Základova deska domu. Kolik vás vyšla?

strasidelko
25. kvě 2021

Dobrý den všem.
Mám takový dotaz ohledně stavby základové desky.

Chceme s přítelem stavět domeček konkrétně drevostavbu.
Bohužel většina firem nenabízí součástí stavby na klíč i základovou desku.
Našli jsme si takovou, která to děla komplet, ale jen za základovou desku si účtují cca 600 tisíc.

Nemáte někdo zkušenost kolik vás cca deska vyšla a zda je to cena odpovídající nákladům?

Bohužel nemáme známe atd, kteří by nám to pomohli postavit tzv. svépomocí.

Řešíme zda zkusit oslovit jiné firmy, kteří by nám udělali dle projektu jen základovou a zbytek firma kterou jsme si již vybrali.
Děkuji všem za odpovědi.
Hezky den.

petramana
25. kvě 2021

@strasidelko modrastrecha.cz - tam vam poradi

prejeta_zaba
25. kvě 2021

Tak to přece záleží na velikosti a složitosti. Že my jsme ji měli za 250 ti asi moc neřekne. 600 je teda ale strašně moc. 🤷‍♀️

martinau5
25. kvě 2021

Takové dotazy bych řešila na modré střeše.
Nic méně v ceně základové desky je mnoho proměnných, které neuvidíte. Například velikost, materiál, terén a co je obsah CN...

strasidelko
autor
25. kvě 2021

@prejeta_zaba Děkuji moc. No velikost základové desky by měla být 155m3 cca.

strasidelko
autor
25. kvě 2021

Nemáte někdo kontakt na dobrou firmu na základové desky?

adula000
25. kvě 2021

@strasidelko taky záleží, jestli je tam rovina, kolik řad ztraceného bednění, zda budete dávat koše apod., Nejde to tak říct, ale 600tis se mi zdá hodně, počítala bych s firmou tak minimálně těch 400tis.

gabca025
25. kvě 2021

600tisíc je veľmi veľa (samozrejme ak nechcete mať vilu vo veľkom svahu, kde hrozia zosuvy). Vtedy by to bola primeraná cena. Cena dosky závisí aj od geologického podložia a samozrejme aj od lokality (koľko si vypýtajú robotníci za prácu). Taktiež cena sa odvíja od toho, či je to základová doska na penovom skle alebo klasická betónová doska, koľko je tam rozvodov kanalizácie, rôzne nepravidelné tvary, koľko železa ide do základov (neviem ako v ČR, ale na Slovensku išli ceny železa o cca 20% tento rok hore), ako ďaleko je betonárka odkiaľ sa bude voziť betón, aký druh betónu je naprojektovaný na danú únosnosť, aké množstvo výkopových prác sa bude realizovať, ako ďaleko je skládka, kde sa bude voziť zemina. Osobne by som toľko peňazí za to nedala. Určite by som oslovila viacero firiem. My sme robili základovú dosku minulý rok, ale to bola najlacnejšia položka z celej stavby (mám taký pocit) a to staviame vo svahu podpivničený dom (veľa, veľa železa v základoch, ešte viac výkopových prác)

adelakasova
25. kvě 2021

Záleží jak hluboké základy budete mít, a také kolik máte vnitřních stěn bude podporovat bednění, což u 155m2 bude asi hodně. My teď stavíme máme svah a nad svahem desku o ploše 140m2 a cca těch 550k jsme dali i s výkopovýma pracema, takže opravdu záleží na daném pozemku, stačí aby základy byli hluboké 1,5m než třeba 1m a už se tam ta cena hodně násobí kvůli objemu betonu a počtu bednění.

kattyd
25. kvě 2021

Nas podobne velka zakladova deska v rovine, pred 3 lety vysla cca 500k. Take mame drevostavbu, poptavali jsme i samostatne desku ale o moc levnejsi nabidky jsme nedostali a take pry pod drevostavbu musi byt zakladova deska extra rovna a kdyby nebyla, tak by se musela vyrovnavat a to by vyslo i kolem 100k. Dalsi vec, pokud by se neco pokazilo a byla by reklamace, firmy by si mohly mezi sebou posouvat vinu a nikdo by nam nic neuhradil. Takze jako nejlepsi reseni bylo nechat desku i dum postavit od jedne firmy.

vaju
25. kvě 2021

Podzim 2018. Základová deska svépomocí. Pouze rodina. Pozemek v rovině. Základy máme prý, jak pro most nebo co.😁 Projektant takto navrhnul, takže jsme raději jeli podle něj. Vždy jsme si říkali, že raději uděláme festovní základy, stojí na to celý dům. Dům máme patrový. Deska má rozměry 10x11m. Celková cena necelých 130 tis.

strasidelko
autor
25. kvě 2021

@kattyd Díky moc. A mohu se zeptat s jakou firmou jste stavěli drevostavbu? A jak jste spokojeni. Klidně více do zpráv. Zda vám to nevadí. Děkuji moc 😊♥️

dandaa
25. kvě 2021

Kouknu ti do smlouvy kolik nás stála deska, zrovna dřevostavbu stavíme pro klienta.

kattyd
25. kvě 2021

@strasidelko poslala jsem zpravu 😉

strasidelko
autor
25. kvě 2021

@dandaa Děkuji moc. Můžete pak do zprávy prosím?

hvezdicka09
26. kvě 2021

@strasidelko předloni deska o velikosti 190 m2 300.000. Víceméně svépomocí.