icon

Nová pračka ničí oblečení. Jak řešit reklamaci?

slecnami
19. bře 2025

Ahoj holky,
už mám fakt pifku na naši novou pračku - po letech nám odešla naše předchozí, tak jsme pečlivě vybírali tu nejvíc nejlepší, že jo😉, která ji měla nahradit a vybrali jsme nějakou Electrolux, zdála se být super. Ale! Prostě mi ničí oblečení, za předchozí roky se mi to nikdy a s žádnou jinou nestalo. Třeba sukně po babičce, plisovaná, roky šetrně praná. Nyní vypraná na krátký, (údajně) šetrný program (30 stupňů, 15 minut, bez aviváže, prací gel jako obvykle) a normálně mi komplet zmizelo to plisování. Pak zlatá sukně, opakovaně praná, nikdy žádný problém, nyní vypraná v nové pračce a ten zlatý povrch kompletně pryč a je jen taková flekatě žlutá 🙈
Co s tím? To mi přece jako reklamaci asi ani neuznají. Napadá někoho, co je špatně, prosím?? 🙏😊

hanka_12345
19. bře 2025

me jen napada jestli nejsou vyssi otacky?

1pomnenka
19. bře 2025

Elektrolux se montuje v Maďarsku a podle toho to také vypadá. Je to nejlevnější značka. Možná nedrží nastavenou teplotu např. nastavíš na 40 a pere na 60? Nemůžou být z výroby uvnitř bubnu otřepy? Projeď to rukou, zda je buben hladký.

cuuza
19. bře 2025

Krátký program nemusí být šetrný, spíš naopak. Chce správně volit program, ideálně třeba na vlnu nebo jemné prádlo a snížit otáčky třeba na 600.

2veverka
19. bře 2025

Ano, co nejsetrnejsi program, otacky max.800.