icon

Fleky na vypraném prádle. Poradíte, prosím?

poopsie
16. čer 2021

Ahoj holky, uz jsem z toho zoufala.
Mam rok starou pracku a od zacatku dela sede skrvny po vyprani :(
Pouzivam praci gel a avivaz ... naleju to do tech nadobek (mame pracku s hornim plnenim) a necham prat obvykle na 2 hod na 40 stupnu. A je uplne jedno jestli tam dam prasek nebo gel s avivazi.
Jednou za cas pracku proliju octem a necham prat na 60.
A porad ty fleky! Vzdy na nejakem tricku najdu! Prijde mi to jak od avivaze nebo co.. setkal jste se s tim nekdo?? Poradi nekdo prosim?

Fleky na vypraném prádle. Poradíte, prosím?
fyii
•
16. čer 2021

Jo takovy fleky maji deti na vecech, kdyz se polejou bublifukem, dolu to nejde nicim..

alubif
•
17. čer 2021

Tchyně u pračky s horním plněním lije přípravky rovnou do bubnu. Jinak takové fleky mi dělala pračka když ji odcházelo ložisko, byla to nějaká kapalina s mazivem.

ovin
•
17. čer 2021

@poopsie Jestli máte bublifuk, je to jasné. Také jsem podezirala pračku. Vyprat to nejde vůbec ničím.

anakolut
•
17. čer 2021

@poopsie Taky mi to přijde jako od bublifuku. Když odcházela ložiska, tak byly skvrny jiné. Menší, jen mastné, černé šmouhy.

hanyzka11
•
17. čer 2021

I u nás toto udělal bublifuk. A než jsem to dala do pračky, má triků nebylo skoro nic. Je to na vyhození.

handulkak
•
17. čer 2021

Zrovna teď to řeším se segrou. Má to na všech tilkach. Ale bublinek nemá. Pracka nova..

evolf
•
17. čer 2021

U nás stejné fleky. Ale já podezírám polévku nebo nějaké mastné jídlo. A na to se v pračce nachytá špína (např. písek ), které je na ostatním dětském oblečení dost😊

dashyyy
•
17. čer 2021

@handulkak mně to u jedné pračky dělala aviváž
jinak teda normálně se neúčastním podobných aktivit a nemám tyhle hurá věci ráda, ale kolegyně mi na fleky z pampelišek donesla prášek, jakéhosi agenta z eurony a on ty třikrát zapraný fleky normálně dostal dolů, musela jsem to teda v tom vyprat dvakrát, ale mikina jak nová.. tak jsem zkusila další flekatá trika naší malé, to je dobrý čuně, a všechno zachráněno jako nové

poopsie
autor
•
17. čer 2021

@dashyyy tak to taky zkusím, mě pomáhalo zlucove mydlo od y&b teď mám od jelena a to tím to vůbec nejde

poopsie
autor
•
17. čer 2021

@handulkak přesně mě to taky dělalo i před bublifukem:/ a je úplně jedno ještě tam dám setrne přípravky nebo obyc

dashyyy
•
17. čer 2021

@poopsie já jsem zkusila všechno, žlučové, jar, párou v pračce a nic a ten agent na dvě praní a mikina jak nová.. za mě fakt překvapení

poopsie
autor
•
17. čer 2021

@dashyyy Tyjo tak to musím zkusit diky..vypadá to takhle ?

dashyyy
•
17. čer 2021

@poopsie ježiš to já nevím, dostala jsem jen lahvičkou na vyzkoušení, ale jmenuje se agent, tak snad to je ona 🙂

alubif
•
17. čer 2021

Tak zkus za 50 korun z Lidlu ostanovacbskvr, v takové plastové válcovité krabicce- fialový na barevné prádlo. Je to levnější, ale stejně účinná verze agenta

hojda
•
17. čer 2021

nedáváš prádlo do koše na prádlo vlhké od těch skvrn? Ono to pak zplesnivý a nejde to vyprat.

dashyyy
•
17. čer 2021

@alubif faaaakt?? ty jo zkusíím

petula.bir
•
17. čer 2021

Paráda 😂😂😂
Určitě vyzkouším, právě jsem minulý týden vyprala manželovo trička (má pouze bílé) a jsou takto zničená 😔
Málem dostal infarkt když to viděl 😂 teď díky Vám budu úplně nejlepší ❤️😂
Moc děkuji 🙂

alubif
•
17. čer 2021

@dashyyy bílé nechávám namočené přes noc a vyzere to i koláče sledovanosti v podpaží 😉. Barevné tak dlouho ne. Jinak bílé (mokré ) prádlo potom určitě teď jak je sluníčko pověs ven, sluníčko taky fleky vyzere.