Máte s dětmi neustálé zdravotní problémy z počasí?
Holky, ukliďněte mě. Mám depku z toho počasí za oknem, pořád je někdo z dětí nemocnej nebo škrábe v krku mě. Jaro v nedohlednu. Máte to někdo podobně?
Od ledna jsem stihla covid, chripku, zapal plic a vleklej zanet dutin…uz chci aby byl konec
Teď jsme tři tejdny leželi doma... Už mi to taky leze na mozek, zvlášť s tím, že doháníme u toho školu, že....
Ale venku už doclea hezký jaro je. To už je rozhodně v dohlednu 😉 .
Holky, a taky se vám děje, že se jedna nemoc doléčí a po dvou dnech to plynule přejde do druhé? Jakože čemu se divím, když mám tři děti, ale divím se...
Ja pujdu proti proudu, ale tuhle zimu drzime vsichni🙏🙏🙏 kolem nas to pada, anginy, chripky, same ATB a drzime, ja teda nechytam nikdy nic, to uz musi byt ze me jedniu za 2 roky par dni skrabe v krku, ale starsi chytala ve skolce a nosila to mladsi, ale tuhle zimu nic, ani naznak rymy, kasle, maji tedy hodne zeleniny, ovoce, hodne delame vyvary, maso jedi a hlavne jsme kazdy den 2 hodky dopo a 2 hodky odpo venku, at fuci, snezi, prsi, vyhybame se tedy jen nebezpecnemu vetru a lijaku, jinak proste softky destniky a jde se, jsme siroko daleko vyhlaseni jako "ti co se porad vetraji" kdyz uz nahodou je kasel nudle, dokud nemaji teploty, chodi ven porad
S prestavkama marodim od prosince. Jinak ja takove pocasi mam rada, vzdycky si vzpomenu na ty letni paraky a dusno a jsem rada za tech 10°C 🙂
my se od zari do konce roku skvele drzeli! ale to jsme dodrzovali system podobne jak pise lobella. no a pak nekdo na besidku prinesl spalovou anginu a vezlo se to, nemoc za nemoci vcetne me a manzela. tak jsem po dobrani druhych atb uz nastvala a zavelila jsem, ze se jede do hor, takze ted doufam, ze jsme regenerovani a budem snaset nove bacily lip :D
Ne , děti mám zdravé po celý rok . Píšu to pořád dokola ,ale fakt je potřeba být často venku v každém počasí nebo i zkoušet otužování. Švagrová nevystrčí nos ven a jsou pořád nahromadě.
@dandaa My chodíme venku v dešti i v mrazu, minimálně na hodinu a půl ( většinou déle). I přesto je od Vánoc mládě pořád na hromadě. Teď se dokonce dostavily z ničeho nic 40tky horečky. Teplotu má poprvé a dost mě vyděsilo, že po Nurofenu za 2 hodiny zase vyletí nahoru.
Kdo byl překvapený jako já, že výrobce na léky píše špatné dávkování? Neupozornit mě doktorka, tak vůbec nevím že mám dávat víc než je na krabičce. 🤔
Děti a manžel jsou též každou chvilku na hromadě, jen mě se to furt vyhýbá. Tento rok jsem nebyla ani jednou nemocná, a to neberu žádný vitaminy, holt asi dobra imunita. Co jsi ale budem chtěla bych se taky nechat obskakovat od někoho par dnů 😀 a jen spát 😏
@michaela666 naši měli tedy jen ty hodně infekční nemoci jako jsou neštovice a pátá nemoc, ale syn mírný průběh, dcera trochu horší jak má ekzém. Jinak žádná rýma nebo kašel. Ale u nás ve školce bych řekla, že děti celkem drží. Teď jich pár má zánět spojivek ,tak jsou doma . Obě děti chodí do sauny od miminka a nevadí se jim otužovat. Já jsem byla nemocná narozdíl od nich,nemohla jsem se dlouho zbavit streptokoka.
@michaela666 Tyjo Nurofen je sama kapitola o sobe. Ja kdyz sem ho mela podat poprve tak me ten navod tak vydeptal, po vyhledani na googlu jsem prave nasla hodne diskuzi, ze je tam spatne psane davkovani, a pak to nas pediatr sam potvrdil a rekl mi kolik dat.
@dyechampion Já na to čučela jak blázen. Chápala bych, kdyby měla dávkování špatně jen určitá šarže ( jakože chyba tisku), ale tohle je mazec. Všude čtu příbalové letáky a jak vidím tak ani na ně se nemůžu spolehnout.
Takhle 11 kilovému děcku srážím vysoké teploty polovičním množství léku než by mělo správně dostat. 😯
@dandaa Hele, já jen nevím, jestli tvá zkušenost více neodpovídá tomu, že máš menší děti. Jakože otužování, pobyt venku super, o tom žádná... Já mám starší děti na gymplu a ač všechno dobře zvládají, občas se vždycky projeví shluk všech možných projektů a písemek, vyučování je někdy dlouhé, takže někdo pak odpadne. A do toho u malýho ty nemoci typu pátá nemoc ze školky, kašel apod.

@2veverka ja se hlásím 🤦 takovou spotřebu kapesníku, čaje, medu a léků jsme dlouho neměli.