Do čeho dáváte uvařené těstoviny?

nik123456
14. kvě 2021

Ahoj, snad mě neukamenujete za tu otázku ,
Chci se zeptat když uvarite těstoviny do čeho je davate teď mě tak vrtá hlavou uvařilA sem těstoviny a rovnou je v doze prikryla normálně to nedělám neuvedomila sem si to můžou setnin prikrytim zkazit ? Nebo to je v pohodě samozřejmě do lednice sem je dala až po vychladnutí .

journals
14. kvě 2021
j.a.n.i
14. kvě 2021

@nik123456 Tak ja je vetsinou davam na talíř 🧐

keksik002
14. kvě 2021

@nik123456 těstoviny vařím tak, aby se hmed snědli. Takze neslkladuji, ony se pak lepi a stejne nejsou dobre ohrivane.

cilkat
14. kvě 2021

JIž jednou uvařené a slité těstoviny se po vychladnutí vlastně vždycky slepí... Ale když těstoviny zbydou, hodím je úplně do čehokoliv, co mám zrovna po ruce, jediný požadavek je, aby to bylo zavíratelné (hrnec s pokličkou, plastová miska, když není nic jinýho, tak klidně kelímek od jogurtu a igelit, nebo jen ten igelit)... Vzasadě jakýkoliv obal určený na potraviny.
Zrovna těstoviny vydrží hodně, určitě se nezkazí za hodinku chladnutí na lince (dokonce ani za noc na lince). jediný, co jim fakt vadí, je osychání. Už nikdy ale nejsou jako čerstvé, takže se pak hodí spíš třeba na zapečení.

hanyzka11
14. kvě 2021

Tak já i v rámci šetření místa v lednici je dávám do mikrotenového sáčku. Neoschnou a tvar se přizpůsobí místu 😁 Ale dávám je tam teda vychladlé. Ty se asi ptáš, jestli se ti v té dóze nějak nezapaří, když jsi to zavřela? Nebo jak to myslíš? Jestli takto, tak určitě ne. Ber to, jako by sis brala s sebou teplý oběd a nestihla ho sníst. Prostě to jen vychladlo. Navíc samotné těstoviny nejsou na zkažení náchylné 😉