Zaměstnání v těhotenství. Je to možné takto udělat?
Ahoj, chtela jsem se jen zeptat nekoho, kdo tomu rozumi. Jelikoz mi 1 srpna konci status studenta, jestli by slo, ze by me muj otec zamestnal, jelikoz ma stavebni firmu (delala bych na pocitaci faktury). Posleze bych sla na nemocenskou, jelikoz nevim jak dlouho vydrzim pracovat. Ale budu v 19 tt tehotenstvi. Jestli je tohle mozne a nekdo nebude zkoumat proc me zamestnal kdyz jsem tehotna. Dekuji za odpovedi. Pracovala jsem na DPČ, a narok na materskou nejspis mam (potvrzeno ucetni). Ale v teto praci me na smlouvu nevezmou a ani uz to nezvladam( delam u pasu).
@blondynka400 Ty jsi mohla s tim brichem spat? 😋 Ja ne, naposledy jsem dobre spala tak v v 25. tydnu a pak uz ne. A od porodu teprve ne. 😂🤦
@jade85 Za tu zakazku byly takove penize, ze by bylo vuci tomu miminku nezodpovedne, ji nevzit. Kazdopadne ditko je uplne cajk, zadna katastrofa ze stresu se nekonala a nekona. Tuk, tuk, tuk na drevo.
@sudylichozrout já se nikde nepotapim, a jen tak pro zajímavost. Tenhle názor tady na tebe má spoustu lidí, akorát ti to nemají odvahu říct, protože by možná upadly v nemilost a nebo prostě s tebou jen nechtějí ztrácet čas. To první je mi sumak a toho druhého mám celkem dost😉
@sudylichozrout neměla jsem problém se spánkem ani v jednom těhotenství. V 25 tt jsem skoro ani nevěděla, že jsem těhotná, nebýt toho, že mne věčně něco kopalo, ale to mi bylo v noci šumák .-)
@sudylichozrout Existují různé druhy zodpovědnosti. Každý podle svých priorit. Stres má dítě každopádně otisknutý v sobě, kdy a jak se projeví, nevíš.
@rezusesmichy Jasne. Jak rekl agent Mulder. To, ze jsem paranoidni, neznamena, ze po mne nejdou... Fakt jsi uplny blazen, kdyz si myslis, ze by nekdo upadl v nemilost, kdyby mi neco takoveho rekl. V ci nemilost? A jeno tajemstvi ti povim. Je mi celkem jedno, co si tu o mne kdo mysli. Jsem tu rada, mam tu kamaradky, ale pokud si i mne Mana z Hornich Prdelovicek nad Uslavou mysli, ze jsem krava, tak me to zajima asi tak jako kmenova situace v UngaBunga 20 km od Konga.
@jade85 Hele, s temahle ezorecma na me fakt nechod 🙂
@sudylichozrout tak proč se tak vzteka když je ti to jedno? Pardon ty se nevztekas, ty kultivovane diskutujes😁
@rezusesmichy Ja se nevztekam. Az se zacnu vztekat, ver mi, ze to poznas. To nelze prehlednout 😂 Lezim v posteli a konverzuji pred spanim. Az te budu mit plne zuby, neodpovim. To same muzes ucinit ty.
@sudylichozrout tak jsem se dobře pobavila, ty mě fakt
@rezusesmichy nepřestanes nikdy nudit
@rezusesmichy Ja take. Tim, jak si myslis, ze me znas. To me skutecne pobavilo. Kdyz me tedy tak mic dobre znas a vis, jak mam postaveny hodnotovy zebricek, tak mi povez, co mam v zebricku nejvyse. Co je pro me kategoricky imperativ... Jsem celkem zvedava. Odpovim ti dle pravdy.
@sudylichozrout jen se snažím vidět věci z různých perspektiv. Na tomhle není nic ezo. Přečti si něco o primární terapii.
@jade85 Diky za doporuceni, ale neni to pro me neznamy termin.
@sudylichozrout ty a podle pravdy? Ještě jsem v žádné diskuzi nezažila, že by jsi aspoň o pid ustoupila a řekla, že nemáš tak úplně pravdu.vsechno víš a všude jsi byla, takže o pravdě tady nemůže být řeč. Ale jo v něčem pravdu máš. Už mě začíná to tvé ego nudit.
