icon

Jak dlouho trvá léčba vyhozeného kolena u maminek?

michaelarousova
4. pro 2021

Vcera jsem si pri davani ditete do auta vyhodila koleno. Normalne se vratilo zpet, rengen je v poradku,dostala jsem ortezu a za tyden na kontrolu☺️ Vim ze je to individualni ale mel to nekdo podobne a jak dlouho jste to lecili? A stavalo se to pak casteji? Mam 3.mesicni miminko a potrebuju byt co nejrychleji fit

martt
•
5. pro 2021

@michaelarousova Poprvé jsem si vyhodila koleno cca před 11 lety s tím, že jsem si k tomu ještě natáhla vazy. Ortezu jsem mela 6 tydnu s tím, že poslední dva týdny jsem ji nosila už jen při vetsi zatezi, jako procházky apod. Od té doby se mi to koleno sem tam samo od sebe jako by podlomý a trvá to cca 14 dní než to přestane úplně bolet.. Ale je pravda , ze od té doby trpím na natažený vazy, od té doby jsem je měla už 5×.

michaelarousova
autor
•
10. pro 2021

@martt a to koleno se ti teda vykloubilo jeste od te doby ? Ja z toho mam strach ze se to stane zas😂🙈bylo to sileny..jeste otazka..jak si potom fungovala po tom vo jai sundala ortezu? Ja vecer kdyz ji sundam tak sitva dojdu do postele..ta noha se celkem podlamuje

kamino
•
10. pro 2021

Poprvé se mi to stalo cca v roce 2009 - od té doby jsem měla vazy volnější, musela jsem dát velký pozor na pády a zátěž při rotaci. Mělo tendenci vyskakovat. V roce 2018 mi to koleno prosedla paní v autobusu, vazy to nevydržely, mám s tím problémy stále, bohužel pořád čekám na operaci, která se kvůli covidu neustále odkládá.. Hodně pomohlo cvičení na rotopedu a zaplatila jsem si rehabilitační pobyt na 14 dní na Malvazinkách - sice za cca 15 000, ale pomohli.

martt
•
11. pro 2021

@michaelarousova Úplně jak to bylo před těmi 11 lety tak naštěstí ne. Spis mi to koleno při špatným pohybu vyskočí nebo se mi podlomí a to třeba i v při normální chůzy. Ja jsem tenkrát ortezu mela cca skoro 14 dní vkuse i na noc , protože jsem nebyla schopna pomalu ani "dopajdat" do postele, kdy jsem si ji pak na noc trochu povolovala. Pak po těch 14 dnech jsem si ji sundavala na noc a pak jsem pridavala do bolesti. Je pravda, ze do teď ortezu nosím, když jedeme někam na výlet a vím, že půjdeme v hodně nerovném terénu , nebo když jedeme lyžovat, tak si ji beru abych to koleno mela více zpevněné. Ale ja mam od doktora předepsanou takovou malou , která se dá dát pod kalhoty. Jinak hodně mi radili pak po zahojení jezdit na kole nebo na rotopedu posílí to koleno a vazy.

michaelarousova
autor
•
11. pro 2021

@martt no ja ji taky budu mit asi 14 dni sle me teda noha neboli vubec jen docela tahne a nemuzu ji uplne ohnout☺️ No jsme zvedava jak pak budu fungovat..dekuju za info☺️

kamino
•
11. pro 2021

@michaelarousova me hodne pomohl jeste bazen, ohybala jsem ve vode, ktera nadnasela tu nohu a rehabky byly rychlejsi..