Vyplatí se mi povlečení si ušít sama nebo raději koupit?

jasnen
4. črc 2015

Ahoj 🙂 Ráda bych si ušila povlečení, se šitím nějaké zkušenosti mám, takže bych si poradila. Jen nevím, kde nakoupit látku, aby se mi to vyplatilo a vyšlo mi to levněji, než když si v obchodě koupím již hotové povlečení. Máte nějaké zkušenosti s nakupováním látek přes internet, popř.kde vyjde nákup nejlevněji? Děkuji

maudn
4. črc 2015

ja tady na konikovi koupila uz usite krasne se sovickami za 250 (na detskou postylku), mamka šije a řekla,že za ty penize nekoupi latku

78marcela
4. črc 2015

@jasnen myslim, ze znama brala odsud kdyz mi sila povleceni. http://metraz-latky-mirus.cz/index.php?route=pr...
Mam krasnou kombinaci fialovych hvezdicek na bilem podkladu a bilych hvezd na fialovem podkladu. Vypada to moc krasne.

mandala
4. črc 2015

Pokud seženeš výhodně materiál, tak možná jo, jinak ne. Jednou jsem chtěla ušít a s paní prodavačkou v metráži jsme přepočítávaly a zjistily, že ušití by vyšlo snad ještě dráž. ☹

78marcela
4. črc 2015

@mandala to je vetsinou pravda. Ja si chtela nechat usit, protoze jsem mela nestandardni rozmer perinky. Tak mam site i s mantinelem a je moc hezke. Pak jsem ale objevila, ze na muj rozmer perinky maji povleceni v Ikee a koupila jsem tam povleceni za 145 kc. Pravda, ne tak hezke, ale taky docela slusne.

minerva
4. črc 2015

Finančně se to asi nevyplatí, ale zas budeš mít originál a dle svých představ 😉

hhanca
4. črc 2015

Pokud chceš nějakou dětskou látku a k tomu zipy/knoflíky a nitě...tak to levněji nevýjde 😒 V akci jsem sehnala polštářek a peřinku do 200,- a spokojenost.

nevestaak
4. črc 2015

Nevyjde. Ale i tak si koupím látky a babička mi nasije vše, mantinely, zavinovačku a povlečení... Pokud bych chtěla vše tohle nové tak to bude možná i dražší. Z druhé ruky jistě seženete levnější....

ladyhacek
5. črc 2015

Myslím, že levnější to asi nevýjde, ale já teď budu také kupovat látku a šít mi bude mamka - má představu a nikde jsem jí nenašla 🙂 a do ložnice budu chtít také - povlečení a závěsy 😉
ale zase budeš mít lepší pocit, že jsi to vytvořila ty a že máš originál 🙂.

jasnen
autor
5. črc 2015

Děkuji všem, já jsem zase našla tento odkaz 🙂 http://www.jehlenka.cz/31-platna-detsky-motiv

zo_ja
5. črc 2015

Záleží, jaký chceš materiál, vzor, kolik toho chceš ap.
Často mají povlečení za cenu, za kterou látku opravdu nekoupíš.
Cena se samozřejmě odvíjí i od materiálu - pokud koupíš obyč. český bavlněný plátno, tak bude tužší, nejde pořádně vyžehlit a není moc příjemné. Špatnou zkušenost máme s Ikeou, krom toho že není NIJAK zakončeno, takže deka leze ven, není tam zip, knoflíky, nic prostě, a především je to hrozně studené na omak a pocit a zahřeje se za hrozně dlouho - horkokrevný syn v něm nechce z tohoto důvodu spát vůbec, ani na jaře či teplý podzim.
Gramáž okolo 130 g/m je dle mě řídké a tenké, a nejsem s ním spokojena, ani pro nás ani pro děti. Dávám přednost vyšší gramáži a je určitě lepší, když se to hned nepropotí na sýpek. Taky preferuju jiný materiál než bavlněný plátno a ano, jsem vybíravá na vzory. Ale zase někdy se podaří trefit super materiál, skvěle padnoucí vzor a super cena. Takže zase přeci jen čas a práce, která se s tím stráví... Na druhou stranu je to rovný šití a jde to rychle, spíš to místo na stříhání doma trochu schází.
A souhlasím s tím, že zase máš orginál, lze si udělat sladění, doplňky ap.

ckei
5. črc 2015

Já si též šiju sama doma i za cenu, že to výjde dráž, ale mám ráda originální kousky a baví mě to, tak proto. Co se týče gramáže, 130g, tak tu bych osobně nepoužila, zaměřila bych se na vyšší gramáž. Je to příjemnější a lépe to vypadá. 130gramáž už na první pohled moc hezky nevypadá 😉

andelkaprdelka
5. črc 2015

záleží, kde koupíš materiál...občas se někde zadaří koupit metr za 30, nebo 50 kč, i hezké látky a to se pak vyplatí.jinak to vyjde řekla bych dráž...ale zase máš originál, noo 😉 🙂

gepe
4. srp 2015

@jasnen ahoj 🙂 take mame domaci, material (zipy, nite) Stoklasa a Mraz latky 🙂 z bezneho prodeje se mi nic nikdy nelibilo a pokud ano, tak za to jsou sumy, ze obdobne na domaci usiti i tak vychazi levneji 😅 i presto ma mala sve vlastni, original a oboustranne 🙂)

brokovich
4. srp 2015

Kupují látky též v metráži mirus a mam originál a napr. látka na mantinel me vyšla na 150 Kč a vatelin v kamennem obchode na 50.

