icon

Jít na gyndu s nachlazením v těhotenství?

25. únor 2026

Ahoj,
jsem momentálně 25tt a zítra mám jít na gyndu na kontrolu.
Bolí mě v krku a mám zvýšenou teplotu.
V okolí lidi říkali, abych normálně šla, když je to doktorka, ale já si říkám, abych tam něčím nenakazila nějakou jinou maminku.
Chodily jste na gyndu na kontrolu i nachlazené?

drep
25. únor 2026

Spíš bych se přeobjednala, ale když, tak jedině s rouškou. Přesně proto, abych nenakazila jinou maminku, doktorku, sestřičku…

miryp
25. únor 2026

A to jako tvé okolí žije v přesvědčení, že když má někdo vystudovanou lékařskou fakultu, tak si nezaslouží ohleduplnost? 🙈
Samozřejmě, že tvůj náhled na věc je ten správný. Pokud nemáš nic akutního k řešení, přeobjednej se.

zuzkasim
25. únor 2026

Pokud neřešíš nic vyloženě akutního, přiobjedej se, bude to lepší pro tebe i pro kohokoliv dalšího, k kým přijdeš do styku. Miminko se dá snadno zkontrolovat i o týden či dva později.

drep
25. únor 2026
@miryp

A to jako tvé okolí žije v přesvědčení, že když má někdo vystudovanou lékařskou fakultu, tak si nezaslouží ohleduplnost? 🙈
Samozřejmě, že tvůj náhled na věc je ten správný. Pokud nemáš nic akutního k řešení, přeobjednej se.

@miryp to jsou přesně ti lidi, co ti do ordinace vlezou bez roušky a chrlající a pak jsou strašně nasraní, když jim sestra předobjedná kontrolu, protože si kráva doktorka dovolila onemocnět. Nedávno, vprostřed chřipkové epidemie, kdy byly v nemocnici nařízené roušky hygienou si je rodina sundala a prskala na mě s argumentem, že jsem doktorka. Tak jsem jim říkala, že až nás nakazí, tak nevím, kdo se jim o syna na ventilátoru bude starat a strašně je to udivilo…

miryp
25. únor 2026
@drep

@miryp to jsou přesně ti lidi, co ti do ordinace vlezou bez roušky a chrlající a pak jsou strašně nasraní, když jim sestra předobjedná kontrolu, protože si kráva doktorka dovolila onemocnět. Nedávno, vprostřed chřipkové epidemie, kdy byly v nemocnici nařízené roušky hygienou si je rodina sundala a prskala na mě s argumentem, že jsem doktorka. Tak jsem jim říkala, že až nás nakazí, tak nevím, kdo se jim o syna na ventilátoru bude starat a strašně je to udivilo…

@drep tak koukám, že někteří to mají v té hlavě fakt vybílené, když ani fakt, že v té nemocnici mají vlastní dítě na podpoře dýchání, je nedonutí se nad tou situací zamyslet.

autor
25. únor 2026

Spis to mysleli tak, ze by mi dokazala pomoct stejne jako obvodak.
Nemyslim si, ze by to mysleli tak, ze je jedno, jestli ji nakazim.

autor
25. únor 2026
@anonym_autor

Spis to mysleli tak, ze by mi dokazala pomoct stejne jako obvodak.
Nemyslim si, ze by to mysleli tak, ze je jedno, jestli ji nakazim.

@anonym_autor ale preobjednam se. Ani se necitim na to, ze bych mela nekde sedet v cekarne.

modrkon
27. únor 2026

Taky se mi stalo ze jsem onemocnela pred kontrolou, tak jsem tam šla s pripravenoi rouškou ale nakonec jsem ji nepoužila. Cekarna byla skoro plná a chrchlal v ni kazdy, dokonce i doktorka. Byl tam i jeden tatínek ktery byl opravdu hodne nachcípaný, to jsem se divila proc tam vubec chodil kdyz ani nesel s partnerkou dovnitr k lekarce...

hana_mikes
28. únor 2026

Určitě bych nešla, už z ohleduplnosti vůči ostatním. Mimochodem, pokud by ordinovala nemocná MUDr. a prskala tam, tak bych k ní už nechodila. Nepřijde mi to v pořádku ani normální.

miryp
28. únor 2026
@modrkon

Taky se mi stalo ze jsem onemocnela pred kontrolou, tak jsem tam šla s pripravenoi rouškou ale nakonec jsem ji nepoužila. Cekarna byla skoro plná a chrchlal v ni kazdy, dokonce i doktorka. Byl tam i jeden tatínek ktery byl opravdu hodne nachcípaný, to jsem se divila proc tam vubec chodil kdyz ani nesel s partnerkou dovnitr k lekarce...

@modrkon když oni, tak já taky, to je přístup 🙈 Už jen kvůli sobě a svému dítěti bych si ji nasadila...

veruuu_kubesovic
28. únor 2026

Nechodila...s ohledem na ostatni nastavajici maminky i lékaře, jsem se proste preobjednala, jak jednoduché 🤗

lvl16
28. únor 2026

Před 14 dny jsem byla nemocná a měla jsem jsem v jednom týdnu kontrolu na gyndě, screening a diabetologii. Šla jsem na všechno, ale s rouškou.

modrkon
28. únor 2026
@miryp

@modrkon když oni, tak já taky, to je přístup 🙈 Už jen kvůli sobě a svému dítěti bych si ji nasadila...

