icon

Kolik stojí vyklízecí práce od firmy nebo svépomocí?

9. únor 2022

Dobrý večer. Máte někdo zkušenost s objednáním firmy na vyklízení domů? U nás se konkrétně jedná o vyklizení domu po úmrtí někoho z rodiny. Kolik si tak orientačně účtují? A kolik byste si řekli na hodinu od ostatních dědiců, kdybyste to měli dělat vy sami?

klokanka31
•
9. únor 2022

Fakt by někdo chtěl peníze po příbuzných když jim umřel nějaký člen rodiny? 😮

korin
•
9. únor 2022

S firmou nemám zkušenost, vyklízela rodina, kdo měl dost síly a čas či dovolenou. Bezplatně.

janule0123
•
9. únor 2022

No … u nás to bylo tak (kupovali jsme dům přes realitku), ze rodina si vyklidila osobní veci a co bylo pro ne zajímavé .. co zůstalo, tak vyklidila firma .. bylo to v ceně realitky, takže nevím kolik ..

autor
•
10. únor 2022

@klokanka31 No když veskere práce padnou na jednoho člověka a ten tam stráví desítky hodin a tahá se tam se vším, denně tam jezdí dost km😐 Ostatní nehnou brvou a pak jen shrabnou dedictvi. Nevím no, upřímně taky už nevím, co je dobre.

autor
•
10. únor 2022

@korin Děkuji, u nás to právě vše odnese jediný člověk.

autor
•
10. únor 2022

@janule0123 Aha, tak to je dobře řešení, děkuji.

martiniquest
•
10. únor 2022

@klokanka31 Jakoze to vyresi jeden, na ktereho to zustalo, ciste ze svych zdroju? To snad ne. Ja dedila taky a sla jsem pomoct manualne. Bylo by mi trapne, kdyby to cele odskakala teta.

martiniquest
•
10. únor 2022

Jen tip, zkusila bych oslovit nejakeho "vetesnika", jeslti v dome nejsou nejake veci vhodne na prodej. Treba by to pokrylo zbytek nakladu na vyklizeni. Sama totiz vim, kolik toho jsou lide schopni nasyslit a je to opravdu masakr.

klokanka31
•
10. únor 2022

Tak se na to taky vykašlat...jinak jsou lidi co jezdí vyklízet baráky za to, že si věci můžou vzít a pak si prodat na burzách. Kdybys byla z královéhradeckého kraje,mohla bych ti dát na jednoho kontakt.

martiniquest
•
10. únor 2022

@klokanka31 Skvele reseni, vykaslat se na to, protoze se na to vykaslali ostatni 🤦🤣 Ze ten barak asi zdedila (zatimco ostatni treba pole ci penize) a chce ho prodat nebo uzivat, to je jedno, ze?

dandaa
•
10. únor 2022

Vyklizeli jsme na podzim menší dům. Bylo to asi 12 kontejnerů takže masakr. Záleží kolik u vás chtějí za kontejner a odvoz.

klokanka31
•
10. únor 2022

@martiniquest Já bych se na to nevykašlala, ale taky by mě nenapadlo po někom chtít peníze za to že to vyklidím...když umřela babička, strejda vyklízel celý obrovský barák sám, a taky ho nenapadlo chtít po tátovi aby mu za to platil.

martiniquest
•
10. únor 2022

@klokanka31 Potom predpokladam, ze mu otec alespoň na nabidl pomoc a ten ji odmitl. Hodit to na jednoho je pro me prasecina. A byt v te situaci, najmu si firmu a chci sdilet naklady

autor
•
10. únor 2022

@martiniquest Děkuji za tip.

autor
•
10. únor 2022

@klokanka31 Děkuji. Vykašlat se na to by bylo krásný, ale někdo to prostě udělat musí

autor
•
10. únor 2022

@dandaa Právě se mi nedaří dohledat nějaké ceníky ..

autor
•
10. únor 2022

@klokanka31 Jo, zní to hrozně, nechat si za to platit. Jenže když jeden tak tráví veškerý volný čas a dře tam a druhý sedi na zadku a nepomůže a pak až se bude dům prodávat, tak to samozřejmě bude chtít půlku peněz, tak to asi jinak nejde...

autor
•
10. únor 2022

@martiniquest Chtěli jsme ušetřit, firma by asi byla draha, ale nedohledala jsem ceníky. Tak jsme se do toho pustili sami, ale rádi bychom alespoň nějakou kompenzaci.

martiniquest
•
10. únor 2022

Naprosto rozumím. Bude to minimalne xy kontejneru, coz muze jit do desitek tisic.

martiniquest
•
10. únor 2022

Heled pokud jeste nedobehlo cele rizeni, zkus tu uhradu nakladu nadhodit pravnikovi.

dandaa
•
10. únor 2022

Ceník mají vždy technické služby na stránkách nebo na obci vědí. Sberny dvůr může vzít zdarma jen omezené množství na osobu a navíc tam musí mít zaplacený svoz odpadu.

klokanka31
•
10. únor 2022

@martiniquest Nenabídl mu pomoc,protože se o vyklízení domu dozvěděl až když to bylo hotový, strejda i ten dům jsou 300 km od nás tak ho tam nechtěl tahat.

aspie83
•
10. únor 2022

Před rokem umřel děda a bylo potřeba vyklidit byt, kde bylo nahromaděno spousta věcí, stejně tak ve sklepě i v komoře na chodbě. Teta slíbila, že zajistí firmu na vyklizení, což mělo být snad 8 - 10 tisíc. Nakonec to neudělala a tři týdny před termínem vyklizení odjela na dovolenou, takže se do toho pustil manžel s kamarádem, co má dodávku. Máma s tetou jim dali 5 tisíc, za což byli moc rádi, přestože by to udělali i bez toho 😉

eviicka
•
10. únor 2022

Já jsem v roce 2013 dávala 2500,- za 56 metrů čtverečních, ale v bytě byl už jenom prázdný nábytek (zase ale druhé patro bez výtahu).
@klokanka31 tohle moralizování asi není nutné, každá rodina má různé vztahy a vazby, že to udělal někdo u vás takhle, neznamená, že jinde jinak to je špatně. Je s tím docela práce a pokud dědí rovným dílem...

Jinak dobrý nápad je tady zmiňované zahrnutí do dědického řízení jak psala @martiniquest .

klokanka31
•
10. únor 2022

@eviicka Já vyklízela byt po dědovi,a nevidím na tom nic strašnýho. Ale samozřejmě každý to má jinak.