icon

Citlivé prádlo v sušičce. Jak na to bezpečně?

janailcova
13. led 2025

Dobrý den, chci se zeptat, jestli se dá v sušičce sušit i nějak citlivě prádlo, které není určené do sušičky, tak jako je u pračky například ruční praní? Kamarád i já uvažujeme o koupi sušičky... Když prošel oblečení a cedulky, tak prý hodně věcí nelze dávat do sušičky. Tak teď neví, jestli pořídit nebo nepořídit... 🤷🏼‍♀️ Také mě toto téma zajímá, tak mě napadlo se zeptat tady v diskusi... Děkuji.

babka
13. led 2025

susim vsechno, krome extra citlivych materialu jako je merino, kasmir... Nikdy se nic neznicilo. Teda, jednou se mi tam srazilo tchynino tricko 🙈

zuzkasim
13. led 2025

Ano, na program syntetika nebo zvolit nižší teplotu, záleží, jak se konkrétní sušička nastavuje. Krom opravdu citlivých materiálů (hedvábí, krajkové spodní prádlo, ručně pletené vlněné věci, MS kalhotky...) tam jde dát většina věcí, je tam třeba i program na vlnu, přikrývky...

j.a.n.i
13. led 2025

Hazim vse, ale mam odvětrávací sušičku, která suší na menší teplotu.

1pomnenka
13. led 2025

Pokud má hodně oblečení na sport, oblečení s impregnací, tak sušení dosucha v sušičce nevyužije. Musí pak nechat dosušit mimo sušičku. Zase využije na ručníky, ložní prádlo, péřové věci, botasky atd.

krisstina93
13. led 2025

Suším tam skoro všechno, na štítky nekoukám, spíš se řídím tak nějak rozumem 😅 nedávám tam termo, nějaké věci do fitka (to se třeba ségře hodně srazilo), krajky a podobně citlivé materiály. Ale třeba pro děti tam házím prakticky všechno, uz mám třeba vyzkoušené ze některé věci to trochu srazi, např veci z Pepca, tak kupuju rovnou o velikost větší 😂

vlasta1981
13. led 2025

@janailcova já suším na 30 st choulostivé prádlo . Jinak suším vše co mi přijde pod ruku