icon

Jak efektivně řešit hlučné sousedy v zahradě?

23. kvě 2025

Ahoj všichni,

bydlíme vedle hlučných sousedů, který nám znepříjemňují život. Noční mejdany, hlasitá hudba, dupání, křik dětí.
Podělte se o své zkušenosti a hlavně: jak jste to řešili a co (ne)zabralo? Zkusili jste to řešit domluvou? Jak to dopadlo? Jsem z toho už otrávená, teď v sezoně nemáme žádný klidný víkendový večer☹
Má cenu volat policii? A kolikrát?
Pomohla stížnost na obecní/městský úřad?

Budu ráda za všechny vaše názory, nápady a hlavně reálné zkušenosti.

radecka1
23. kvě 2025

Má cenu jedině se dohodnout. Pokud na ně začnete volat policii budou vám dělat jen naschvály a pomůže akorát se odstěhovat. A zapracovat na toleranci a prostě něco vydržet a nehrotit každé dětské vykriknutí. S tím nic moc neudělají, kdežto mejdany by omezit mohli.

autor
23. kvě 2025

no je to i po desáté večer, to je fakt..dík

radecka1
23. kvě 2025

Moje zkušenost je, že nejlepší je se dohodnout se sousedy po dobrém. Policií, výhrůžkami a podobným to spíš jen zhoršíš. U nás se blbě parkuje a často není místo. Tak jsem se sousedem dohodla, že si pokud není jinde místo můžeme parkovat před vjezdem, protoze oba zajíždíme na dvůr jen občas a kdyby bylo potřeba, tak se zajdeme dohodnout na přeparkování. Kdybych na něj volala policii, že mi stojí ve vjezdu, tak mi udělá to samé. Takhle máme oba kde parkovat, když už jinde nenajdeme místo a občas to znamená, že on byl první, stojí v našem vjezdu a já hledám místo jinde. Jindy jsem rychlejší já a stojím u něj.

petramana
23. kvě 2025

Taky jsme tu meli takove idioty v ulici (nebydleli primo u nas), ale neslo se to strasne... vsichni sousedi rano vylezli, ze nespali a nadavali, ale nikdo jim nic nerekl... jednou zase meli tu svoji popijecku s hudbou a to uz jsem nevydrzela, nasla si je na fcb a napsala jim.. bylo mi to jedno, ja se s nima neznala a neznam (pristehovala jsem se tu), byla jsem i celkem ostra, protoze dite zase zacalo plakat ze spani, ja nervni, ze se zase nevyspime... no a svete div se, prestali - jako neodpovedeli mi, ale precetli si to... takze si spis myslim, ze ani nevedeli, ze jsou tak hlucni, ze kvuli nim nespi nekolik ulic okolo (bydli na kopecku a vsechno se tu nese)... Dalsi tu meli taky nejakou akci a rev jeste v jednu rano v pondeli a videli jsme, ze dojeli policajti - takze zrejme na ne nekdo zavolal (my ne) a od te doby je tu svaty pokoj.

elesse
23. kvě 2025

Doporucuju se zkusit domluvit, vsechno ostatni je pam spis kontraproduktivni… jako policie je jednou vystasi a co, budou delat o to vetsi bordel v jine casy nebo jinym zpusobem

eviicka
23. kvě 2025

Píšeš, že je to i po desáté večer, to už by být klidněji mělo. Na druhou stranu, nějaká míra hluku je zkrátka normální. Bydlela jsem vedle dětského hřiště a v létě tam byl také rámus do deváté večer, ale to k tomu zkrátka patří.

Jinak doporučuji opravdu nejdříve ve slušnosti (třeba si to neuvědomují), ale zase to nepřehánět s požadavky.

lenerka1
24. kvě 2025

Za mě určitě maximálně slušně, neobviňovat, nastínit, co slyšíte a zkusit se domluvit, jak by šel prostor odhlučnit. Tři naši sousedi jsou v pohodě, prý od nás nic neobvyklého neslyší, čtvrtý (sdílí s námi jen 10m plotu, je až za naším ovocným sadem a velkou zahradou) z ničeho nic začal dělat naschvály, prý mu vadí naše děti. Muž se po odhalení příčiny snažil s ním navázat komunikaci...nestačil ani odříct větu. Takže jsem se naštvala a přestala děti venku mírnit. Problém to samozřejmě nevyřešilo 🙂 Přitom při zkoumání mi došlo, že není problém, že bychom byli my hlučnější než jiné rodiny s dětmi, ale je tu narušena akustika (jsme těsně za protihlukovou zdí), což by se dalo řešit výsadbou stromů nebo i protihlukovými panely do plotu.

lenerka1
24. kvě 2025

Z druhé strany to zase máme u rodičů, dům pod nimi koupila mladá rodina, vykácela vzrostlé stromy a naši opravdu nejen slyší ale i rozumí každé slovo, které na zahradě či terase pronesou. Naši nejsou nadšení, ale neřeší to, nicméně věřím, že sousedi by byli nemile překvapeni, jaké detaily z jejich života sdílí se sousedy 😁