Dlouhodobě zvětšené uzliny po angíně. Máte zkušenosti?
Hezky den, mate někdo delší dobu zvětšené peodčelistní uzliny? Mela jsem v prosinci hnusnou anginu, pod levou stranou jsem měla úplně bouli….s dobráním antibiotik zmizlo, ale upřímně nijak jsem se neohmatávala. V lednu jsem mela nějaký slabší zánět dutin to bylo bez antibiotik ale pod čelistí z každé strany jsem si našla uzlinu, bolely, velikost asi jako fazolka. Ta jedna je uz mensi ta druha mi prijde vicemene stejna…uz to bude od toho zánětu dutin treba tri nebo ctyri tydny, ted mam zase teda rýmu (prochladla jsem v satech na ples) ale jinak jsem ok. Ja i u tech dutin mela jen tyden bolest nosu a čela a po týdnu se pak teprve spustila rýma. Ted uz uzliny neboli, jsou normálně pohyblivé, byla jsem u praktika ten mi vzal krev ta byla ok, a udělal sono ale zkontroloval pořádně jen tu menší uzlinku, tu druhou podle me přehlédl, věnoval se hodně štítný žláze ale všechno prý ok. Zajima me jestli to ma někdo podobne?☺️diky za info.
Při sebemenším oslabení imunity mně i dětem naběhnou uzliny, synovi i ty vzadu na krku. Pokud jsi prochladla v šatech, máš zkrátka další kolo oslabené imunity, tudíž naběhlé uzliny.
Ale ze se to drzi tak dlouho, na netu jsem vyčetla, ze nektery uz pak uplne nezalezou….tak snad no🙈

Ja to mam od detstvi. Obcas vyleze, je to takova boulicka v mekke casti pod celisti.
Kdysi me s tim mamka vzala k doktorovi, ale koukla na me jen sestra v cekarne, rekla, ze je to uzlina a jestli nemam nic jineho, tak je to v pohode. 🤷♀️