Migrény po ukončení kojení. Co pomáhá?
Ahoj,
Mám dotaz jak jste to měly vy! 😊?
Hned po sestinedeli jsem dostala menstruaci, i přes to, ze jsem kojila. V kojení jsem pokračovala rok a půl. Od mala trpím na migrény. Zda se, ze mě v tomto období tolik netrapily, i když bolesti hlavy byly.
Tři měsíce nekojím. Je mi 39. Menstruaci mam skoro co 14 dnů. V noci spím blbě. Migrény se mi vrátily v takovým množství a má takové sile, ze není den, kdy mi je blbě. Na gyndu jdu za 3 tydny, k neurologovi se musím objednat.
Zažila jste některá? Co vám pomohlo? Já si říkám, ze buď se rovnaji hormony a nebo mam období před menopauzou ( Mamka ji měla vs 40) 😏 nevím.
Horem dolem do sebe cpu hořčík, vitaminy pro ženy, nějaký to décko, cecko, vápník … 🤷🏼♀️
Díky za odpověď
@prdipirko pozor na takovéto "ms mam každých 14 dni". To vůbec totiž nemusí být menstruace jako menstruace. Já skoro 20 let mam nizkou hladinu progesteronu a po ovulaci do ms spinim až krvacim. Bez hormonů bych to celé prokrvacela. A když mi to tenkrát začalo,tak jsem chodila na gyndu, že jsem zase dostala měsíčky. Tak mi daval injekce na oddaleni,a to stejně nefungovalo. A vůbec doktora nenapadlo to, že to není ms jako opravdova ms,ale že je to hormonama. Nech se na gynde vyšetřit a chtěj udelat i hormonální profil, dělá se z krve. Nejdříve první tři dny menstruace a pak ideálně po ovulaci,aby to bylo vidět. Ale i když me krev třeba vycházela celkem ok,tak bez prášků a ne maleho množství bych polovinu až skoro cely cyklus prospinila až prokrvacela.

Podle mě perimenopauza jak vyšitá. Obzvlášť, pokud tvá mamka měla menopauzu brzo.