icon

Nejlepší moluvzdorné dózy na mouku a těstoviny

mafulin
18. zář 2022

Holky, můžete mi prosím doporučit jaké používáte dózy na mouku, těstoviny.. do kterých se nedostane mol? Mám všechno v zavarovackach a zjistila jsem, že se do nich dokáže přes ty závity na skle dostat. Už jsem z toho nešťastná, nemůžu se jich dlouhodobě zbavit a nerada bych nakoupila dozicky do kterých se zase dostane. Děkuji za Vaše zkušenosti!

optimistic
18. zář 2022

Tescoma dózy airstop

fazolkazuzka
18. zář 2022

Mohu vědět jak se v domácnosti objeví mol? Já myslela že se to musí třeba donést už z obchodu?

blondynka400
18. zář 2022

@fazolkazuzka donese se z obchodu, nebo ti přiletí stejně jako komár či moucha. Bohužel

@mafulin já mám plastové. Do toho se nikdy nedostali. Za mne vše vyhodit, i když to vypadá, že je to nenapadené, včetně třeba zavřených balení, koření a pod.

mafulin
autor
19. zář 2022

@fazolkazuzka ano, donesete z obchodu a během chvile ho máte ve všem. Bydlíme ve starém domě a žijí nám asi i ve stropě, v izolaci. Nic s tím nenadelam, tak řeším jak ochránit jídlo.
@blondynka400 ono nejde o materiál, ale o uzavírání. To mají jaké?

konidana
19. zář 2022

@mafulin nějaké takové s těsněním a uzávěry:
https://www.ikea.com/cz/cs/p/ikea-365-doza-na-p...

Jinak na větší zásoby mouky apod. je super vakuovačka. Nakupujeme po kartonech a vždy po 2kg zavařím vakuovačkou do plastového obalua super. I pokud by tam moli už byli, tak chcípnou.

barumrallyebum
19. zář 2022

Jeste zkus Lamart, taky maji tesneni a jsou levnejsi. Tescoma ma ale tento tyden akci 20% sleva pri nakupu nad 700,-.

treasurka
19. zář 2022

Ony jsou moluvzdorné i ty zavařovačky, ale molí vajíčka jsou v mouce z obchodu, ty je přineseš do tepla, dáš na světlo, ony se proberou, a...

mafulin
autor
19. zář 2022

@konidana ano, to jsem si říkala, že do něčeho takového by se nemuseli dostat.
@treasurka musí se opravdu hodně utáhnout víčko, jinak nejsou. Oni se dokáží dostat těmi zakruty na skle dovnitř. Ale i tak mi zavarovacky neresi mouku a těstoviny.

martiniquest
19. zář 2022

Lock&Lock. Zarucene. Tesni dokonale. Bezne v nich nosim v kabelce polivku. Mol nema sanci.

barumrallyebum
19. zář 2022

@mafulin zavarovacky se delaji i 1700ml, do toho se ti vejde akorat 1 kg mouky. Sklinka i s vrskem stoji kolem 40kc. Nevim teda jak jsou moluvzdorne, ale je to nejlevnejsi a nejhezci zpusob ukladani potravin dle mne.

blondynka400
19. zář 2022

@mafulin takové zaklapávající s těsněním. Zkusím to někde najít,. Já je kupovala v DE. Nedostali se do toho nikdy. Některé věci dávám do takových těch silných sáčků se zavíráním, co jsou do mrazáku. Do těch se mi též nikdy nedostali.

garfa4
19. zář 2022

@mafulin než seženeš něco, co ti bude vyhovovat, tak pod vicko těch zavarovacek dej igelitak. Pokud se dovnitř mol bude chtít dostat, namota se do toho igelitu a dál se nedostane

konidana
Autor odpověď smazal