icon

Jsou nitrooční tlak 24 hodnotami k zahájení léčby?

angelika25
27. říj 2022

Ahoj, dnes jsem byla propuštěna z nemocnice po operaci strabismu, kde mi zjistily na obou očích při přijetí nitrooční tlak v hodnotách 24. Jsou tyto hodnoty ještě v pořádku nebo už vyšší k zahájení léčby ? Máte někdo zkušenost. ?

eva118
•
27. říj 2022

A co řekli doktoři? Já byla minulý týden u oční, tlak 22 prý úplně v pořádku.

angelika25
autor
•
27. říj 2022

Že ho mám hodně hraniční a mám se domluvit se svým lékařem, zda léčbu započne či ne.

eva118
•
27. říj 2022

Tak toto jsem našla : Obecně lze říci, že hodnota nitroočního tlaku do 20 torrů je většinou bezpečná a zelený zákal při ní nehrozí. Naopak při hodnotách nad 30 torrů se zelený zákal většinou rozvine.
Asi ti ten tlak bude dr hlídat.

evawest
•
27. říj 2022

Ahoj, ono zalezi na nekolika faktorech. 24 je trochu vyssi. Muj tata je ma nad 30 nebo i 40, ja jsem je mela v devatenacti kolem 27. Musela jsem kapat kapky, coz mi problem nedela, ale palily me po nich oci. Takze jsem je kapat prestala. I tak me lekarka chvalila, ze hezky kapam. Po letech a letech nakonec noveho lekare napadlo vysetrit, jestli nemam tlustou rohovku, ze to muze hazet vyssi hodnoty nitroocniho tlaku a ono jo. K tomu mam jeste nestandartni tvar oci. Takze urcite hlidat, ale neboj se toho. Ptej se doktoru na cokoliv, co chces vedet.

angelika25
autor
•
28. říj 2022

Moooc děkuji.