Jak udržet calatheu naživu v bytě?
Hezký den,pěstuje někdo z vás v bytě calatheu???Nebudu uvádět přímo konkrétní druh,mám čtyři druhy,ale spíš mě zajímá u téhle kytky jak řešíte vzdušnou vlhkost.Koupila jsem zvlhčovače vzduchu-NEPOMOHLO,každý den rosím-NEPOMÁHA,vzala jsem novou houbičku na nádobí namočila a zapíchla na špejli do květináče,aby se voda odpařovala-taky žádný kladný výsledek.Tak jak ty zatracené kytky udržet při životě aby jim listy neschly?😀
@tanja116 nemá ráda přímé slunce. Jsou to rostliny, které v přírodě rostou v polostínu. Já je rosím 2x denně a mám je v okrasném obalu, kde na dně mám vrstvu keramzitu, kde stojí voda. Jakože mají klasický květináč a ten je umístěný v okrasném obalu, kde je na dně nalitá voda. Květináč ale nesmí stát v té vodě, jinak začnou hnít kořeny. Voda stojí jen v tom keramzitu, čímž zvyšuje vzdušnou vlhkost.
@tanja116 nemá ráda přímé slunce. Jsou to rostliny, které v přírodě rostou v polostínu. Já je rosím 2x denně a mám je v okrasném obalu, kde na dně mám vrstvu keramzitu, kde stojí voda. Jakože mají klasický květináč a ten je umístěný v okrasném obalu, kde je na dně nalitá voda. Květináč ale nesmí stát v té vodě, jinak začnou hnít kořeny. Voda stojí jen v tom keramzitu, čímž zvyšuje vzdušnou vlhkost.
@cherie24 jj o přímém slunci vím ,že nemá ráda.Takže vlastně ta voda v okrasném obalu s květináčem na keramzitu slouží jako zvlhčovač vzduchu.Zalívat,ale nepřemáčet+2xrosit.Sem tam pohnojit.Pochopila jsem doufám dobře.Vyzkouším teda ještě tohle.Moc děkuju za radu😉

@tanja116 zkus ve skupince pestujeme pokojove kvetiny. Poslu ti pozvanku. Neni sice moc aktivni, ale treba se nekdo chytne...