Kde dělám chybu při úklidu podlah doma?
Chci se poradit.
Máme v bytě podlahy a opravdu bych je mohla furt vytírat, nevím kde je prostě chyba 🤦🏽♀️
Zkusila jsem ajax i Alexe a prostě nic. Vytřu pokoj, zem se krásně leskne - uschne a projdu se a mám špinavý nohy a tak je to všude. Když se stane, že vytřu jednou denně nebo vůbec tak bych si mohla dát nohy do sava, strašný.. nevíte kde muze byt chyba? Jestli přípravek nebo mop? Mám klasicky (foto jsem hodila dolu) hrozně se nám tu teda prasi, ale když jsem měla koberce v minulém bytě byl to opravdu klid, tady je na podlahach furt bordel 🤦🏽♀️Vytru ráno a pak to pretru ještě dopoledne a je to jako bych dva dny nevytrela🤦🏽♀️
Dekuju za pomoc

No a je to spina nebo je to pripravek na podlahy v kombinaci se spatnym povrchem? Protoze na nekterych podlahach to tak proste je, ze jsou na nich tapoty porad videt
Pokud jsou tam vidět šlápoty prakticky hned po uschnutí, tak je něco špatně. Buď dáváš až moc toho přípravku, takže časem se na podlaze vytvořila vrstva, která je v podstatě permanentně špinavá. Nebo máš nevhodnou kombinaci přípravek/podlaha. My máme v patře plovoučku, dole dlažbu. A mám prostě jiný přípravek na každou podlahu, plus k těm plovoučkám mám jiný návlek na mop. V přípravcích na dřevo a plovoucí podlahy bývají různé oleje, vosky a já nevím, co ještě. Když jsem si to neuvědomila a setřela s tím tu dlažbu, tak to nechalo film, vypadalo to jako fleky a nechtělo to dolů 🤦♀️ V tom Ajaxu toho bude dost. Takže jestli nechceš ocet, tak do vody trochu Jaru, vytřít hadrem hezky po kolenou, často měnit vodu. Mělo by to pomoct. A při dalším vytírání šetřit s tím Ajxem 😉
Tak jenom horkou vodou. 🤷♀️ Ajax ti dělá nějakou vrstvu, v kombinaci s prachem a smetím to pak mopem akorát roztíráš tam a zpátky. Ani tak nejde o to čím vytřeš, ale jak vytřeš.
@krisstina93 Jaký parní mop máte?
@jannym Jaký parní mop doporučíte?
@optimistic viledu
@optimistic Já mám Rowenta Clean & Steam. Viledu jsem měla taky ale byla hrozná, takže jsem jí poslala dál.
Ja neustsle vysavam…cca jednou tydne fakt poradne nirmalnim vysavacem. Pak nekolikrat denne tycovym, kde je potreba, ne nutne celou mistnost. Cca 1x tydne vytru, ale vzdy po vyluxovani
Holky a vy co mate ten parni vysavac, jakoze vysavac a vytirac v jednom, neodejde tam brzy akumulator? Nebo na co to funguje, co ja vim😁ja uz mam totiz nekolikaty tycovy vysavac a je to super prakticky, jenze to vecny nabijeni(ano, snazim se vzdy hned po nabiti vyndat ze zasuvky)mi ty vysavace tak po cca 2 letech oddela, coz se mi nechce u tech drahych parnuch riskovat, jinak me to moc laka
@console máme rowentu do zásuvky.
@zuzineckah Konkrétně co od Karcheru?
Tak upřímně to nechápu 😂 zatím jsme teda v bytě. S dvěma dětma je na zemi pořád nějaký drobek. Takže vysávám každý den tyčovým vysavačem. A někdy to ještě vezmu pořádne klasickým. A těd mě sežerte protože já vytírám tak jednou za 14 dní😂 kromě koupelny teda. A ponožky máme pořád bílé a čisté 🤷
@anetkasimkova V bytě jsem taky vytírala tak jednou za 14 dní. Ale v baráku je to teď jiné - ještě nemáme úplně hotové chodníky, kočár parkuju až v jídelně (projedu přes celé přízemí) a často se stane, že už jsme venku a vracíme se pro něco dovnitř 🤦♀️ V botech sice jen do zádveří, ale odtamtud se to potom roztahá po domě. Není pro mě reálné vysát/vytírat pokaždé...
@optimistic parní čistič, mám tenhle https://www.karcher.cz/cz/dum-a-zahrada/parni-c...
@zuzineckah Taky ho mám a spokojenost.
Máme robotický vysavač se základnou, na čistou, špinavou vodu a sáček na prach. Vysává+vytírá. Ale opravdu vytírá , ne jen stírá jako 90% robotů. Po každých dvou metrech si jede máchat mopy opět čistou vodou. Takže vlastně je to jako byste si natočila dva kýble , jeden na čistou a jeden na špinavou a po každým malým setření máchala hadr v té čisté vodě. No uklizeno neskutečně, o 1000% lépe než hadrem, mopem, atd… máme mývalí kočky, dvě děti . Vysavač jede furt. Dříve jsem řešila ten samý problém. Byla to investice, ale nelituju ani koruny!!
@vitezove
@2veverka posílám odkaz, vysavač je opravdu drahý, ale máme velký dům, a kdybych měla všude lézt po čtyřech s hadrem a dvouma kbelíkama. Tak mě švihne. Takhle jdeme ne procházku nebo kroužek a robot uklidí a sám se vyčistí. Já ho vyčistim tak 1 za měsíc nebo dva.. pytlík na bordel mi posledně vydržel 6 měsíců při denním provozu.. https://www.robotworld.cz/dreame-x40-ultra-comp...
@terel my máme Dreame x40 Master a super. Cena teda šílená…. Ten náš má zabudované odtoky na špinavou vodu a přívody na čistou vodu, takže si vypouští a napouští vodu přímo z přívodu úplně sám, tím odpadá veškerá obsluha výměny vody 😎 Akorát jediné, co mi trochu vadí je, že vytírá jen vodou. Čisticí přípravek používá jen na čištění mopů, ale podlahu vytírá jen vodou. Ale zato má fakt čisté mopy a vytírá rotováním dvou mopů a ne stíráním, jako ostatní, jak si již zmínila. A pouštíme ho automaticky každý den ve 2 h ráno 😃 je tichý a ráno je čisto. Máme 3 leté dítě a chlupatou kočku.
@piggy123 ano je super! Dreame hodně boduje v USA , tady je to takový nedoceněný luxus ještě. Je to opravdu pálka….ale toho času ušetřenýho!! Já občas kápnu doprostřed místnosti esenciální olej a voní to celý den.. jestli se to může, nevím, ale mám to ráda 😀 . Občas vysaju tyčákem třeba něco vysypaného atd.. ale jinak jen utírám prach, plochy, čistím koupelny, kuchyň.. o zbytek se postará robot

@prejeta_zaba Vim, ze to myslíš dobře, ale z octa se mi zvedá kýbl, cítím ho pak ještě tak týden 🤗🙄