@rezusesmichy Tak to jsi jich moc necetla. Sekla jsem se tu celkem nedavno a i se za to omlouvala.
Ty se normalne bojis..., 😂 To bylo kecu, jak me znas a jak sis o mne udelala obrazek a kdyz ma jit kosa na kamen, tak couvas.
@sudylichozrout koho tebe?? Uklidni se, co mi asi tak uděláš? Vím jen to, že jsi sebestredna až to není hezke a to mi k tomu si o tobě udělat obrázek úplně stačí. Tak se mej😉
@rezusesmichy No jasne. Bojis se, protoze by vyslo najevo, ze plkas blbosti, skutecne o mne nic netusis a jen si do me promitas nejake dojmy z pritroublych debat na koni. Tak vis co? Priste, nez si pustis pusu na spacir, tak se zamysli nad tim, zda dokazes nasledne sva tvrzeni obhajit v prime konfrontaci. Otazka je jednoducha. Jakou mam nejvyssi prioritu, co je pro me bytostne dulezite? Pokud tohle vis, muzes rict, ze o mne vis alespon neco. Ja jsem ti slibila, ze odpovid dle skutecnosti. A moje slovo plati. Jsem opravdu zvedava, jak moc ze me znas 🙂
@sudylichozrout to si ale teď že mě děláš srandu. Mě je sumak co je pro tebe priorita nebo ne, ale tady se prezentujes stylem všechno vím a znam, vyzkoušela jsem si spoustu profesi a já nevím co ještě. Fakt ti to nezeru.
@rezusesmichy Nedelam si srandu. Prave proto, ze me soudis na zaklade toho, ze sis vydedukovala nejake absurdni nesmysly. Tvrdilas, ze me znas, ze vis, jaka jsem. Ha ti rikam, ze nevis, protoze neznas z meho zivota prakticky nic. Na to mi kontrujes, ze ti staci to, jak se zde projevuji. Tak se ptam, jaka tedy dle tebe jsem a co je pro me dulezite. Je to proste. Pokud to skutecne vis, budu prekvapena a priznam ti to. Pojud ne, tak priste nekvakej kraviny, omez se na reci pocasi a neber si me do ust.
Mimochodem, aby ten vycet byl uplny. Delala jsem i v pradelne, na kase v kseftu, prodavala jsem vetes na hudebnim festivalu, delala stafaz v reklame na Kofolu, chodila po Praze v historickem kostymu a zvala lidi do divadla. Prace se nebojim.
Pres svou profesi jsem si pak cuchla k mnoha ruznym dalsim lidskym cinnostem, k nekterym vice, k jinym mene. Mam to proste pestre, coz evidentne nechapes.
@sudylichozrout fakt si myslíš že ti na to skočím, ale no tak. Nepodceňuj mě. A aby jsi byla spokojená, tvoje priorita jsou tvé děti, aby jsi byla čestná a podobně a já ti to snad i trochu věřím. Ale chováš se, nebudu to radši psát.
@rezusesmichy Ne. Vidis, neznas. Moji prioritou, ten top, ktery mam uplne na vrcholu, je svoboda. To je pro me neco, zac budu vzdy bojovat, i kdych za to mela umrit. Bez kecu, bez legrace. Tak jsem vychovana. Na druhem miste je zodpovednost. Za sebe, za sve ciny, za svou rodinu. Na tretim pak deti, ktere bych nemohla dobre vychovat, kdybych nemela svobodu a zodpovednost. Pak je cest. Profesni cest, lidska cest. Niz jsou pak penize, zdravi a vzdelani. To je moje skutecna pyramida. Tak priste opravdu radeji skonci u pocasi 🙂
@sudylichozrout jako bych to nerikala🙈ty si fakt myslíš, že jsem ti věřila, napsala by jsi teď cokokoliv jen aby jsi mi nedala za pravdu 😁s tebou se nepobavim ani o tom počasí, protože stopro víš jak bude za měsíc.
@rezusesmichy Ne, napsala jsem ti pravdu. Prave proto, ze jsem ti slibila pravdu. Za mesic bude rijen, takze bude 10-20 stupnu, spis destivo, v prvni puli by jeste mohlo byt pres den i pres dvacet stupnu. Jako skoro kazdy rijen.
