Jak správně léčit zlomený nehet na palci?
V neděli jsem si zlomila nehet při posouvání postele. Rána byla hned omyta a vydezinfikována betadine roztokem. Mam to zalepené náplasti a chtěla bych se vyhnout chirurgii. Koupila jsem si hemagel,a chci se zeptat používat hemagel? Pomůže? A kdy přestane občasne pulzování v tom palci? Na strhnutí nehtu to snad neni. Obtížně se mi našlapuje,kdy bolest začne ustupovat?
To nic není, nehet buď odroste nebo sleze. Zlomený palec by byl horší. I Betadine mast je dobrá.
@anonym_autor smankote to je hruza. Bohuzel radu nemam ale lituji Te 😔
@petlep diky moc,lituji i sama sebe. Radsi at boli zuby nez tohle 😀
To nic není, nehet buď odroste nebo sleze. Zlomený palec by byl horší. I Betadine mast je dobrá.
@1pomnenka a hemagel teda můžu používat? Dceři zachránil kolena když si je odřela do masa.
@1pomnenka a hemagel teda můžu používat? Dceři zachránil kolena když si je odřela do masa.
@anonym_autor Ano, je hojivý.
Synuv palec. Pomohl hemagel, povazuju ho za zazrak. Dnes nepoznas na nehtu, ze mel problem
@budouci_maminka bobek co dělal?? Jak dlouho než mu odezněla bolest při chůzi?
Au, to mám za sebou nesčetněkrát. Na trhání nehtu jsem nikdy nešla. Prostě jsem počkala, až se tkáň pod utrženým nehtem zhojí, utržený nehet jsem následně odstřihla a pak už stačilo jen čekat měsíce, než ten poškozený odrostl a nahradil ho nehet nový. Jen jednou jsem si tím nárazem do nehtu narušila i lůžko a nehet slezl celý. Já to tedy nemažu ničím, ale tak hemagel ničemu neublíží, takže pokud z toho máš lepší pocit, klidně si ho tam dej.
@budouci_maminka bobek co dělal?? Jak dlouho než mu odezněla bolest při chůzi?
@anonym_autor se segrou se pretahoval o dvere (zda budou zavrene nebo otevrene) a jemu skoncil prst pod dvermi ktere mu ten nehet nadzvedly a zvratily dozadu.
2 tydny bolest urcite. A asi 3 mesice nez nehet odrostl. Jednu chvili jsem se bala hodne (asi mesic po urazu) protoze byla velka dutina mezi nehtem a kuzi, takze jsem se bala ze mu bude uz navzdy rust neprichyceny ke kuzi. A chtelo to hodne hygieny protoze do te dutiny mu lezl bordel (hlina a nitky z ponozek). Taky jsem se bala zatrhnuti. No slo o kazdodenni peci...
@anonym_autor se segrou se pretahoval o dvere (zda budou zavrene nebo otevrene) a jemu skoncil prst pod dvermi ktere mu ten nehet nadzvedly a zvratily dozadu.
2 tydny bolest urcite. A asi 3 mesice nez nehet odrostl. Jednu chvili jsem se bala hodne (asi mesic po urazu) protoze byla velka dutina mezi nehtem a kuzi, takze jsem se bala ze mu bude uz navzdy rust neprichyceny ke kuzi. A chtelo to hodne hygieny protoze do te dutiny mu lezl bordel (hlina a nitky z ponozek). Taky jsem se bala zatrhnuti. No slo o kazdodenni peci...
@budouci_maminka proto se ta část, která nepřiléhá, má po zhojení tkáně odstřihávat. Předchází se tím nejen zanášení nepořádku, ale také tvorbě plísní.
@budouci_maminka me prave ta zlomena část nadzvednout nejde,neni to uplne vytržené z lůžka. Nemam tam co obstrihavat,a bojím se do toho dloubat😂
@budouci_maminka me prave ta zlomena část nadzvednout nejde,neni to uplne vytržené z lůžka. Nemam tam co obstrihavat,a bojím se do toho dloubat😂

@anonym_autor smankote to je hruza. Bohuzel radu nemam ale lituji Te 😔