icon

Jak správně léčit zlomený nehet na palci?

Včera ve 13:00

V neděli jsem si zlomila nehet při posouvání postele. Rána byla hned omyta a vydezinfikována betadine roztokem. Mam to zalepené náplasti a chtěla bych se vyhnout chirurgii. Koupila jsem si hemagel,a chci se zeptat používat hemagel? Pomůže? A kdy přestane občasne pulzování v tom palci? Na strhnutí nehtu to snad neni. Obtížně se mi našlapuje,kdy bolest začne ustupovat?

Jak správně léčit zlomený nehet na palci?
petlep
Včera ve 13:34

@anonym_autor smankote to je hruza. Bohuzel radu nemam ale lituji Te 😔

1pomnenka
Včera ve 14:13

To nic není, nehet buď odroste nebo sleze. Zlomený palec by byl horší. I Betadine mast je dobrá.

autor
Včera ve 14:36
@petlep

@anonym_autor smankote to je hruza. Bohuzel radu nemam ale lituji Te 😔

@petlep diky moc,lituji i sama sebe. Radsi at boli zuby nez tohle 😀

autor
Včera ve 14:37
@1pomnenka

To nic není, nehet buď odroste nebo sleze. Zlomený palec by byl horší. I Betadine mast je dobrá.

@1pomnenka a hemagel teda můžu používat? Dceři zachránil kolena když si je odřela do masa.

anonym_07e1ca
Včera ve 14:41
@anonym_autor

@1pomnenka a hemagel teda můžu používat? Dceři zachránil kolena když si je odřela do masa.

@anonym_autor Ano, je hojivý.

budouci_maminka
Včera v 15:33

Synuv palec. Pomohl hemagel, povazuju ho za zazrak. Dnes nepoznas na nehtu, ze mel problem

autor
Včera v 15:48
@budouci_maminka

Synuv palec. Pomohl hemagel, povazuju ho za zazrak. Dnes nepoznas na nehtu, ze mel problem

@budouci_maminka bobek co dělal?? Jak dlouho než mu odezněla bolest při chůzi?

anonym_3bb0fc
Včera v 16:03

Au, to mám za sebou nesčetněkrát. Na trhání nehtu jsem nikdy nešla. Prostě jsem počkala, až se tkáň pod utrženým nehtem zhojí, utržený nehet jsem následně odstřihla a pak už stačilo jen čekat měsíce, než ten poškozený odrostl a nahradil ho nehet nový. Jen jednou jsem si tím nárazem do nehtu narušila i lůžko a nehet slezl celý. Já to tedy nemažu ničím, ale tak hemagel ničemu neublíží, takže pokud z toho máš lepší pocit, klidně si ho tam dej.

budouci_maminka
Včera v 17:27
@anonym_autor

@budouci_maminka bobek co dělal?? Jak dlouho než mu odezněla bolest při chůzi?

@anonym_autor se segrou se pretahoval o dvere (zda budou zavrene nebo otevrene) a jemu skoncil prst pod dvermi ktere mu ten nehet nadzvedly a zvratily dozadu.
2 tydny bolest urcite. A asi 3 mesice nez nehet odrostl. Jednu chvili jsem se bala hodne (asi mesic po urazu) protoze byla velka dutina mezi nehtem a kuzi, takze jsem se bala ze mu bude uz navzdy rust neprichyceny ke kuzi. A chtelo to hodne hygieny protoze do te dutiny mu lezl bordel (hlina a nitky z ponozek). Taky jsem se bala zatrhnuti. No slo o kazdodenni peci...

petlep
Včera v 17:38
@anonym_autor

@petlep diky moc,lituji i sama sebe. Radsi at boli zuby nez tohle 😀

@anonym_autor drzim palce at bolest rychle odezni 🙏

anonym_3bb0fc
Včera v 17:41
@budouci_maminka

@anonym_autor se segrou se pretahoval o dvere (zda budou zavrene nebo otevrene) a jemu skoncil prst pod dvermi ktere mu ten nehet nadzvedly a zvratily dozadu.
2 tydny bolest urcite. A asi 3 mesice nez nehet odrostl. Jednu chvili jsem se bala hodne (asi mesic po urazu) protoze byla velka dutina mezi nehtem a kuzi, takze jsem se bala ze mu bude uz navzdy rust neprichyceny ke kuzi. A chtelo to hodne hygieny protoze do te dutiny mu lezl bordel (hlina a nitky z ponozek). Taky jsem se bala zatrhnuti. No slo o kazdodenni peci...

@budouci_maminka proto se ta část, která nepřiléhá, má po zhojení tkáně odstřihávat. Předchází se tím nejen zanášení nepořádku, ale také tvorbě plísní.

autor
Včera v 18:30
@budouci_maminka

@budouci_maminka me prave ta zlomena část nadzvednout nejde,neni to uplne vytržené z lůžka. Nemam tam co obstrihavat,a bojím se do toho dloubat😂

budouci_maminka
Včera v 20:52
@anonym_autor

@budouci_maminka me prave ta zlomena část nadzvednout nejde,neni to uplne vytržené z lůžka. Nemam tam co obstrihavat,a bojím se do toho dloubat😂

@anonym_autor no ono to trva, musi to byt uzdravene, to byla az tato faze