevhodnej 🙂
Já jdu příští týden na prvotrimestrální screening a chci to v práci oznámit po něm, dvě kolegyně už to ví, některé asi tuší, ale ofiko to chci říct, až budu mít jistotu, že je všechno v pořádku....
@karlajasmine neboj, hele pokud na pracovišti panují alespoň trochu normální mezilidské vztahy, není důvod, aby to šéf nevzal dobře. jasně, je to pro něj komplikace, ale na druhou stranu - i šéf je je člověk a těhotenství je pro většinu normálních lidí důvod k radosti. Oba moji šéfové se o mém těhotenství dozvěděli cca v 10tt a to hlavně proto, že jsme v té době plánovali služebky a já tím pádem chtěla jet co nejdřív. Jinak bych to klidně mohla tajit minimálně do velkého utz ve 20tt a spíš i dýl, protože ještě tak měsíc před mým odchodem na mateřskou se někteří kolegové v práci divili, jak to, že "už to mám za pár" a kam že se to jako chystám 😀
@dyrly nepoznal, byla jsem trochu při těle, vážila jsem 74kg a tak si asi někteří možná jen mysleli, že jsem trochu ztloustla...nosívala jsem běžně volnější trička, či sukně či šaty, takže to bylo bez problémů. Až když se to "provalilo", tak jsem si vzala něco obtaženějšího, aby teda bylo jasno všem 🙂)
Já jsem to oznámila někdy v 7tt., po kontrole u doktora. Občas jsme musely zvedat těžké zboží a bála jsem se a vymlouvat se, to se mi nechtělo. Byla jsem z toho také hodně nervózní, ale nakonec to nebylo tak horké 😉.
Já to oznámila až začátkem pátýho měsíce 🙂 Byl prosinec, nosilo se víc vrstev oblečení, já začla přes šaty nosit všelijaké cardigany, velké šátky, pašmíny atd, nikdo nic nepoznal. Byli trochu v šoku, jak jsem to dovedla celý podzim neříct (bylo hodně práce, deadliny, fakt celkem náročný tejdny)...a to jsem přitom měla celkem dost nevolnosti, stejně si ničeho nevšimli. Jednou mě šéf slyšel zvracet na záchodě (máme takovou celkem malou kancelář) a když jsem vyšla, zvedl jen obočí a tak chápavě řekl - těžká noc, co? Já byl takhle na tahu minulej tejden, no už nejsme nejmladší.....dáš si kafe? 😀 Pořád jsem se bála, aby se s miminkem něco nestalo, takže nejdřív jsem čekala do screeningu a pak furt nějak nebyla správná příležitost. Když jsem pak po Vánocích přišla do kanclu, už jsem měla regulérní buben, takže dobře, že jsem to v prosinci stihla říct 🙂 Dřív se těhotenství neřešilo, dokud žena necítila pohyby, je to každýho soukromá věc, kdy to oznámí. Pokud teda nelítá celý dny s půlitrama po place nebo nezvedá těžký věci, samozřejmě, já mluvím spíš o práci v kanceláři.

Jinak lidi jsou ale opravdu nevsimavi, to je pravda.. ja jsem vzdycky rano pila v praci silny kafe, a ted tam prijdu bleda jak stena a piju zazvorovou limonadu, abych se nepoblila, a nikdo na to zatim nic nerekl :D