Je mi 43 let. Mohu mít menopauzu?
Ahoj všem, je mi téměř 43 let a poslední dva měsíce se cítím divně. Mám často návaly, bolí mě klouby a hlava, přibrala jsem a jsem pořád unavená. Myslíte, že to může být menopauza?
Doporučuji youtube kanál Hackni život, máš tam témata pro ženy po čtyřicítce, včetně rad, jak období perimenopauzy přežít a ulevit si.
Ano, klidně to může být i perimenopauza. 🙂 Nejlépe asi uděláš, když si promluvíš se svým gynekologem. 🙂
Ano, klidně to může být i perimenopauza. 🙂 Nejlépe asi uděláš, když si promluvíš se svým gynekologem. 🙂
@afina S MUDr. jsem mluvila a jsem celkem v šoku. Prý to bude ono a rovnou že napíše hormony bez odběru krve – které já samozřejmě nechci. Antikoncepci také nechci, protože máme v rodině trombózu a sama s tím mám problém. Zkusím tedy něco přírodního.
@afina S MUDr. jsem mluvila a jsem celkem v šoku. Prý to bude ono a rovnou že napíše hormony bez odběru krve – které já samozřejmě nechci. Antikoncepci také nechci, protože máme v rodině trombózu a sama s tím mám problém. Zkusím tedy něco přírodního.
@anonym_autor Nechápu, že ti nechce odebrat krev a rovnou by ti psala hormony. To nemůže myslet vážně. Kamarádky si chválí tohle, teď je akce 2+2 zdarma. Jinak obecně ty přírodní věci jsou slaboučké, nečekej zázraky. Ale ty se nedají čekat ani od hormonů. Jen 1 žena z 10 má přechod bez příznaků. Já tedy žádnou neznám.
https://www.cbdway.cz/cbd-gummies-bears/
@anonym_autor Nechápu, že ti nechce odebrat krev a rovnou by ti psala hormony. To nemůže myslet vážně. Kamarádky si chválí tohle, teď je akce 2+2 zdarma. Jinak obecně ty přírodní věci jsou slaboučké, nečekej zázraky. Ale ty se nedají čekat ani od hormonů. Jen 1 žena z 10 má přechod bez příznaků. Já tedy žádnou neznám.
https://www.cbdway.cz/cbd-gummies-bears/
@1pomnenka Mně se to nelíbí, zkusím v lékárně koupit test a popřípadě ty přírodní doplňky stravy. Díky za tip.
@anonym_autor nevím, zda bych chtěla být v péči někoho, kdo přistupuje k tomuto období způsobem "jo, to bude ono, dám Vám hormony" :/
Ještě mě teď napadlo, že zuzkasim v jiné diskuzi věnované (peri)menopauze doporučovala knihu Žena v ohni od Sleily de Liz ;)
jsem na tom podobne, gynekolozka vubec nic neresi, strci mi maximalne letak od firmy fytofem na PMS a hotovo
Bude mi teprve 42, ale cítím se delší dobu podobně. Hodně dělá i stres a kortizol. Nemůžu se zbavit špeku, únava, nálady, bolestivá menstruace. Gynekolog mi doporučil akorát pupalkový olej. Podle vyšetření jsem v pořádku, ještě jsem aktivní a můžu otěhotnět.
Mám nějaké doplňky, kapky, čaje, ale nevidím nějakou změnu.
Můj dotaz tedy zní, jestli vám něco pomohlo?
Koukám po těch doplňcích stravy, ale nic úplně komplexního jsem nenašla.
Stres se snažím eliminovat, ale se třemi dětmi je to dost nemožné někdy. Plus sebe péče a to okolo.
Děkuji.
Ahoj holky, je mi 42 a podobne stavy resim uz od 39, hormony jsem take brat nechtela, zachranily me prirodni kapicky od pani Podhorne - Naděje. Napsala jsem ji mail se vsemi priznaky a ona mi doporucila kuru primo pro me, kterou opakuji. Priznaky neodeznely, ale zmirnily se a je mi celkove lepe a toto obdobi pro me i pro vsechny doma snesitelnejsi.
