Krátkosrstá Border kolie. Máte tip na chovnout stanici, kde ji pořídit?
Ahoj, dcera by chtěla na SŠ se zaměřením na chovatelství psů. Nevíte kde sehnat krátkosrstou border kolii nejlépe v hnědé lila barvě? S průkazem původu samozdřejmě. Děkuji
Já doplním, že na rozdíl u kolie se u borderky nedá předem rozeznat dlouho/krátkosrstá. A ten rozdíl ani není moc velký.
Jsou to skvělí psi, ale opravdu nároční na POZORNOST (ne tolik na pohyb), určitě doporučuju se s chovatelem pobavit o tom, jaké aktivity se psem plánujete. Jinak vám bude skákat po hlavě a budete z něj nešťastní (a on taky).
Borderku mám, a popravdě by mě nenapadlo, že se o tom někdy budu bavit na MK 🙂
@tezz111 děkuji za radu. Teď máme doma už 2 pejsky ale nejsou stavení na sporty jako dogfrisbee atd. Takže by chom rádi nějakého co je chytrý a sportovně založený. Podle doporučení od kynoložky ze SŠ 🙂
@lacinovailona mohu doporucit kamaradku ze Zubri - okres Vsetin. Akorat ma dlouhosrste. Za medic maji mit stenata. Pripoustet byli az v Dansku. Venuje se tomu uspesne s laskou leta.

Podívej se na internet a pátrej v chovatelských stanicích. Neber první na kterou narazíš, důležité je podívat se jak to u nich vypadá. Měli by mít doma čisto, o psy postaráno, dostatek prostoru...určitě chtěj vidět fenku. Aby nebyla vyhublá a zanedbaná. Neber si štěně hned, dej si čas na rozmyšlenou.