Nová pračka ničí oblečení. Jak řešit reklamaci?
Ahoj holky,
už mám fakt pifku na naši novou pračku - po letech nám odešla naše předchozí, tak jsme pečlivě vybírali tu nejvíc nejlepší, že jo😉, která ji měla nahradit a vybrali jsme nějakou Electrolux, zdála se být super. Ale! Prostě mi ničí oblečení, za předchozí roky se mi to nikdy a s žádnou jinou nestalo. Třeba sukně po babičce, plisovaná, roky šetrně praná. Nyní vypraná na krátký, (údajně) šetrný program (30 stupňů, 15 minut, bez aviváže, prací gel jako obvykle) a normálně mi komplet zmizelo to plisování. Pak zlatá sukně, opakovaně praná, nikdy žádný problém, nyní vypraná v nové pračce a ten zlatý povrch kompletně pryč a je jen taková flekatě žlutá 🙈
Co s tím? To mi přece jako reklamaci asi ani neuznají. Napadá někoho, co je špatně, prosím?? 🙏😊
Elektrolux se montuje v Maďarsku a podle toho to také vypadá. Je to nejlevnější značka. Možná nedrží nastavenou teplotu např. nastavíš na 40 a pere na 60? Nemůžou být z výroby uvnitř bubnu otřepy? Projeď to rukou, zda je buben hladký.
Krátký program nemusí být šetrný, spíš naopak. Chce správně volit program, ideálně třeba na vlnu nebo jemné prádlo a snížit otáčky třeba na 600.
Ano, co nejsetrnejsi program, otacky max.800.

me jen napada jestli nejsou vyssi otacky?