41 a taky už cca dva roky lítám v nějakém nevysvbětlitelném vesmíru....větší únava, špatný spánek (tím pádem věčně bez energie), chybí mi ale i takový ten drajv a chuť do života, nic mě nebaví, nemám třeba vůbec chuť plánovat dovolenou a po práci přijdu domů, domácnost leží a já nejraději zalezu do ložnice a pustím si seriál, protože nemám na nic nervy (do toho teda v práci mám na starosti zaučování kolegy, který je dost oříšek a akorát z toho mám nervy, protože de facto takto zaučuju poprvé)
41 a taky už cca dva roky lítám v nějakém nevysvbětlitelném vesmíru....větší únava, špatný spánek (tím pádem věčně bez energie), chybí mi ale i takový ten drajv a chuť do života, nic mě nebaví, nemám třeba vůbec chuť plánovat dovolenou a po práci přijdu domů, domácnost leží a já nejraději zalezu do ložnice a pustím si seriál, protože nemám na nic nervy (do toho teda v práci mám na starosti zaučování kolegy, který je dost oříšek a akorát z toho mám nervy, protože de facto takto zaučuju poprvé)
@ninive211 Přesně to je to, co mi vadí. Vždycky jsem byla aktivní a plná života a teď jsem unavená ženská, kterou nic nebaví a všechno ji štve. Přemýšlím, že vyzkouším ten Feminus nebo něco podobného, ale je to celkem drahý a nevím, jestli to pomáhá.
@ninive211 Přesně to je to, co mi vadí. Vždycky jsem byla aktivní a plná života a teď jsem unavená ženská, kterou nic nebaví a všechno ji štve. Přemýšlím, že vyzkouším ten Feminus nebo něco podobného, ale je to celkem drahý a nevím, jestli to pomáhá.
@anonym_autor Četla jsem, že někdo doporučoval Ashawagandu, tak mám doma jedno balení, ale ještě jsem to pořádně nezačala brát (vždycky zapomenu), aby to mělo nějaký účinek...Vím, že musím změnit hlavně spánek, večer si dávám magnezium bisglycinát.
Bude mi teprve 42, ale cítím se delší dobu podobně. Hodně dělá i stres a kortizol. Nemůžu se zbavit špeku, únava, nálady, bolestivá menstruace. Gynekolog mi doporučil akorát pupalkový olej. Podle vyšetření jsem v pořádku, ještě jsem aktivní a můžu otěhotnět.
Mám nějaké doplňky, kapky, čaje, ale nevidím nějakou změnu.
Můj dotaz tedy zní, jestli vám něco pomohlo?
Koukám po těch doplňcích stravy, ale nic úplně komplexního jsem nenašla.
Stres se snažím eliminovat, ale se třemi dětmi je to dost nemožné někdy. Plus sebe péče a to okolo.
Děkuji.
@anonym_4873bd Nepomáhá nic, švagrová vrazila tisíce korun do přírodních doplňků, nakonec si nechala napsat hormony a ani ty nepomohly, efekt 0, čekala alespoň zlepšení. To vše trvá už 6 let, má snad všechny příznaky a už je zoufalá. Komfort nebude, nezbývá, než to přetrpět a doufat, že se blíží do cíle. MS nemá už pár let, příznaky stále.
@anonym_autor Zkuste se podívat na https://www.facebook.com/groups/1625978237906871 autor tam má články, jak alternativně na jednotlivá životní období, tedy i na perimenopauzu bez hormonů.
@ninive211 navíc ještě přibírání na váze
@anonym_autor ano můžete, kamarádka jí po 40 roce prodělala (ted nevím zda jí bylo 42? abych nekecela (42-45)

Může to být perimenopauza. Není nic jednoduššího než si zajít na gyndu na krev a budeš mít jasno.