Efektivní čištění koupelnových obkladů bez šmouh. Máte zkušenost?
Ahoj, jak čistíte obkladačky v koupelně, aby na nich nezůstávaly šmouhy z vody?
Doteď jsem to dělala normálně mopem, máme obklady až ke stropu. Ale po zaschnutí to nechává nehezké šmouhy.
Použila jsem ocet, vodu a trošku saponátu.
Pomohl by parní čistič - mop?
Díky za tipy.
Máme velkou koupelnu, kdybych to dělala od podlahy ke stropu denně tak nedělám nic jiného… dělám to jednou za čas tím mopem, protože ručně by mi to zabralo 2 hodiny času
@eva118
Swifter. Jedu tím stěny i podlahu a krásně to voní i se to leskne.
Dobrý je i Sanitární lesk od HG. Nastříkáš a setřeš, šmouhy nenechává.
@eva118 já ale nemám vodní kámen na stěnách, zůstávají šmouhy od mopu… na vodní kámen používám kys.citronovou - HG ani další nemohu, máme ČOV
@1pomnenka a nijak se to neoplachuje? Protože kvůli ČOV nesmí do odpadu.. že bych nastříkala a setřela mopem, nebo hadrem na koštěti 😀
To v dotazu není, že máte ČOV. Je to sice ekologické, ale oplachuje se.
@1pomnenka ok. Spíš mě šlo o to, jak to kdo dělá.. zvažuji koupit parního čistíče , tak jestli to by pomohlo. Nejsem úplně zastáncem mít doma tisíc přípravků na vše
Mám lesklé obklady až do stropu, tyčový parní mop a nejde to. Jak ho zvedneš do výšky, přestane do něj téct voda z nádržky a netvoří se pára. Sanitární lesk od HG je pro mne ideální, ale nemáme ČOV.
@1pomnenka děkuji tak to je pro mě podstatná informace, tím pádem se mi koupí nevyplatí.. chtěla jsem hlavně na tento problém. Tak zkusím ten swiffer

Denně stíráme, kachličky jsou beze šmouh.