icon

Jak zvládnout prodlouženou virovou infekci?

2veverka
26. únor 2026

Holky, máte někdo virózu jako my, co se táhne 3 týdny? Nějaké nápady, jak se z toho dostat? Začalo to ucpaným nosem a zalehlýma ušima, snaha to týden vyležet. Pak se to na horách trochu spravilo, ale teď nadále pokračuje smrkání, kašel, škrábání v krku. Léčba jako obvykle - vitamíny C, D, zinek, bylinkové čaje, vincentka, kloktání atd. atp. Kam ještě pokročit? K dr. se mi teď nechce, řešila jsem s ním v lednu něco jiného a nechci tam být vařená pečená, pokud to není nutné.

sigyn
26. únor 2026

U nás to byl zánět dýchacích cest u švagra zápal plic. Pomohly až antibiotika a konvička do nosu

klokanka31
26. únor 2026

@2veverka Můj brácha měl nějakou asi virózu 2 měsíce, cpali do něj 4 antibiotika a prd platný. Moje mamka měsíc a kousek. Nepomohlo nic jinýho než to prostě přežít. Teď jsme začaly my s Eliškou, tak jsem zvědavá jak se nám to dlouho potáhne 🤔

2veverka
autor
26. únor 2026
@klokanka31

@2veverka Můj brácha měl nějakou asi virózu 2 měsíce, cpali do něj 4 antibiotika a prd platný. Moje mamka měsíc a kousek. Nepomohlo nic jinýho než to prostě přežít. Teď jsme začaly my s Eliškou, tak jsem zvědavá jak se nám to dlouho potáhne 🤔

@klokanka31 Jejda, to jsi mě tedy nepotěšila😟

dvorakova15
27. únor 2026

Já bych už po takové době běžela k doktorce na odběry, stěry, nevím co. Argument, že jsem tam byla v lednu kvůli něčemu jinému je asi jako, že nejdete do obchodu pro jídlo, protože jste tam byla dva dny zpět.

2veverka
autor
27. únor 2026
@dvorakova15

Já bych už po takové době běžela k doktorce na odběry, stěry, nevím co. Argument, že jsem tam byla v lednu kvůli něčemu jinému je asi jako, že nejdete do obchodu pro jídlo, protože jste tam byla dva dny zpět.

@dvorakova15 Víš co, tam v lednu všechny ty odběry byly kvůli kašli a nakonec se nedořešil ani po atb a budu se doléčovat svépomocí. Tentokrát mi to nepřipadá vážné (nemám teploty), spíš dlouhé a otravné, proto sonduju, zda má někdo podobnou zkušenost. Protože i spousta běžných infekcí se po covidu chová jinak, jsou delší atd.

klokanka31
27. únor 2026
@2veverka

@dvorakova15 Víš co, tam v lednu všechny ty odběry byly kvůli kašli a nakonec se nedořešil ani po atb a budu se doléčovat svépomocí. Tentokrát mi to nepřipadá vážné (nemám teploty), spíš dlouhé a otravné, proto sonduju, zda má někdo podobnou zkušenost. Protože i spousta běžných infekcí se po covidu chová jinak, jsou delší atd.

@2veverka A nejsi i zahleněná?

2veverka
autor
27. únor 2026
@klokanka31

@2veverka A nejsi i zahleněná?

@klokanka31 To víš, že jo. 3 týdny to trvá a nulový progres. Ač jsem babka kořenářka, obvyklé byliny/čaje/tinktury selhávají.

klokanka31
27. únor 2026
@2veverka

@klokanka31 To víš, že jo. 3 týdny to trvá a nulový progres. Ač jsem babka kořenářka, obvyklé byliny/čaje/tinktury selhávají.

@2veverka Jojo, tak to máš to samé co my. Mě by zajímalo co je to za moribundus. My to měli i loni, taky únor/březen, táhlo se to měsíc a půl. A jak píšeš, žádné teploty...

2veverka
autor
27. únor 2026
@klokanka31

@2veverka Jojo, tak to máš to samé co my. Mě by zajímalo co je to za moribundus. My to měli i loni, taky únor/březen, táhlo se to měsíc a půl. A jak píšeš, žádné teploty...

@klokanka31 A jak to prosím Tě máte dlouho a s jakými příznaky? Myslela jsem si, ze viróza běžně trvá 5-7 dní, tohle ne...

klokanka31
27. únor 2026

Letos to máme necelý dva týdny. Příznaky nejdřív bolesti hlavy a zahlenění ráno, po pár dnech se k tomu přidal ucpaný nos, zahlenění už i přes den, lechtání v krku, kašel, trochu rýma. Žádná teplota, Eliška měla jednou 37, ale to jí po chvíli kleslo zas na normál. A jak jsem psala, můj brácha to samé měl dva měsíce, mamka měsíc a něco, do dneška furt ještě není úplně ok. Dělali jim spoustu testů, výtěrů, mamka se na jeden den dostala i do nemocnice, ale nic se nezjistilo co to je...

dvorakova15
1. bře 2026
@2veverka

@2veverka jako jasný, někdy si musí člověk pomoct sám a řešit to z dlouhodobého hlediska, ale když bych potřebovala další odběry nebo nějaké vyšetření, tak bych vůbec neřešila, jestli jsem tam třeba pětkrát do měsíce. 🙂