Skutecne jsem nelhala. Na to tady ted hraju prilis vysokou hru. Ta debata je verejna a nekolik dam, ktere ji rano urcite prectou, me znaji osobne. A nektere toto vedi. Byla bych uplny idiot, kdybychbti lhala.
@rezusesmichy A jeste jen takovy maly obrazek toho, ze kdyz se seknu, tak se klidne omluvim. Toto je debata z minuleho tydne.
@rezusesmichy s ni to je fakt ztrata casu. Ta bude argumentovat nesmyslne az do aleluja. Nevim, kde bere tolik casu se montovat do kazde druhe diskuze, ale asi ji to hodne bavi, ze ma koho poucovat! Ja si myslim, ze je to krava neskutecna, to je jeji oblibene slovo. Proste krava prazska, namyslena. Pardon prazacky.
@lela36 Nezinyruju se pouzit slova prdel a hovno, ale krava nerikam, to si me s nekym pletes. Jste obe usmevne, damy. Jedna si mysli, ze me dostane tim, ze tady zacne hulakat, ze jsem hloupa, druha prihodi kalibr kravy a resi, kde jen ze to ten Sudej Lichozrout bere tolik casu... Kua, kde bere tolik toho zatraceneho casu, kdyz ma tri deti a jeste praci? Drbydrbydrb, drbydrbydrb...
A takhle, mila lelo, vznikaji prave ta hovna, ktera obcas pojmenuji jako hovna. Vylezaji presne z takovych madamme, jako jsi ty.
Dam ti par cennych rad a fakturu ti za ne hodim do PM.
1) Tohle uz nikdy nedelej, nebot si sama nabihas na vidle - pokud mas prehled o tom, kam se montuji, tak s pravdepodobnosti, ktera hranici s matematickou jistotou, vysedavas na MK hodne casto. Mozna i vic nez ja, protoze mas prehled dokonce i o tom, kam se nemontuji. Kritizuj sebe, ze tu palis svuj drahocenny cas, nikoliv me a muj cas.
2) Pokud vim, domovni duvernice uz jsou bratru 30 let minulosti, takze urcite nemusis mit peci o to, kde beru cas na sve ruzne aktivity. Je ti po tom skutecne... Jak bych to jen rekla. No, ano, HOVNO. To je to slovo.
3) Pokud zastavas nazor, ze cim vic nadavek a vulgarit, tim vic Adidas, tak je tvuj nick velmi vhodne zvolen. Lela... To je takova ta plastova krasavice inteligentni s vybranymi mravy, ze?
4) Na zacatku vety se pise velke pismeno.
5) To, ze nechapes zaklady retoriky a argumentace, neni moje chyba. Jestli chces, prodam ti nejake moudre knizky, ze kterych bys mohla... No, alespon ty zaklady, kdybys pobrala, byl by to uspech.
A ted mi prosim porad ty, kde ze je to vlastne presne Breclav? Nejak se v nasich vychodnich koloniich uplne neorientuji.
Mňaucta,
tvuj Sudy Lichozrout
No, sice se nám tu debata stočila kamsi jinam, ale tak jen aby to nezapadlo- pokud by mělo jít o fiktivní zaměstnání, jehož účelem by bylo získat z toho nějakou dávku, tak na to bacha, vcelku nedávno takhle stíhali otce (a myslím, že i dceru) pro podvod- tam šlo myslím o to, že jí nastavil i docela vysoký plat, čímž jí ve výsledku zajistil vyšší mateřskou. Takže zaměstnat proč ne, ale skutečnou prací a za standardních podmínek. Pokud už je dopředu plánován odchod na nemocenskou, kterou bude platit stát, z důvodu, že by pro tebe práci neměl, tak už jsme minimálně jednou nohou v trestním zákoníku.

@sudylichozrout ano, zdánlivě zdravé, ale co si ty děti asi nesly v sobě, s čím se pak v životě potýkaly, jaké měly vztahy? Věřím, že jsi byla ve stresu a myslím, že vůči nenarozenému miminku bylo naprosto nezodpovědné takovou zakázku brát.