Zrušili mi místo v práci a nemám se kam vrátit

poupe
28. dub 2012

Ahoj, zrušili mi místo v práci a dají mi výpoveď, nezajímá je co jsem za tu dobu v práci udělala, jaký jsem byla pracovník, asi to zní směšně, ale docela mě to zasáhlo, každý je nahraditelný, ale přeci neznamená, že chcete děti nemůžete mít slušnou práci, štve mě ta lhostejnost 😒 nějak jsem počítala, že mi musí po třech letech doma místo nabídnout

mates22
28. dub 2012

@poupe stalo se mi totéž, o to horší, že sice moje místo zrušili , ale jen na papíře, měli tam už jinou paní a její místo se jmenovalo jinak, náplň byla stejná...takže s tím vlastně evidentně počítali, už když jí tam místo mě brali ☹ . Ale máš tím pádem nárok alespoň na odstupné, když tě propouští pro nadbytečnost, malá útěcha, ale přece.

rye
28. dub 2012

@poupe Moje místo v práci taky papírově zrušili. Před mým odchodem na mateřskou za mě nastoupili dva lidé a oba dva ve firmě zůstali, já jsem dostala po rodičovské výpověď pro nadbytečnost. Řešila jsme to s právníkem a nakonec jsem se rozhodla do sporu nejít, už jsem neměla chuť tam pracovat. Bylo mi to líto, byla jsem vzteklá, ale potěšilo mě třeba to, že mí podřízení a kolegové odmítli jít na vánoční večírek a jako důvod uvedli to, že mě vyhodili.
Zpětně to hodnotím pozitivně - dostala jsem odstupné a měla jsem štěstí, našla jsem si hned práci v oboru, kde mám o půl hodiny denně kratší pracovní dobu a práci mám deset minut na kole od domu a školky, takže odpadlo cestování. Držím palce, a´t i ty máš štěstí a najdeš si lepší práci 🙂.

poupe
autor
28. dub 2012

@mates22 @rye to je přesně můj případ, hnusná doba 😝

akdar1
12. kvě 2012

@poupe Tak to mě čeká také... Měla jsem stejné pocity - snažila jsem se udělat první poslední a dokud jsem nebyla těhotná, to bylo vše v pořádku... S oznámením těhotenství jsem začala být špatná!?! Vyrovnávala jsem se s tím těžce - prostě najednou na mě byla hozena špína... Za rok budu oznamovat nástup a už teď vím, že dostanu výpověď pro nadbytečnost... Něco zlé bylo pro něco dobré... Budu doufat, že se mi podaří najít zavčasu novou práci!?! a že nějak nepropásnu odstupné... 😠

kamino
12. kvě 2012

Ja to mela obdobne, firma na tom nebyla nejlepe, vedelo se, ze par lidi propusti a stacily dve propustky z Pronatalu a uz jsem byla nadbytecna. Nastesti jsem stihla neschopenku ve vypovedni dobe a vypoved se odkládá až po mateřské a naštěstí i z odstupnym. Teď se ještě modlit,aby nepadli do insolvence,to bych byla v háji....

jajina.c
16. kvě 2012

Ahoj holky, čeká mě asi nejspíš to samé. Mám nastoupit 29.7.2012, místo mi slíbili, ale jen pokud otěhotní kolegyně, jinak pro mě místo nemají - nadbytečnost. Takže já mám dvě varianty, buď nastoupím a nebo mi dají výpoveď pro nadbytečnost a s odstupným. Takže pokud budu mít odstupné, tak na ÚP od 29.7.2012 nemusím? Raději tam stejně dojdu a poptám se jich tam a budu se snažit najít brzy práci, ale jako matka malého dítěte to vidím blbě a hypoška se neptá, chjo ☹ . Maminky, které jste tím prošly, jak to bylo přesně? Dostla jsem radu, že nemám podepisovat výpověď dohodou, prý bych na tom byla blbě na ÚP, je to tak? A na kolik Kč a na jak dlouho budu mít nárok u ÚP? Před mateřskou jsem pracovala od 99 roku bez ÚP. Děkuji.

pavcza
16. kvě 2012

ahoj holky, koukám, že se to děje docela často, bohužel. Já zatím nevím stopro, že se nevrátím, ale spíše to očekávám. Pracovala jsem v té firmě 10 let, za mne přestoupila kolegyně z jiného oddělení, byla na dobu určitou, která ji pomalu končila, za mne dostala taky dobu určitou, ale k jejímu štěstí a mé smůle si našla lepší práci s vyšším platem a jelikož měl být někdo vyhozen, tak nemusel nikdo být a za ní (na mé místo) už se nikdo nevzal. Nikdo mi to zatím oficiálně neřekl jen kolegyně, která tvrdí, ať si užívám mateřskou a neřeším to, že je ještě dlouho než se vrátím, že třeba bude jiné místo v jiném oddělení, ale vzhledem k tomu, že se nadále propouští (ale z našeho oddělení, kde jsem odešla, ještě nikdo propuštěn nebyl) a když někdo odejde sám, tak už se ani náhradník nebere 😒 . Jinak tím, že někdo měl být vyhozen, kdyby ona neodešla dobrovolně, nemyslim si, že by to zrovna byla ona s mým místem, mohl to být kdokoliv jiný z celého kraje + sousedního se kterým jsme spojeni. taky jsem to obrečela měla vztek za tu bezmoc, že zrovna já, všichni ostatní se po mateřský (až na jednu výjimku) vrátili i ty, co byly v kuse na mateřský za sebou se 2 dětma. TEď mi psala kolegyně, že jsme se spojili s dalším krajem + se bude spojovat "naše" oddělení s jiným, takže důvodů pro výpověď pro nadbytečnost fůra... Už se "těšim", až budu s malým dítkem hledat novou práci po MD, jak mě budou všichni nadšeně chtít.

jajina.c
16. kvě 2012

Mně kolegyně taky říká, ať ještě počkám, že pak, pokud to nevyjde a dostanu výpověď, tak budu mít odstupné a pak ještě nárok na pracák, jenže já se chci vrátit do práce, abychom se z tý mateřský finančně zmotořili a mám být na pracáku?? Takže fofrem musím něco najít, ale už taky vidím, jak mě všichni budou chtít s malým 😒 . A to jsem byla docela v klidu, protože do práce ( kam bych se měla vrátit ) si chodím přivydělávat o víkendech od doby, kdy malému bylo 11 měsíců, tohle mě fakt nenapadlo, navíc jsou další dvě kolegyně na MD, tak jsem si říkala, že mě třeba dají nachvíli na jinou pozici, ale ani o tom neuvažují a ani za ně nikoho nepřibrali. Prostě je krize všude.

kamino
16. kvě 2012

@jajina.c Zaregistrovat se na UP musíš, bohužel pokud dostanes odstupné,nemas naro k po ty měsíce na podporu. Ale opravdu se raději na vše vyptej na pracaku a socialce, jak to vlastně je.

jajina.c
16. kvě 2012

Mzdovka mi řekla, že dostanu 2 měsíční výpoveď a 3 měsíce odstupného a pak mám nárok na 5 měsíců podpory ( pokud bych nic nesehnala ) a pak? Zametat chodníky??? Jsme malý město a práci budu těžko hledat a v těch větších městech okolo určitě čekají na mamku s prďolou. Jsem z toho na nervy, ale zkusím být klidná, třeba se kolegyňce podaří těhu, pevně v to doufám 😉 .