Jak řešit chronickou plynatost po porodu?
Ahoj, jsem zoufalá a jdu si k vám pro radu. Od začátku listopadu mě trápí plynatost. Nějaké dny jsou lepší, převažují ale ty špatné, kdy mě plynatost provází silně a celý den.
Na konci října jsem byla na kompletních odběrech krve na předoperační vyšetření na gyndě, kdy všechno bylo v normě, nakonec ale k operaci nedošlo.
V prosinci jsem po měsíci obtíží byla u lékařky, ta říkala že krev byla dobrá, udělala mi základní vyšetření, prohmatala břicho a tím to uzavřela. Užívala jsem i helicid a bez výsledku.
Nafoukla si nepřijdu, břicho mě nebolí, jenom prostě prdím🤣🙈
Jsem máma 6ti leté a 13 měsíčního extra nespavce, když spíme tak 5 až 6 hod. S tak 7 pauzami. Stále kojím, mám za sebou dvakrát brání antidepresiv na panické a taky a úzkosti spolu s kancerofobii.
Mám šílený strach jít znova k lékařce, protože se bojím že se dozvím něco špatného. Nevím co mám dělat, tak mě zajímá zda náhodou někdo nemá stejný problém a jak to řeší🙈 děkuji za vaše zkušenosti.
Nervuješ se kvůli plynatosti? Je to nepříjemné, ale ne život ohrožující. Hoď se do klidu a užívej si RD.
Já s tím mám problém a mám vypozorováno , že mi to dělají určíté potraviny a minerálky. Piju jen čaj, vodu se štávou a v menší míře džusy. Každý den si zapisuj co jíš. Až ti bude hůř zkus vysadit určitou potravinu a uvidíš. Ale je to běh na dlpuhou trať.
A kolik piješ mlíka?
@j.a.n.i prakticky jen v kafi. Dělám si jen 1-2latte denně
Já s tím mám problém a mám vypozorováno , že mi to dělají určíté potraviny a minerálky. Piju jen čaj, vodu se štávou a v menší míře džusy. Každý den si zapisuj co jíš. Až ti bude hůř zkus vysadit určitou potravinu a uvidíš. Ale je to běh na dlpuhou trať.
@martt a taky ti to přišlo z ničeho nic bez varování? A máš vypozorované co ti vadí? Jím vesměs pořád to samé. Včera to třeba bylo šílené, dnes je to daleko lepší.
Mám třeba i vypozorováno, když spíme fakt málo a hodně se budíme tak je to horší. Když se necítím dobře psychicky je to taky horší.
Ale jsou dny, kdy je to šílený i přesto, že jsem vyspalá a cítím se dobře.
Otravuje mi to život🙈
@anonym_autor to může být nějaká potravinová intolerance. Zkus vysadit laktozu a lepek, objednej se na alergologii.
@martt a taky ti to přišlo z ničeho nic bez varování? A máš vypozorované co ti vadí? Jím vesměs pořád to samé. Včera to třeba bylo šílené, dnes je to daleko lepší.
Mám třeba i vypozorováno, když spíme fakt málo a hodně se budíme tak je to horší. Když se necítím dobře psychicky je to taky horší.
Otravuje mi to život🙈
@anonym_autor může to být věž varování - spousta lidí má citlivost na lepek, ale začne se to projevovat až později v životě. A třeba u hodně lidí se intolerance na laktozu s věkem zhoršuje, třeba já to tak měla.
Holky a myslíte, že to bude “banalita” typu potravina a nemusím se tak moc bát? Napadají mě katastrofické scénaře, ale zároveň mám úzkosti už jen z pomyšlení, že bych zašla jen na UTZ🙈
Dle googlu by to mohl být i tračník
Holky a myslíte, že to bude “banalita” typu potravina a nemusím se tak moc bát? Napadají mě katastrofické scénaře, ale zároveň mám úzkosti už jen z pomyšlení, že bych zašla jen na UTZ🙈
Dle googlu by to mohl být i tračník
@anonym_autor pokud nemáš bolesti a nejsi nijak nafouklá, nebude to nic vážného. Určitě bych se nebála
Otravuje mi to život🙈
@anonym_autor Příslo to bez varování. Nejvíce mi problém dělá čočka, jablka , rajčata , majoránka a pak ještě něco, ale to nemám ješte úplně vypozorované co to je .
Tak třeba dneska je to 90% lepší než včera a nemyslím si, že bych nejedla nebo nepila něco co jindy ne. Achjo, kdybych aspoň nebyla takový posera a zašla si za mudr, aby se vyloučil nějaký reálný problém.🙈
Může to být mléko (mě se intolerance spustila po 30, v těhotenství zmizela a teď, když má dcera 3 roky je to takové chvilku bez problémů, chvilku s problémy), čekankový sirup, určité druhy zeleniny.
Určitě bych zkusila jít cestou eliminační diety, tj na pár dní vždy něco vynechat a pozorovat.
PS: probiotika jsem zkoušela, ale asi mi nějak nesedla zrovna ta kombinace kmenů nebo co, bylo to po nich mnohem horší.

Ber espumisan 3x denně 2 tbl.