Lněné povlečení. Stojí za to?
Ahojky,
chci se zeptat hlavně těch, co ho již vlastní nebo také nad koupí uvažují…
Přece jen je to investice, když na dvoulůžko vyjde set povlečení kolem 6-7 tis. Kč.
A tak se chci zeptat, zda je opravdu kvalitní a jak se říká, že jakmile spíte ve lnu, už v ničem jiném nechcete …
Díky moc !
@1pomnenka myslela jsem, že len se po vysušení v sušičce změkčuje
Miluji ho a nedám na něj dopustit . Hrubý mi rozhodně nepřijde, spíše naopak. Do sušičky ho nedávám . Investice to byla docela velká a odhodlávala jsem se ke koupi přes půl roku, jestli mi to za to stojí. Další sadu jsem pak ještě dokupovala🙂. Mám 2 sady lněného a 1 sadu klasika a stačí mi to, ale je fakt že si nepotrpím na žádné tematické ladění ( vánoční , jarní a pod.)
Len je stále podobný tkané bavlně a tu už bych si dnes na povlečení nekoupila. Pokud máš ráda bavlněné povlečení, tak budeš mít ráda i len. Za mne ne, úpletu a mušelínu se nic nevyrovná. Čím více mušelín peru, tím je měkčí.
@1pomnenka děkuji za názor. Mušelín miluju jako materiál. Syn má košile a kalhoty na léto a nic jiného nechce … 🙉😀 a odkud máš prosím povlečení ?
Kamarádka si koupila v HM
https://www2.hm.com/cs_cz/home/vybrat-podle-pro...
a když jsem ho viděla, koupila jsem si látku 1m/69, zipy v metráži a ušila jsem si. Zip dávám na tu dlouho stranu cíchy, aby nikdy neškrábal pod bradou. Tady mívají často gázovinu ve výprodeji, povlečení na 2 postele vyšlo na 690,- za 10m + zipy:
https://www.latkomilky.cz/dvojita-gazovina
Na lněné povlečení se teprve chystám, ale s oblečením mám zkušenost už několik let a nedám na něj dopustit. Záleží na gramáži látky,po vyprání je hrubý většinou každý, ale vyžehlením změkne.
Darre mušelínové povlečení TOP👍 viděla jsem mušelínové povlečení i v Lidlu v nabídce e-shopu, ale kvalitu nemohu posoudit, nemám zkušenost

Pro mne je len strašně hrubý, vadí mi, že se mačká, nevyhledávám ho ani na oblečení. Pokud máš ráda lněné oblečení, jdi do toho. Mám ráda mako jersey ( bavlněný úplet ) nebo mušelín.