icon

Inspirace pro obývací pokoj. Jak zvelebit malý prostor?

eleanor151515
19. led 2025

Ahoj, čaká ma rekonštrukcia obývačky a nejako nemám žiadnu múzu / inšpiráciu ako si miestnosť zvelebiť.
Internet, Pintest atd prejdený, ale prevažne sú tam návrhy do rodinného domu a nie do bytu (3x4m)
Môžete sa podeliť so svojími obývačkami? 🙏

zuzkasim
20. led 2025

Jsou věci, které tam mít chceš nebo musíš, předpokládám sedačka, nějaké skříňky, stolek, možná televize, stůl na počítač, knihovna? Rozvrhneš si je podle toho, jak máte okna a dveře, aby ti třeba na obrazovku nebo monitor nesvítilo slunce z okna, pak se to odráží a není to příjemné. No a zútulnění? Za mě květiny a ne holé zdi. Na zeď se dá dát třeba i zajímavá reprodukce, fotka, nemusí to být obraz originál, cokoliv se ti líbí a je ti blízké. Potom dle vkusu doladíš polštářky, dekou apod. Já měla v předchozím bytě třeba jednu stěnu vytapetovanou, světlá béžovoneruňková tapeta s jemným hnědým vzorem, moderní, při tom velmi útulná, ladící i k našemu dřevěnému nábytku. No a velmi příjemně působí dřevo, proto dávám přednost dřevěnému nábytku. Máme v obýváku jídelní stůl a šetřila jsem na dubový, který se dá kdykoliv zbrousit, nově napustit olejem, neokouká se, nepotřebuje žádný ubrus... Nábytek mám částečně po rodičích, dýhovaný, dá se opět renovovat, nemusím mít vše nové.

malytlustyhroch
20. led 2025

@eleanor151515 jestli si chces uzit katalogove obrazky pro maly obyvak, zkus zadat: tiny living room