icon

Krátkosrstá Border kolie. Máte tip na chovnout stanici, kde ji pořídit?

lacinovailona
8. pro 2019

Ahoj, dcera by chtěla na SŠ se zaměřením na chovatelství psů. Nevíte kde sehnat krátkosrstou border kolii nejlépe v hnědé lila barvě? S průkazem původu samozdřejmě. Děkuji

tezz111
8. pro 2019

Podívej se na internet a pátrej v chovatelských stanicích. Neber první na kterou narazíš, důležité je podívat se jak to u nich vypadá. Měli by mít doma čisto, o psy postaráno, dostatek prostoru...určitě chtěj vidět fenku. Aby nebyla vyhublá a zanedbaná. Neber si štěně hned, dej si čas na rozmyšlenou.

kyselalimetka
9. pro 2019

Já doplním, že na rozdíl u kolie se u borderky nedá předem rozeznat dlouho/krátkosrstá. A ten rozdíl ani není moc velký.

Jsou to skvělí psi, ale opravdu nároční na POZORNOST (ne tolik na pohyb), určitě doporučuju se s chovatelem pobavit o tom, jaké aktivity se psem plánujete. Jinak vám bude skákat po hlavě a budete z něj nešťastní (a on taky).

Borderku mám, a popravdě by mě nenapadlo, že se o tom někdy budu bavit na MK 🙂

lacinovailona
autor
9. pro 2019

@tezz111 děkuji za radu. Teď máme doma už 2 pejsky ale nejsou stavení na sporty jako dogfrisbee atd. Takže by chom rádi nějakého co je chytrý a sportovně založený. Podle doporučení od kynoložky ze SŠ 🙂

duvera
13. led 2020

@lacinovailona mohu doporucit kamaradku ze Zubri - okres Vsetin. Akorat ma dlouhosrste. Za medic maji mit stenata. Pripoustet byli az v Dansku. Venuje se tomu uspesne s laskou leta.