78marcela
4. srp 2015

@brokovich je to hezke..ja to puvodne taky chtela cele dokola, ale mamka do me hucela, ze se bude chtit mala divat i ven, tak mam jen polstarky napulku a uvidime, jestli ji to pak casem zacne vadit nebo ne.

gepe
4. srp 2015

@78marcela nizsi mantinel i polstarky jsou ok, to nebude vadit 🙂 tj od shora dolu, ne nekde mezi nimi dira.. maly budou 2 roky a polstarky stale jsou jako naraznik, kdyz noruje pri usinani. Ma to po obvodu, vyjma strany, kde je sundana bocnice a nase postel.

78marcela
4. srp 2015

@gepe no praxe ukaze..dala jsem sem fotku nasi pripravene postylky, ale co se na me sesypalo,jak jsou polstarky spatny a nebezpecny ze jsem to radsi smazla. A uvidime.

gepe
4. srp 2015

@78marcela tak ukaz tady 🙂 z nasi praxe jsou polstarky, ktere jsou pripevnene bezpecnejsi, nez lita latka ala klasik mantinel. Do mantinelu mala zaborila cely oblicej, do polstarku hlavu, avsak ma stale prisun cerstveho vzduchu ze stran polstarku - mezi polstarky 🙂 je fakt ze ja vymyslela rozmer polstarku 25x25 a ne velke. Polstarky jsou k sobe svazany pouze rohy a z druhe venkovni strany vzdy zbytek snurky uvazany o sprusli postele.

78marcela
4. srp 2015

@gepe ja je mam asi 30 na 30 cm. Ale taky na uvaz zvenku na sprusle. Myslim ze to neni nebezpecny.

dokument
4. srp 2015

nevyplati, vyjde ti to nastejno plus prace navic. Sij jen pokud chces pro svou radost. Jinak bych to nesila, a to teda ja si siju skoro vsechno. Povleceni ne.

gepe
4. srp 2015

@78marcela to je jeste v pohode rozmer a z nasi zkusenosti to neni nebezpecny. Mala je obcas rozvrta, ze je davam k sobe rano a ne ze ji kontroluju (v noci nanny) zda nedycha do mantinelu, coz jsem delala kdyz byla pizduch a mela babysitter s maninelem okolo cele postylky uvnitr a az nahoru.
@dokument u tech malych detskych rozmeru to jeste jde co do siti. Tchyne ma vysokou krejcovinu a donedavna sila jeste svagrovi satenova prosteradla i povleceni. Manzelovi co je se mnou tak ne 😀

olusenka
5. srp 2015

Já bych si už dneska snad radši ušila, jelikož nové povlečení mám dvoje (starší je bez problému, ty mám taky dvoje), oboje se zipem, u jednoho jsem to musela už nechat přešít na knoflíky, protože odešel zip, a u druhého (s Krtkem od Matějovského za skoro 800Kč) už se taky rozjíždí už při 3.použití, přitom tam by člověk čekal kvalitu. Pokud teda nebude povlečení s knoflíky, tak si ho radši snad ušiju nebo nechám ušít. A výběr látek je dnes fantastický.

brokovich
5. srp 2015

@78marcela je ze dvou kusů, takže určita variabilita tam je, no uvidíme, co malej na to 🙂 🙂

ada22
5. srp 2015

Cenově se to nevyplatí, ale ta radost, když se povede dle konkrétní představy. 🙂
Šila jsem si mantinel do postýlky . Látka mi stála 230 plus vatelín toho jsem spotřebovala minimálne metr. Ale mám to jak jsem si ho představovala a měla jsem z něj radost větší než z kupovaného. (-:

Jinak tuhle jsem si koupila povlečení z českých látek kus za 500kč a až na sem tam rojetý zip, který se musí dopnout jsem spokojená. Za ty peníze to nelze ušít. Kupovala jsem na moje látky. Mají tam i za dobré peníze metráž. A nebo nakupuji v látky mráz.

floresta
5. srp 2015

http://www.mojelatky.cz/www-mojelatky-cz/eshop/...
Tohle by se teoreticky mohlo i vyplatit...

jasnen
autor
5. srp 2015

@floresta jééé ta je hezká 🙂

gepe
5. srp 2015

Holky o tom to je prave, nemusi vyjit nejednou levneji, ale mate jistotu kvality latky, kterou si clovek sam vybere (primarne slozeni a gramaz), a take usiti. 😅
@olusenka u Matejovskeho jsem uz driv koupila krtko osusku a tetra, i metraz. Zatim v pohode 🙂 dobre vedet, diky

olusenka
5. srp 2015

@gepe já jim psala, a přišla mi od nich odpověď, že při koupi mohou na požádání našít knoflíky místo zipu.
Ale to stávající s Krtkem, co mám doma, to už teda bohužel.
Chtěla bych i nové pro nás (ne dětské), ale zrovna se mi žádný jejich vzor nelíbí stejně. A zipy jsou snad dneska na všem. :-/

gepe
5. srp 2015

@olusenka no dobra odpoved, takze to ze je naprd nasity zip atd teda nic.. hm. mozna nebudes chtit, Ikea ma aspon cvocky, ci snurky. A jsem s jejich povleceni pro dospele spokojena.