Mixér nejen na příkrmy. Máte zkušenosti?

nupta
14. kvě 2020

Mám mixér mixSy od Zepteru, dost letitý, ale bramborovou ještě kaši zvládne, rozmixuje i polévku. Ale když dělám pomazánku, tak uprostřed mám téměř máselnou hmotu, která směrem k okrajům hrubne až na docela velké kousky zeleniny či ovoce. Dělám v tom i dětské příkrmy a s kousky kedlubny či hrušky samozřejmě moc úspěchů neudělám. Pažitku mi asi nerozmixuje žádný mixér, ale chtělo by to něco lepšího. Teď jsem navíc zjistila, že jsou i takové, které nejen rozmixují, ale i "upáří" zeleninu či maso, takže se v tom dají dělat i polévky. Jaké máte s tímto typem mixéru zkušenosti?

marti89
14. kvě 2020

Na mixování dětské stravy jsem si koupila smoothie mixér SENCOR SBL 2211GR, stačí si jen ohlídat, že je tam i nějaká tekutina, aby se to pěkně projelo. Bral i vařené maso do příkrmu (jen se muselo pokrájet na menší kousky) a přidávala jsem zbytek vody, ve které jsem vařila tu zeleninu a maso) A v létě si teď dělam koktejlíky, když už nemusím prckovi vše mixovat. Na ostatní mám jiný už letitý mixér, tím beru třeba i kopr (na pažitku je lepší nůž nebo nůžky na bylinky).

veruuu_kubesovic
14. kvě 2020

já jsem používala na příkrmy obyčejný tyčový mixér...

hlamic
15. kvě 2020

@nupta Mam od aventu 4 v 1 a za me naprosta pecka, zrovna jsem ho predevcirem zase vybalila a zacala s druhou dcerou prikrmovou cestu😀Je to super pomocnik ale jinak bezne na dospelacke vareni pouzivam tycovy mixer. Pouzivam ho na zeleninu,maso,polevky. Nejlepsi je, ze se vse udela v jednom,takze neuklizis horu nadobi, navic nehlidas jestli uz je hotovo. Zmacknes jeden cudlik a az je to hotove tak to zahvizda.

nupta
autor
15. kvě 2020

@hlamic Hm, tak tohle stojí za úvahu. A děláš tam i pomazánky? Skutečně se maso v páře dobře udělá? V páře děláme jen lososa v troubě, neumím si představit třeba telecí, jak dlouho to trvá? A bramborovou kaši taky zvládne? A jak rozmixuje mrkev? Hromada otázek, viď, jsem zvědavá...

hlamic
15. kvě 2020

@nupta udela maso,akorat ho musis nakrajet na male kousky (max ho zapnes 2x za sebou), ja v nem delala kureci,hovezi...kasi zvladne i mrkev (tu jsem delala naposled vcera, plus u zeleniny je ze neztrwci barvu ani chut). Prvni dcera mela prvni zub az v 11 mesicich a ja ji mixovala vsechno jidlo jeste dlouho pote, nesnesla sebemensi kousek,plyvala to. Je super, kdyz zacinas ze to rozmixuje do hladka traba dnes 1/3 cukety a nemusis jak s tycakem resit to ze tak male mnozstvi nejde. Pomazanku jsem v tom nezkousela ale dik za tip. Klidne se ptej...

nupta
autor
15. kvě 2020

@hlamic Díky, když jde hovězí, půjde všechno. Ještě k té mrkvi-zkoušela jsi ji rozmixovat bez vaření-jak byla jemná?

hlamic
16. kvě 2020

@nupta nezkousela.

nupta
autor
7. čer 2020

Tak nakonec máme doma tescomu, zatím spokojenost. Díky za vaše rady.