icon

Brnění v předním zubu: Jaké mohou být příčiny?

1. únor 2025

Dobrý den, nedávno mě brněl přední zub a po pár dnech to přestalo, tak jsem si myslela, že je to pryč.
No ted mě zase 2 dny brní ten stejný zub, k zubaři jsem objednaná, až na duben ma dlouhé objednací lhůty.

Nevíte prosím čím by to mohlo být? Před Vánoci jsem u zubaře byla a jen mě prohlédla a měla jsem vše v pořádku. Netrpím na žádné problémy, tak mě to překvapuje. 😫
Děkuji

malytlustyhroch
•
1. únor 2025

Mne tohle delaji mrtve zuby s vyplnenymi kanalky, kdyz mam rymu. Jestli je tvuj zub zivy a v dobre kondici, tak nevim.

autor
•
1. únor 2025

@malytlustyhroch ano je živý 🤷🏽‍♀️. Achjo 😫. Ani nevidim, ze by tam byl nějaký kaz 🤷🏽‍♀️.

palja
•
1. únor 2025

U nás má zubař vždy ráno pro akutní stavy.
Mně tohle dělají asi 4 stoličky, když mám rýmu nebo jsem nachlazená. Nejradši bych šla k zubaři a řekla mu, ať mi všechny ty zuby vytrhne.
Někdy mě pod těmi zuby i svědí a lehtá dáseň. Zuby jsou živé a bez kazů i bez mezizubních.
Pak až rýma odezní, tak se vše vrátí do normálu. Na RTG nikdy není žádný kaz vidět.

martulka88
•
1. únor 2025

pokud je to akutní, zašla bych na bolest ráno. Nebo alespoň neznám zubaře, co by neměl takto čas. Jasně, člověk si může posedět v čekárně, ale do dubna bych nečekala. Na podzim jsme byla na odvrtání plomby a daní cementu, jelikož se nepřišlo na důvod bolesti zubu. Před dvěma týdny domluva, že opravu necháme na léto. No a bolest zubu se vrátila tak, že mne bolela z toho hlava. Druhý den mne objednala sestřička a čistíme kanálky. Ale kdykoliv bych měla bolest zubu, mohu dojít neobjednaná ráno na otvíračku a zubařka zhodnotí, co se děje se zuby a jaká bude léčba.