@miryp četla jste to. Já už chřipku měla stejně jako ostatní tak těžko nakazím ostatní nebo sebe

miryp
28. únor 2026
@modrkon

@miryp četla jste to. Já už chřipku měla stejně jako ostatní tak těžko nakazím ostatní nebo sebe

@modrkon ano, četla. Ale nikdy nevíš, co přesně má ten druhý a co si tak v rámci oslabené imunity ještě dovlečeš.

modrkon
28. únor 2026

Tak vždycky se říkalo že rouškou nechráníš sebe ale ostatní. Při příchodu do čekárny jsem je upozornila že jsem nachcípaná a nemam problém si vzít roušku. Při neustálých změnách teplot je nemocný každý druhý, to by člověk nesměl nikam, do práce, obchodu a podobně kde také nikdy nevíš co si dovleces. Rozhodně nehodlám žít v bubline

orangutan123
1. bře 2026
@modrkon

Tak vždycky se říkalo že rouškou nechráníš sebe ale ostatní. Při příchodu do čekárny jsem je upozornila že jsem nachcípaná a nemam problém si vzít roušku. Při neustálých změnách teplot je nemocný každý druhý, to by člověk nesměl nikam, do práce, obchodu a podobně kde také nikdy nevíš co si dovleces. Rozhodně nehodlám žít v bubline

@modrkon a přesně kvůli takovým ohleduplným lidem sem v těhotenství 2x dostala covid 👌

miryp
1. bře 2026
@modrkon

@modrkon když pominu fakt, že jsi byla ve stavu, kdy jsi měla před sebou chránit ostatní, protože neumíš při nemoci sedět doma na zadku (fakt nevěřím pohádce, že tam všichni do jednoho byli nemocní), tak ne, rouška fakt není jen od toho, aby chránila ostatní. Já mám velmi špatnou imunitu a chytnu vše, co kolem mě proletí a když jdu s dítětem k pediatrovi a sedím čtyři hodiny zavřená v pidi místnosti plné nemocných dětí, přečkám to vždy bez úhony, hádej proč? Ty živote v bublině...

drep
1. bře 2026
@modrkon

@modrkon vidíš, holt jste na gyndě sešly samé bezohledné nandy, to se stává. Já byla včera s dcerou na pediatrický LSPP a ústenku měly všechny děti a my dvě těhotné matky. A všichni jsme to zvládli!

modrkon
1. bře 2026
@miryp

@modrkon když pominu fakt, že jsi byla ve stavu, kdy jsi měla před sebou chránit ostatní, protože neumíš při nemoci sedět doma na zadku (fakt nevěřím pohádce, že tam všichni do jednoho byli nemocní), tak ne, rouška fakt není jen od toho, aby chránila ostatní. Já mám velmi špatnou imunitu a chytnu vše, co kolem mě proletí a když jdu s dítětem k pediatrovi a sedím čtyři hodiny zavřená v pidi místnosti plné nemocných dětí, přečkám to vždy bez úhony, hádej proč? Ty živote v bublině...

@miryp v tomto období opravdu není těžké najít čtyři lidi co jsou nachcipani. Ne každý si kvůli rýmě nasazuje roušku. Kdyby to po mně chtěli tak jsem si ji snadno nasadila. A s tím vaším sezením na zadku "milá" pani, extra jsem kvůli tomu do ordinace volala a dle dr. bylo nutné abych se dostavila- nálezu tam jen tak, že bych neměla co delat. Nakupovat nechodite, nejezdite mhd?

miryp
2. bře 2026
@modrkon

@miryp v tomto období opravdu není těžké najít čtyři lidi co jsou nachcipani. Ne každý si kvůli rýmě nasazuje roušku. Kdyby to po mně chtěli tak jsem si ji snadno nasadila. A s tím vaším sezením na zadku "milá" pani, extra jsem kvůli tomu do ordinace volala a dle dr. bylo nutné abych se dostavila- nálezu tam jen tak, že bych neměla co delat. Nakupovat nechodite, nejezdite mhd?

@modrkon ne, opravdu se nechodím procházet při nemoci po obchodech a stejně tak se neprojíždím vlakem, abych nakazila půlku soupravy. Stejně tak naše děti nechodí nemocné do kolektivu. Ale chápu, že člověku s tvým nastavením to přijde jako sci-fi 🙈 A pro tvé uklidnění - není to mozkem vymytým covidovým očkováním (nemám ani jedno), je to čistě rozumová vyspělost. A více s tebou ztrácet čas nebudu, jen ti popřeji, abys do budoucna, až tvé dítě bude na světě, měla větší štěstí na okolí a tvé dítě nedoplácelo vlastním zdravím na podobně smýšlející osoby. Pěkný den.

modrkon
2. bře 2026

Kdych měla s každou rýmičkou sedět doma tak to by měli v práci určitě radost. I do školek normálně berou děti s rýmou. Vůbec nechápu co sem pletete očkování na covid- Jste trošku mimo ne