icon

Jak vyřešit zalehnutí ucha po zánětu?

mariasimkova1999
17. kvě 2026

Ahoj holky asi před 3 týdny jsem měla zánět středního ucha levé ucho , dobrala jsem antibiotika vše bylo ok, zalehnutí ucha zmizelo i bolest ...
Nyní začalo bolet pravé ucho tak jsem jela spatky k ORL prej jen vpáčené oba bubínky v právo i vlevo dostala jsem ušní kapky octobacid...
Nyní obě uši zalehle ale bez bolesti ....
Něco co pomůže od zalehnutí?? Děkuji všem 💯

martinka89koc
17. kvě 2026

Po zánětu bývá zalehnutí ucha klidně ještě několik týdnů, hlavně když jsou bubínky vpáčené a je tam otok nebo špatně průchodná Eustachova trubice 😊 Mně osobně vždycky nejvíc pomohly nosní spreje na splasknutí sliznice (Olynth apod. jen krátkodobě), hodně smrkat, zívat a foukat opatrně přes zacpaný nos. Někdo si chválí i mořskou vodu do nosu a inhalaci.

Hlavně bych nic nestrkala do uší a kdyby se vrátila bolest, horečka nebo zhoršení sluchu, šla bych znovu na ORL ❤️

mariasimkova1999
autor
18. kvě 2026
@martinka89koc

Po zánětu bývá zalehnutí ucha klidně ještě několik týdnů, hlavně když jsou bubínky vpáčené a je tam otok nebo špatně průchodná Eustachova trubice 😊 Mně osobně vždycky nejvíc pomohly nosní spreje na splasknutí sliznice (Olynth apod. jen krátkodobě), hodně smrkat, zívat a foukat opatrně přes zacpaný nos. Někdo si chválí i mořskou vodu do nosu a inhalaci.

Hlavně bych nic nestrkala do uší a kdyby se vrátila bolest, horečka nebo zhoršení sluchu, šla bych znovu na ORL ❤️

@martinka89koc No já ty spreje do nosu nemůžu mám glaukom oční a Dr říkala že to nemůžu stříkat kvůli tlaku oči ....

jitkasedlackova
25. kvě 2026

Hele mně na tohle docela pomohly kapky Eneo Otic Solution. Jsou podobný jako ten Octobacid, ale seženeš je bez receptu. Dobře pročistí ucho od mazu a toho bordelu co se v tom uchu udělá. Pak jen necháš ten rozpuštěnej maz vytéct a jemně otřeš kapesníčkem, hlavně tam nic necpat. Dělají je i ve spreji, ten mi přišel jednodušší. Nemusíš vůbec nic kapat pipetou, jen to nastříkáš přímo do ucha, líp se to tam dostane a je to rychlejší a míň otravný. Po zánětu jsem měla uši taky divně zalehlý a tohle mi je docela uvolnilo.